1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Dit nieuwe forum is ontstaan door de samenvoeging van Ziggo-Gebruikers en Chelloo.
  Ontzet Notitie

Beagle van VPRO start zondag op Nederland 2 in HD-kwaliteit

Discussie in 'Digitale TV - Zenders' gestart door corsp, 10 sep 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. corsp

  corsp Forum Member

  Berichten:
  20
  :applause:Beagle van VPRO start zondag op Nederland 2 in HD-kwaliteit
  Een van de grootste projecten van het nieuwe seizoen bij de publieke omroep wordt op Nederland 2 in HD-kwaliteit uitgezonden: Beagle, in het Kielzog van Darwin (VPRO). Hierin vaart de Klipper Stad Amsterdam de reis van Charles Darwin na, een historische reis die de kijk op het leven op aarde voorgoed veranderde. Lex Runderkamp doet samen met internationale gasten 35 weken verslag van de avonturen, bevindingen en ontdekkingen. De Beagle, in het kielzog van Darwin start aanstaande zondag en wordt ook verslagen op internet en Radio1.

  Sinds 4 juli biedt de publieke omroep zijn reguliere kanalen Nederland 1, 2 en 3 aan in HD. Het aantal programma’s dat in volledige HD-kwaliteit wordt uitgezonden zal stapsgewijs toenemen, omdat een directe overgang erg kostbaar is. Het overige aanbod wordt opgewaardeerd naar HD, wat al een sterke verbetering is, ten opzichte van het conventionele signaal.

  De publieke omroep wil dat de HDTV-proggrammering een dwarsdoorsnede vormen van de totale programmering van de publieke omroep. Zo werden de Tour de France en Studio Sportzomer (NOS) op Nederland 1 in HD uitgezonden en werd onlangs ook het Prinsengrachtconcert en het Junior Prinsengrachtconcert (AVRO) in HD op Nederland 2 uitgezonden.

  Om de uitzendingen van Nederland 1, 2 en 3 in HD-kwaliteit te kunnen zien heeft de kijker een speciaal digitaal HD-abonnement nodig van de kabelmaatschappij.
   
 2. Sjaool

  Sjaool Forum Member

  Berichten:
  2.869
  Dit is zeer goed nieuws, zeker na de melding dat het in eerste instantie wel in HD kwaliteit word opgenomen maar toch in SD kwaliteit zou worden uitgezonden. :D
   
 3. pitcher

  pitcher New Member

  Berichten:
  1
  Beagle HD

  Helaas wordt Beagle niet in HD uitgezonden (staat ook een apart verhaal over in het Ziggo-blad Zie). De uitzendingen worden wel opgenomen in HD maar worden vanaf het schip via de sateliet verstuurd. Het is te duur om de HD-stream via de sateliet te versturen dus wordt het in SD-kwaliteit uitgezonden (met upscaling naar 1080i). Er komt later dit jaar wel een Blue Ray uit waar de uitzendingen wél in HD-kwaliteit op staan.....
   
 4. Sjaool

  Sjaool Forum Member

  Berichten:
  2.869
  Volgens een quote op het Sat4all forum van het Chello forum is de vermelding in het Zie magazine onjuist.

   
  Laatst bewerkt door een moderator: 22 sep 2009
 5. Vijver

  Vijver Forum Member

  Berichten:
  2.231
  Ik heb gekeken en het zag er niet ge-upscaled uit. Zeker de beelden van de Stad Amsterdam vol in zeil, waarbij je bijna de afzonderlijke vezels van het touwwerk kon zien (licht overdreven, maar je weet wat ik bedoel).
   
 6. crapz0rs

  crapz0rs Forum Member

  Berichten:
  839
  Ziet er nu niet uit als native HD.
   
 7. Vijver

  Vijver Forum Member

  Berichten:
  2.231
  Ik snap wat je bedoeld. Maar het kan goed zijn dat er diverse camera's worden gebruikt, dan krijg je een soort mix van native hd en ge-upscaled materiaal.
   
 8. Sjaool

  Sjaool Forum Member

  Berichten:
  2.869
  Ik denk dat er wel degelijk alleen maar gebruik wordt gemaakt van Full HD camera's e.d. omdat dit toch een soort van prestige project van Sony is.
  Zie het volgende stukje op de website iMakeMedia.nl.

  Zelfs bij een Full HD camera kan er natuurlijk een onscherpte optreden door omstandigheden zoals beweging, luchtvochtigheid enz.
   
 9. Vijver

  Vijver Forum Member

  Berichten:
  2.231
  Daar zit hem de kneep. Bepaalde shots komen veel beter tot hun recht in HD. Contrastrijke situaties e.d., wat me opvalt is dat de kleur groen het meestal erg goed doet.
   
 10. Pio

  Pio Forum Member

  Berichten:
  1.276
  Ik zat ook even op de HD zenders te kijken ondanks de lipsync. Ik was vandaag niet erg onder de indruk. Maar sommige beelden zeker op de boot zelf waren wel superscherp.
  Ik keek ook even op de SD versie maar die was heel erg slecht. Erg onscherp vond ik, slechter dan andere programma's op de SD kanalen.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina