1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Ziggo omarmt nieuwe uitzendtechniek DVB-C2

Discussie in 'Digitale TV - Zenders' gestart door propper, 12 sep 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. In een tv of ontvanger met CI slot zou een nieuwe of aangepaste cam geplaatst kunnen worden.
  Het lijkt mij als Ziggo een nieuw systeem zou willen invoeren de gebruikers ervan ook erin tegemoet zouden moeten komen. Immers vragen wij niet om nieuw systeem, laat staan dat iedereen de beurs er weer voor zou willen trekken.
  Er zijn mensen met meerdere decoders (zo ook ik met 3) en die zouden dan met een probleem kunnen zitten. Dat Ziggo 1 zou vergoeden of omwisselen (welke regeling er ook voor is) lijkt mij redelijk. Maar ik snap ook wel dat zie niet iedere decoder kunnen vervangen. Dus hier zou je een impasse kunnen komen...
   
 2. Tja, dit kan nog leuk worden. Als Ziggo (volledig) over zou gaan op DVB-C2 worden daarmee alle bestaande DVB-C ontvangers op het Ziggo netwerk onbruikbaar. Ja, ook alle bestaande ' gecertificeerde' ontvangers en alle nog te certificeren CI+ TV toestellen, die immers ook maar een ' gewone' DVB-C tuner aan boord hebben.

  Ik lees net dat DVB-C2 tot 30% efficienter zou omgaan met de beschikbare capaciteit. Maar: als we nu eerst eens de analoge TV kanalen tot een absoluut minimum terugbrengen (bijvoorbeeld alleen de publieke zenders met een must-carry status) dan is de capaciteitswinst voor digitale TV-kanalen veel groter dan die 30%. Wat zou dus de verstandigste keuze zijn?
   
 3. Zou dat de enige reden zijn, de capaciteits problemen???? Of zit hier ook weer iets achter:rolleyes:( meer controle over de gebruikers).
  Hehehe, toch leuk dat sommige mij hier minnen op dit bericht, die zien niet in dat dit sarcastich bedoeld was:roll::mrgreen: .
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 13 sep 2009
 4. Nee, deze keer zit er niets achter denk ik. In de sat-wereld wordt ook al gebruik gemaakt van de dvb-s2 tuners waarmee ook dvb-s ontvangen kan worden, met het oog op hd-zenders. Voor BBC HD is een dvb-s voldoende voor andere DVB-S2. En dit is hetzelfde verhaal maar dan voor dvb-c.

  Waarschijnlijk worden er in de toekomst ontvangers wellicht voorzien van dvb-c2 tuners.

  Gert.
   
 5. Nou, ik hoop maar dat de televisiefabrikanten vanaf volgende jaar DVB-C2 tuners in gaan bouwen in hun televisies.
   
 6. Met het verplicht opengaan va de kabel zie ik dit niet gebeuren.
   
 7. Misschien mede hierdoor dat men overgaat naar DVB-C2.
   
 8. Ja, dit klopt en over het algemeen zitten de HD zenders via DVB-S2 en de SD zenders via DVB-S, dus wil Ziggo het op dezelfde manier invoeren?

  Dit zou betekenen dat mensen die nu HD kanalen bekijken via een settopbox een nieuwe settopbox nodig hebben en ook dat je geen HD kanalen meer kan zien met je mooie DVB-C ontvanger met CI+ CAM...

  Vanuit Ziggo snap ik het wel vanwege de bandbreedtebesparing, maar voor de klanten is het allemaal weer klote, met name omdat ik voor de eindgebruiker geen voordelen zie tov de huidige uitzendnorm (Ik bedoel je ziet het verschil niet op je beeld tussen een MPEG4 AVC stream via 256QAM of via 1024QAM bij wijze van spreken, het voordeel is alleen voor Ziggo)

  Nou ja, het enigste is dat er meer ruimte komt voor nieuwe kanalen, maar ik persoonlijk heb hier geen behoefte aan...

  Misschien kan Anoniem een toelichting geven op wat de plannen zijn voor DVB-C2?
   
 9. Voordat iedereen hier moord en brand schreeuwt ben ik wel erg nieuwsgierig naar het tijdpad hiervan.

  Als dit nog 4 jaar duurt is de TV die je nu koopt dan toch wel weer aan vervanging toe.
   
 10. Wellicht ben jij zo koopkrachtig, maar de doorsnee Nederlander koopt niet eerder een tv dan dat de oude kapot is. Ik wou in de loop van komend jaar een CI+-tv kopen maar door dit berich wacht ik gewoon nog maar eens een paar jaar..... Ik ben niet van plan de tv-industrie te spekken.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina