1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Ziggo omarmt nieuwe uitzendtechniek DVB-C2

Discussie in 'Digitale TV - Zenders' gestart door propper, 12 sep 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Daar zijn, uiteraard, de meningen over verdeeld maar wellicht een hd-zendertje hier en daar er bij is wel welkom...

  Gert.
   
 2. Dan hebben we het nog altijd over 3 HD decoders,waarvan er 2 het al niet goed doen (samsungs) met de huidige standaard.
  Ziggo kan ook de QAM snelheid verhogen,dan hebben ze meer bandbreedte maar dat gaf bij testen ook al de nodige problematiek.
  De kabel is vol en er worden steeds technologische trechters verzonnen om er nog meer op te persen.
  En wat is de winst ?

  De schuld ligt voor een groot deel aan de weigering van een flinke groep mensen en programmaraden om het analoge kabelbeeld op te geven.
  Tuurlijk kunnen we met nieuwe protocolletjes en standaardjes het elastiekje nog wat verder rekken maar het zal een keer breken.
  Echte winst komt pas als die 25 analoge netten er af kunnen,dan kan je het digitale aanbod verdubbelen en heb je nog overcapaciteit.
  En als straks ook de concurrent er nog bij moet.
  Of gebruik ook de DVB-T band,zet daar een basis pakket op.
  Maar zolang we analoog niet afzweren blijft elke nieuwe standaard alleen iets theoretisch.
  En die standaard en certificering kennen we nu wel,iedereen weet waar dat toe leidt,volgens die standaarden en certificeringen hadden mijn 2 andere Samsungetjes het gewoon moeten doen.
  Zorg eerst eens voor het huidige,voordat je iets toekomstigs omarmt.
   
 3. Van Tweakers:
   
 4. Ok, komt er dus op neer, dat een groep kabelboeren gezamelijk zegt: wij gaan in de toekomst wellicht met DVB-C2 werken, zodat fabrikanten van DVB-C2 apparatuur zeker weten dat ze geen geld steken in een standaard die door helemaal niemand gebruik gaat worden in de toekomst.

  Netto nieuws voor Ziggo gebruiker: niks aan de hand, doorlopen aub.
   
 5. Ehm, wie begrijpt er nog iets van? Ziggo ondersteunt C2 wel maar gaat het niet gebruiken? Waarom dan ondersteunen?

  Los daarvan zal vroeg of laat Ziggo toch wel moeten als de bandbreedte op is.

  Hmm... voor dit soort zaken is het model van UPC waar je de decoder huurt ipv koopt weer niet zo gek. UPC kan nu een stuk makkelijker dan Ziggo besluiten om idd alle oude decoders bij het grofvuil te zetten, ze sturen gewoon gratis een nieuwe decoder naar alle klanten. Kost een paar centen, maar kun je weer even vooruit.
   
 6. Ik kan me nog heugen dat @home toendertijd gratis mijn oude SAGEM ontvanger voor een nieuwe samsung 9401r heeft verwisseld omdat we toen ook al overgingen naar een andere techniek.
  De sagem ontvanger werd daardoor onbruikbaar op het netwerk en @home heeft toen een grote wisselactie gehouden.
  Met TV's is dit een ander verhaal natuurlijk, maar als de oude ontvangers onbruikbaar worden met deze nieuwe techniek, zal ziggo wederom op deze manier hun klanten tegemoet gaan komen. Dat kan niet anders!
   
 7. Ik vertaal het in, aangezien beide standaards naast elkaar kunnen lopen en Ziggo officieel de standaard gaat steunen,dat Ziggo het een tijdlang Simultaan gaat gebruiken.
  Dan worden langzamerhand de leuke zenders overgeheveld en gaat het bestaande pakket uitgehold worden.
  Dat is niet nieuw,dat deed canal Digitaal ook zo'n 15 jaar geleden toen ze van Videocrypt 2 overgingen op nieuwere coderingen.
  Officieel hoef je niet over te stappen,maar wil je de leuke zenders dan moet je wel een nieuw decodertje kopen.
  Idem dito met CI+ je hoeft het niet te gebruiken,maar als er straks geen andere tv meer verkocht wordt dan de tv die dat heeft,ben je aangewezen op het cammetje van Ziggo.
  En anders moet je een losse decoder gaan kopen.
  Voor de bestaande losse decoders hebben ze ook een strategie,we bieden geen support meer maar houden de huidige bezitters net zo lang aan het lijntje tot ze een nieuw decodertje kopen.
  *Officieel doen ze dat natuurlijk niet, officieel doet de leverancier van de decoder dat.
  Bezitters van de oude Samsungs SD decoder en Panasonic Decoders kunnen dat bevestigen.
  De meesten gebruiken ze niet meer, hebben al een andere gekocht.
  Je ziet nu ook al her en der de Samsung 360 te koop staan.
  Probleem decodertje,de fabrikant kan het niet vinden,het ligt niet bij Ziggo,stug volhouden en de klant schakelt wel om.
  De oude Sagem decoder idem dito,er kwam eerst in de media dat de oude irdeto 1 standaard niet meer werd ondersteund.
  De nieuwe decoders waren allemaal Irdeto 2.
  Over inruilacties werd niet gesproken,nee men gebruikte de oude vertrouwde Ziggo tactiek,laten sudderen op een laag vuurtje.
  Mensen gingen nieuwe decoders kopen en uiteindelijk kwam er voor het restantje een inruil actie.
  Natuurlijk niet door hem om te ruilen bij de winkel,nee lekker ingewikkeld met opsturen waardoor een grote groep ook nog afhaakte.
  Kostte bijna niets in vergelijking met wat ze hadden moeten vergoeden als iedereen met een Sagem had gewacht tot de omruil.

  En dat gaan ze nu ook doen,de nieuwe standaard wordt ondersteund,er komen nieuwe modellen,er komen nieuwe decoders,mankementen aan de huidige worden niet meer verholpen,mensen gaan overstappen en op het moment van invoering verzinnen we een ingewikkelde om/inruilactie waarbij weer van alles fout gaat,hoop mensen zegt dat is het me niet waard ik koop er zelf wel een en voila,nieuwe standaard is ingevoerd.
  Er gebeurt niets nieuws,de geschiedenis herhaalt zich keer op keer.
   
 8. Dit is niet juist!! De klanten van @home die een sagem ontvanger hadden staan, hebben destijds wel degelijk gratis de samsung 9401r ter vervanging ontvangen!!!
  Dit omdat de oude techniek niet paralel ging lopen met de nieuwe en de oude ontvangers dus onbruikbaar waren voor de klanten.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 17 sep 2009
 9. ik heb toen een Nokia gekregen omdat de samsungs op waren.(weet niet of dat waar is zei tvhome/@home iig)
  ik had de sagem eerst drie maanden gehuurt voor 5euro p/mnd toen kon je nog niet kopen toen zijn ze overgestapt naar verkopen en niet meer huren en iedereen kreeg een brief de merzap box s niet meer te huur u kriojgt u gehuurde mrzapbox van ons kado dus decoder in feite gekocht voor 5euro. Ik weet niet meer wat ze normaal kosten indertijd rond de 100euro dacht ik. Het bedrag ging ook nog eens omlaag van 18.50 inclusief decoder huur naar 7.95 per maand voor het totaal pakket. @home stapte over naar Irdeto2 en kreeg weer een decoder van ze de Nokia dus. IK heb van het oude @home dus twee decoders gekregen voor 15euro. Dus wat was dan de lastig omruil actie
   
 10. Okee, kan iemand aales nou ff de voor en nadelen op een rijtje zetten?

  Vraagje: Gaat het weer via COAX? Kan mijn iHDR5050C het signaal oppikken?

  Waneer komt het? Dikke aanpassingen nodig?

  Groeten
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina