1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Homecast Colorado ontvanger

Discussie in 'Digitale TV - Irdeto ontvangers' gestart door CeeS, 13 sep 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Laatst bewerkt door een moderator: 19 nov 2009
 2. Ik heb sinds 4 weken tijdelijk een Homecast Colorado thuis staan, aangezien Caiway mijn Samsung 360 nodig heeft om lip-sync testen uit te voeren.

  SD kanalen zien er op de Samsung 360 beter uit.
  HD kanalen merk ik geen verschil.

  Laatste twee weken veel storingen met de Homecast. Als de homecast na een aantal uur uit standby wordt gehaald zijn alle kanalen weg en moeten deze opnieuw ingesteld/gezocht worden. Tevens vaak corrupt beeld, welke pas weg zijn nadat ik de stroom van het apparaat eraf heb gehaald.

  Misschien heb ik een half-defecte Colorado, maar tot nu toe heeft deze decoder mij nog niet overtuigd.

  edit: bleek een defecte Colorado te zijn. De vervangende Colorado die ik kreeg had bovenstaande problemen niet.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 11 okt 2009
 3. Vraag me sowieso af wat deze ontvanger toevoegt aan het HD decoder spectrum. Nog geen enkele functionaliteit gezien die de andere decoders niet hebben en dat van een (voor mij) volslagen onbekend merk. Of is deze decoder fors goedkoper?
   
 4. Zo rond de 160 euro, dus niet fors goedkoper. Mede door de zeer onoverzichtelijke EPG zou ik niet weten waarom iedemand deze decoder boven de 360 of humax 5000c zou kiezen.
   
 5. En dan hebben we het nog niet eens over het uiterlijk van deze ontvanger gehad.
   
 6. Beste Kavorka,
  Beeldkwaliteit en het design van de box zijn sterk persoonsafhankelijk. De één vindt dit mooi en de ander vindt dat weer beter.

  Waar wij als importeur/distributeur van Homecast wel graag naar zouden willen kijken is de door jou aangegeven punten: corrupt beeld en het opnieuw moeten zoeken van de zenders. Deze punten zijn niet eerder waargenomen door fieldtesters en andere klanten.

  Voordat de goedkeuring voor productie is gegeven heeft de box uitgebreide labtesten en fieldtesten ondergaan op diverse kabelnetwerken. Tevens hebben wij bij de eerste batch Homecast HD Colorado-ontvangers een kaartje gedaan met het verzoek om zowel de goede als minder goed punten van de ontvanger aan te geven via een speciaal ingerichte portal. Tot nu toe hebben wij daar zeer positieve reacties op gehad. Als de door jou aangehaalde punten zich op meerdere (of zelfs alle) Homecast HD ontvangers had voorgedaan, dan hadden wij dit ongetwijfeld vernomen.

  Op dit moment ga ik er dan ook vanuit dat het om een (incidentele) defecte box gaat. Ik lees overigens dat je de ontvanger in bruikleen hebt gekregen van CAIW. Het zou dus zomaar kunnen dat het hier om een zogenoemde development ontvanger (test box) gaat en geen productiemodel.

  Ik zou graag met je in contact willen komen om na te gaan wat er aan de hand is met de ontvanger. Wanneer je de ontvanger aan ons retourneert, zullen wij zorgen voor een nieuwe ontvanger. Daarmee hoop ik dat we je ervaringen spoedig bij kunnen stellen. Ik zal je een PB sturen met daarin onze contactgegevens.

  Met vriendelijke groeten,
  STV
   
 7. Heb je gelijk aan. :)
  Ik vind de meeste ontvangers er namelijk erg goedkoop uit zien alsof ze zo van TaoBao af komen.
  Dus beste mensen fabrikanten besteed eens wat meer aandacht aan het uiterlijk van uw ontvangers. ;)

  Ik mag dus niet klagen met het uiterlijk van mijn Humax 5050C (zei hij niet geheel objectief). ;)

  P.S. ik moet zeggen dat de Homecast HS8500 CI CD PVR er wel goed uit ziet. ;)
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 16 sep 2009
 8. Volgens de webshop van STV is de prijs 189 euro. Voordat de ontvanger leverbaar was stond die prijs nog op 169 euro. De IRHD-5000c van Humax is tegenwoordig via webshops vanaf zo'n 144 euro te krijgen en de DCB-H380R van Samsung is in de webshops vanaf 169 euro verkrijgbaar.
   
 9. @STV: Begrijp dat u van de leverancier bent.

  Wat zou de reden zijn om deze ontvanger te overwegen boven de andere HD aanbieders?
  Vooralsnog zie ik alleen een ontvanger die redelijk aan de prijs is, er inderdaad niet uit ziet (zal ongetwijfeld een kwestie van smaak zijn, maar mijn smaak is het zeker ook niet) en van een mij volslagen onbekende leverancier afkomstig is (waar Samsung, Humax en Cisco grote, bekende merken zijn).
   
 10. Homecast is zeker geen kleine jongen: zij zijn in Zuid-Korea beursgenoteerd en op settopboxgebied één van de wereldmarktleiders. In Nederland is Homecast nog met name bekend van de satelliet. Met de komst van deze HD-ontvanger en met de ontwikkeling van toekomstige kabelproducten verwachten wij dat de bekendheid van Homecast in Nederland alsmaar groter wordt. Vergeet niet dat in 2005 de meeste mensen Humax ook niet kenden....

  De Homecast HD Colorado is kwalitatief een zeer goede digitale HD-ontvanger (die zich zeker kan meten aan Samsung en Humax) voor een relatief scherpe prijs. Een winkeladviesprijs zegt niets over de uiteindelijke prijs zoals die bijvoorbeeld in webwinkels wordt gehanteerd.

  Over smaak valt niet te twisten. Ik kan je alleen maar aanraden om straks de ontvanger eens in het echt te bewonderen in de winkel....
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina