1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

NOS blijft stug beeldsignaal oprekken.

Discussie in 'Digitale TV - Algemeen' gestart door AW78, 13 sep 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Als je een fatsoenlijk scherm hebt van de afgelopen jaren is dit allang niet meer van toepassing. Ja, het zal wellicht in de handleiding worden genoemd voor mensen die een week een statisch beeld laten staan. Maar ik kijk met mijn plasma urenlang naar zwarte balken boven of aan de zijkanten en heb nog nooit last gehad van strepen of wat dan ook.

  De problemen die jij opnoemt speelden misschien nog bij de eerste generatie schermen, 10 jaar geleden ofzo.

  En bij een beetje normaal TV kijken, waarbij je ook weer eens doorzapt naar een beeldvullend kanaal is het echt bijna onmogelijk de effecten te krijgen die jij beschrijft, tenzij het om te beginnen al een baggerscherm was.

  Je kan wel met een handleiding zwaaien maar ik baseer me liever op de praktijk.
   
 2. En hoe kijk jij dan naar een dvd of blu-ray met zwarte balken boven en onder?
   

 3. Ik zwaai niet met mn handleiding, maar met de werking van alle schermen. je hebt gelijk dat de huidige schermen minder gevoeling hiervoor zijn de de eerste generaties. Maar ondanks vooruituitgang, is het nog steeds niet te voorkomen. Ookal he je nog zo'n duur scherm staan, de werking blijft gelijk.
   

 4. niet!
   
 5. Vertel eens hoe jij de 2,39:1 ratio van bioscoopbeelden op DVD en Blu-Ray beeldvullend op je 16:9 scherm krijgt? Zoomen? Duur grapje, want dan valt er een stuk van je filmbeeld af aan de zijkanten en betaal je dus eigenlijk teveel voor je schijfjes :P
  Ik hoop niet dat jij jezelf een TV- of filmliefhebber noemt, want een liefhebber kijkt beelden zoals ze bedoeld zijn en is niet zo arrogant het hele zaakje aan te passen aan zijn kijksituatie.

  Overigens: om op moderne schermen de burn-in te creëren waar jij het over hebt (ja het kán in principe wel, daar heb je gelijk in) zul je vele branduren moeten maken (heb het over dagen, misschien weken aan een stuk). Zó veel 4:3 materiaal wordt er niet meer uitgezonden.
   
 6. Dus daarom vind jij het gerechtvaardigd dat de NPO beelden zo opgerekt uitzendt? Dat is toch de wereld op z'n kop!

  Ik bepaal zelf wel wat ik doe met een GOED bronsignaal, en ik laat 4:3 lekker in de juiste verhouding (net zoals 21:9 en alle andere ratio's) zonder dat mijn scherm daar ook maar een moment last van heeft.
   
 7. Even iets anders, heb je Consumenten24 wel eens bekeken met oa die documentaire over Google, anamorf letterbox, op de breedbeeld niet beeldvullend te krijgen en zal op een 4:3 toestel wel een heel klein postzegelbeeld opleveren.
   
 8. Alleen niet in HD op Eurosport, wat ik stilletjes gehoopt had. :sad:


  Zoals anderen al gezegd hebben is dit onzin. Je moet wel bijna express dagen of wekenlang één beeld aan laten staan wil je dat het inbrandt. Bij normaal gebruik zal het misschien na 10 jaar pas te zien zijn, maar dan heb je waarschijnlijk al weer een nieuwe TV staan. En bovendien zal er tegen die tijd vrijwel geen 4:3 materiaal meer uitgezonden worden. :wink:
   
 9. Bij mijn crt kwam dit inbranden na zo'n 7 jaar, later dit jaar maar kijken voor een nieuwe :)
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina