1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Geen tot weinig verbinding

Discussie in 'Internet - Algemeen' gestart door Ricardo1983, 15 sep 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Er is slechts 1 manier om dat echt zeker te kunnen weten, en dat is testen. Ik snap niet waarom mensen niet even een paar testen uit willen voeren, al is het alleen al voor je zelf. Zoveel tijd en moeite hoeft het niet te kosten, en je sluit er in elk geval zaken mee uit. Zolang je niet test blijft het puurgiswerk en een aanname.
   

 2. http://ziggo-gebruikers.nl/forum/showthread.php?p=198640

  als 'leek' heb ik genog egedaan lijkt het me zo. Ziggo zou ook eens iets kunnen doen...

  en lees ook

  http://ziggo-gebruikers.nl/forum/showthread.php?t=20672 :)
   
 3. Jij misschien wel, maar het is dan ook in het algemeen bedoeld. Je kan zo 2 forumleden uit van de eerste pagina van dit topic halen die nog 0,0 hebben getest en hun oordeel puur en alleen baseren op horen van en aannames. Het siert jou enkel dat je wel testen hebt uitgevoerd, deed iedereen dat maar.... helaas wijst de praktijk uit dat heel veel mensen om een of andere reden geen testen willen uitvoeren.


  @ALL;
  Ga je oordeel niet baseren op "horen van" en aannames, maar doe in elk geval die paar zeer eenvoudige testen, kost zeer weinig tijd en inspanning, en het geeft een hoop zekerheid. En is ook de enige manier om zekerheid te verkrijgen over de oorzaak.

  Thats All, als daaruit komt dat het probleem bij Ziggo ligt, heb je alle recht van klagen en zal ik de laatste zijn om Ziggo te verdedigen. Echter ik ben van mening dat iemand geen recht van klagen heeft zolang diegene zelf helemaal niets heeft getest. Eerst testen, en daarna pas gaan klagen.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 17 sep 2009
 4. Wellicht kan je dit betoog over testen en aannames ook een keertje op de burelen van Ziggo houden. Hadden zij Docsis 3.0 vooraf beter getest en niet de aanname gedaan dat het overal wel zou werken, dan hadden we elkaar hier(over) niet eens gesproken.
  Ik vind het echt gĂȘnant om te zien hoe je de bal op dit forum consequent bij de eindgebruiker legt (misschien moet je overwegen om je standpunt hierin aan je signature toe te voegen, dan val je niet steeds in herhalingen). Bovendien blijf je zelf aannames doen. Bijvoorbeeld over tijd en moeite; ik heb samen met Ziggo mezelf de afgelopen weken suf getest om te achterhalen waarom zij me niet meer kunnen connecten. Ik heb meer in de meterkast gezeten dan in welke andere kamer dan ook. Lang in de wacht gestaan bij Ziggo om maar te zwijgen over de mobiele belkosten met hen alleen al. Misschien vind jij dat een normale gang van zaken, maar de meesten die last hebben van de problemen van Ziggo, zijn het gewoon zat. Na een grote beurt ga ik ook niet twee weken lang in mijn auto rond rijden (nee, werk niet uit de autoindustrie) om te testen of-ie het goed doet. Gewoon rijden met die hap, of in dit geval Internetten en bellen...
   
 5. @Robus,

  Als we de woorden van Ziggo medewerkers hier op het forum moeten geloven is het wel degelijk getest door Ziggo. Je kan echter op je klompen aanvoelen dat het nooit en te nimmer op een dergelijke schaal te testen is als het netwerk van Ziggo groot is. En op grote schaal kunnen zich opeens problemen voordoen die zich op kleinere schaal niet voordoen. Vervelend, ja dat zeker. Moet het opgelost worden, zeker weten! Had het voorkomen kunnen worden, wellicht, maar daar is door ons zonder meer informatie simpelweg niet over te oordelen. Daarvoor zijn bij ons te weinig details van de test ed bekend. Enigen die dat kunnen bevestigen of ontkrachten zijn de medewerkers van Ziggo.

  Verder, ik beschuldig niemand. Ik leg de schuld zeker niet de ziggo klanten neer, maar wel dat ze eerst moeten testen voordat ze met de vinger gaan wijzen. Niet met de vinger gaan wijzen voordat je eerst 2 eenvoudige testen hebt uitgevoerd.

  15 minuten hooguit, en als je vlot bent, dan ben je binnen 5 minuten klaar. Als dat teveel is gevraagd heb je naar mijn mening simpel gezegd geen recht van klagen omdat je er blijkbaar zelf niets wilt doen, behalve met je vinger wijzen zonder dat je enig bewijs hebt voor die beschuldigingen.

  Als jij mijn tekst leest als dat ik de schuld neerleg bij de klanten van Ziggo, dan is begrijpend lezen blijkbaar toch nog best lastig, maar nogmaals, ik ben de laatste die Ziggo zal gaan verdedigen als uit de testen blijkt dat het probleem bij hun ligt. That's all.

  Verder wens ik je veel succes met je ongefundeerde kruistocht tegen Ziggo, maar kijk niet gek op als niemand je een helpende hand wil toesteken, en waarom zouden ze? Als je er zelf al geen energie in wil steken, waarom zou iemand anders dat dan wel doen?

  Als dit niet doordringt... veel plezier ermee en sterkte!

  Bye.
   
 6. Als ik al een kruistocht tegen Ziggo zou voeren, is deze zeker niet ongefundeerd. Mijn feiten liggen op tafel. Ik begin wel jeuk van jou te krijgen en dan vooral het te vuur en te zwaard (whats in a name?) downplayen van de ellende die Ziggo veroorzaakt. Misschien moet je je eigen posts er eens op naslaan, ze zelf eens begrijpend lezen en tot de conclusie komen dat ze bijna zonder uitzondering dezelfde strekking kennen. Je zal je drijfveren wel hebben.
  Helaas dringt de rest van je betoog ook niet bij me door net zoals de bits en bytes via Ziggo ook niet bij me doordringen. Het blijft allemaal erg raadselachtig, maar het zal wel aan de ontvanger liggen, nietwaar?

  Ik wens je in ieder geval het behoud van een snelle en stabiele lijn met Ziggo toe...
   
 7. Tja. Waarom zouden ze? Tenslottte zijn we maar een betalende klant. En ondanks dat Ziggo dagenlang via een bandje laat weten dat er een storing in de regio is te lui zijn om te testen. Hoe absurd. Maar ja. We betalen natuurlijk om de testers van Ziggo te zijn.

  Voor mij is internet geen hobby waar ik de hele dag aan moet prutsen. Ik koop een produkt dat moet werken. Simpel en klaar.
   
 8. Als die zogenaamde-ziggo-helpdesk-medewerker hier dan ook even voor iedereen zou uitleggen, hoe je de testjes uitvoer, dan kan iedereen luisteren naar jou uitleg....

  Maarja lijkt me zowiezo sterk dat het bij de meeste klanten thuis een probleem is...
  Wel heel erg vaag, dat bij iedereen de problemen zijn gekomen NA het instaleren van de nieuwe modem, en dat ziggo zelf zegt dat het probleem met de modem bij HUN bekend is...

  Dus leg even uit, hoe je de testjes doe, dan kunnen we die ook uitsluiten, en kunnen we wel verder met de klachtenregen....
   
 9. Ik zou zeggen, gebruik de zoekfunctie van het forum eens, is al meerdere keren door verschillende personen gepost. Zoekfunctie zit niet voor niets op het forum.

  Maar goed, omdat bovenstaande reactie van mij ook wel weer commentaar zal opleveren, hier hetgeen je kan testen

  1- Wat zijn de signaal waarden van het modem?
  2- Testen met 1 pc rechtstreeks met het modem verbonden.
  3- Testen met 1 pc rechtstreeks met het modem verbonden, en Windows opgestart in de veilige modus met netwerkondersteuning.

  *Als Punt 1 in orde is: Dan is dit het probleem niet.
  *Als PUnt 1 niet in orde is, kan dit een probleem in je eigen aansluiting zijn, of een probleem in de signaallevering van Ziggo. Is de aansluiting geheel volgens handleiding dan zal Ziggo het signaalprobleem moeten oplossen.

  *Wanneer test 2 en/of 3 wel een goed resultaat geven tov de "normale" situatie, dan weet je dat het probleem bij jezelf ligt.
  *Wanneer test 2 en/of 3 een onveranderd resultaat geven dan ligt het probleem bij Ziggo en zullen zij dit probleem moeten oplossen.

  *NB: Als je een wisselende snelheid hebt, dan is het belangrijk om de signaalwaardes uit te lezen op een moment dat de snelheid niet goed is.
  *NB 2: Als niet bekend is hoe de signaalwaardes van het modem uitgelezen moeten worden, daar is zelfs ondertussen een compleet topic gewijd, dus zoek en gij zult vinden.

  Dat hoor je mij ook absoluut niet zeggen, en het is ook niet waarschijnlijk, er is echter maar 1 manier om uit te vinden of het wel of niet bij je ligt, dat is het enige waar ik sterk op hamer op dit forum.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 18 sep 2009
 10. punt 1 van de test kan/mag je niet van de klant vragen. Signaal meting is niet iets wat bij de klant ligt en moet te testen zijn door helpdesk. Zo hoef ik ook geen vluchtplan te weten als ik ga vliegen, of te weten hoeveel brandstof er in vliegtuig zit. Als het voor de analyse wel noodzakelijk is moet er, net als in je auto, een indicator op zitten als er iets niet in orde is. Het stellen van een aantal gebruikerstesten is een beproefd middel om het oplossend vermogen van een helpdesk te verhogen, nl meer telefoontjes=tickets welke binnen gestelde oplostijd zijn gesloten (de zgn. sla en ttf tijden) niets meer niet minder.

  waar ik me wel in kan vinden is dat het niet altijd bij de leverancier ligt en dat je zelf ook de veroorzaker van verstoringen kan zijn.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina