1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Disney Channel komt naar Nederland.

Discussie in 'Digitale TV - Zenders' gestart door someone, 11 sep 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Disney Channel Nederland wordt bij de start kabelexclusieve digitale zender; analoge Jetix pas later Disney XD

  De begin oktober te lanceren Nederlandse versie van Disney Channel zal in de eerste periode een kabelexclusieve zender worden. De bedoeling is dat de zender bij kabelaars 24 uur per dag in het digitale basispakket wordt uitgezonden. Naar verluid zal de door Disney volledig ingelijfde zender Jetix de komende maanden in Nederland nog blijven bestaan, om uiteindelijk te worden omgedoopt tot Disney XD, al dan niet met Disney Channel-blokken.

  Volgens welingelichte kringen van DutchMedia heeft Walt Disney Company voor Nederland een iets afwijkende strategie dan de meeste andere Europese landen gehanteerd. Dit heeft te maken met de nog steeds bestaande dominante positie van de kabel (circa 80 % bereik) in Nederland in combinatie met de wens van Disney om fors betaald te worden voor haar content. In veel andere Europese landen bestaat Disney Channel al. Desgevraagd wensten woordvoersters van de televisie-entiteiten van Disney in Nederland op geen enkele wijze te reageren op welke vraag dan ook en konden noch bevestigen, noch ontkennen wat Disney gaat doen. Op Prinsjesdag presenteert Disney Channel zich aan de pers in Amsterdam in hetzelfde gebouw als waar de lokale Amsterdamse omroep SALTO is gevestigd.

  Vermoedelijk worden de nieuwe operaties vanuit Londen geleid, waarbij het Nederlandse kantoor slechts een ondergeschikte rol heeft. Het afgelopen jaar heeft Disney met Jetix in Nederland nadat het teleurstellende (financiële) resultaten bracht, niet of nauwelijks geïnvesteerd in de zender die steeds meer (Amerikaanse) Disney-produkties is gaan uitzenden. René Boogaarts vertrok vlak nadat Disney 100 % van Jetix in handen had verkregen. Boogaarts verkondigde dat veel minder in Nederlandse content zou worden geïnvesteerd.

  Volgens informatie waar DutchMedia over beschikt, is er inmiddels overeenstemming bereikt met UPC Nederland over de uitzending van Disney Channel in haar digitale standaardaanbod (UPC Starter). UPC gaf geen reactie in vraag hiertoe. Met Ziggo is nog geen overeenstemming gesloten; Ziggo zou twijfels hebben over de gevraagde vergoedingen die Disney verlangt. Een woordvoerder van Ziggo kon desgevraagd nog geen uitsluitsel hierover geven. Eerder werd een soortgelijke (maar goedkopere) overeenkomst gesloten tussen Fox Life en UPC; bij Ziggo werd deze zender in een pluspakket geplaatst. Door de kabelexclusiviteit van Disney Channel kunnen operatoren als Canal Digitaal, KPN en anderen in de beginperiode niet beschikken over de zender. Onduidelijk is of Walt Disney Company haar content voortaan exclusief zal maken voor haar zenders; de verwachting is dat dit het geval zal zijn.

  Disney Channel is in de meeste landen het ‘hoofdkanaal’ van de door Walt Disney Company uitgezonden televisiezenders. Het bedrijf is in Europa actief met themaversies als Disney Cinemagic (films), Playhouse Disney (voor kleinste kinderen) en Toon Disney (tekenfilms). Disney XD die Jetix in Nederland zal vervangen, is vooral op jongens gericht. Voor zover bekend zal er vooralsnog geen 24 uur versie in Nederland van deze zender komen, maar de zender zal analoog en digitaal overdag (06-18 uur) blijven uitzenden in combinatie met de ProSiebenSat.1-zender Veronica (’s avonds).

  Disney Channel zendt normaal gesproken series, films en tekenfilms uit uit de Disney-stal. De zender wordt gekenmerkt door het bekende ‘Mickey Mouse’ logo. In Nederland is Walt Disney Company op het kindersegment naast Jetix niet actief. Wel is Disney actief met deelnemingen in ESPN America, ESPN Classic (sportzenders) en History Channel die digitaal via pluspakketten worden verspreid. In de Verenigde Staten is Walt Disney Company een van de grootste mediabedrijven, mede dankzij het eigendom van ABC. Nederland zal naar verwachting een van de laatste landen zijn waar het merk Jetix nog actief zal zijn. In oktober zijn nagenoeg alle Jetix-zenders vervangen in Europa, behoudens Nederland en Griekenland. (dinsdag meer)

  Bron: Dutchmedia
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 11 sep 2009
 2. Re:

  Van mijn part gooit Ziggo de zender in het pluspakket (b.v. kids) als ze zo financieel weg genoeg krijgt. Maar deze zender is m.i. een goede toevoeging!
   
 3. Deze zender past heel goed in het pluspakket van Ziggo. Ik hoop dan ook dat Ziggo deze zender gaat doorgeven. :)
   
 4. Vorig jaar zou er een Jetix24 komen, ook al bij Ziggo. Het lijkt er nu op dat dit een Disney-zender wordt en ik denk dan ook wel bij Ziggo. Wat gaat er op Veronica gebeuren??? Alleen maar Shopsuus overdag?
   
 5. Zou wel leuk zijn als Disney Channel 24 uur per dag op de kabel komt en niet zo halfbakken als nu. Ze hebben toch wel erg leuke series. :)
   
 6. Heeft al te lange duurt !weet ik zeker dat hij de hele dag aan staat, overdag voor dochter in de avond voor papa ! haha
   
 7. Laat maar komen zou het geweldig vinden
  en als je er extra geld voor moet betalen ben ik daar ook nog wel voor te porren
   
 8. Ik heb ergens een planning gelezen op internet voor een splitsing in de zenders.
  Het huidige Jettix word Disney (datum niet vast) op hetzelfde kanaal.
  De Programma's van Jettix zouden worden ondergebracht overdag bij NET5 (OPtie die meerde malen is geopperd)
  Dan hebben we nog Disney XD dat zou een nieuw op te zetten kanaal moeten worden die pas een jaartje later zou gaan starten als de rest "goed liep".

  Nou afwachten wat Disney disdag a.s. daadwerkelijk te melden heeft en hopelijk een definitief plan/schema
   
 9. ^Heb je de eerste post gelezen? Daar staat praktisch het zelfde in. ;)
   
 10. Jazeker, het is duidelijk dat disney Jettix vervangt alleen de manier hoe verschilt in de posten:rolleyes:
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina