1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

DVB-C CI+ PC Tuner?

Discussie in 'Digitale TV - DVB-C en CI+' gestart door eXisTa, 9 sep 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Misschien maar gewoon een tuner kopen en met softcam's aan de slag gaan.
  Zijn er how-to's beschikbaar?
   
 2. Erg bedankt, ik ga denk ik maar een TechniSat CableStar HD2 aanschaffen.
   
 3. Voor zover ik dit kan volgen gaat het hier om software waarmee CI+ CAMs en hosts getest kunnen worden. Lijkt me niet erg relevant voor consumenten...

  Of denk jij dat het iets anders is?
   
 4. Dat lijkt mij ook en ik zou dat zelf ook wel graag willen maar of CI+ snel opgang zal vinden in PC's? Één van de "features" van CI+ is nu juist het beschemen van het "intellectuele eigendom" van de programmamakers/filmproducenten etc. Ze willen domweg niet dat hun programma's worden opgenomen omdat ze dan het risico lopen dat (met name kwalitatief hoogwaardige HD-programma's) via internet verspreid gaan worden. Zolang je CI+ beperkt tot een TV (zonder harde schijf) werkt dat goed en kun je dus als kabelboer zonder risico je medewerking verlenen en zelfs gaan certificeren. Zodra je het gaat openstellen voor opnameapparatuur (en zeker als je daar helemaal geen controle meer over hebt zoals bij de "anachistische PC's") loop je het risico dat de programmaleveraciers hun medewerking gaan opzeggen zodat ook de mensen met alleen een TV-scherm de dupe kunnen worden.
  Kortom er zal nog heel wat water door de Rijn moeten voordat er CI+ TV-tunerkaarten beschikbaar komen. Ziggo heeft vanaf het begin in persberichten aangegeven daar in ieder geval zelf geen medewerking aan te verlenen en het over te laten aan PC-fabrikanten en Microsoft. Maar als ze "misbruik" vermoeden zullen ze er alles aan doen om dat tegen te gaan en met CI+ hebben ze daar een nieuw instrument voor in handen.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina