1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

DVB-C CI+ PC Tuner?

Discussie in 'Digitale TV - DVB-C en CI+' gestart door eXisTa, 9 sep 2009.

Niet open voor verdere reacties.

 1. De handleiding van het ding is uit 2007, dus hoe kom je er nou bij dat dit iets met CI+ heeft te maken? Ik denk dat er niet eens een CAM in kan (ja, wel een smartcard).
   
 2. Tja. Dit product werkt met een softwarematige CAM (vergeef me als ik de termen verkeerd gebruik, maar daar komt het volgens mij op neer) dus je hebt idd geen CAM nodig.

  Er is wel eens gesuggereerd, maar NOOIT officieel door de fabrikant zelf, dat daarom CI+ of geen invloed zou hebben of makkelijk te updaten is middels firmware update.

  Ben daar zelf wat sceptisch over, maar als je het risico wilt nemen..... op dit moment werkt het iig, maar of hij dat ook blijft doen blijft afwachten. De fabrikant en zeker niet Ziggo garanderen blijvende werking.

  In ieder geval is het na het failliiet gaan van Digital Everywhere de enige mogelijkheid überhaupt om DVB-C in Windows Media Center werkend te krijgen.
   
 3. Voor softCAM's geldt hetzelfde als voor de AlphaCrypt Classic CAM, ze doen niets met CI+ en blijven werken zolang Ziggo in samenwerking met Irdeto niet met gerichte actie komt om de AlphaCrypt Classic CAM uit te schakelen.

  Als het persé MCE moet zijn, dan schijnt het ook werkend te krijgen te zijn via DVBLink voor bijvoorbeeld DVBViewer van DVBLogic (www.dvblogic.com) waardoor veel meer DVB-C PC-TV kaarten te gebruiken zijn. Ook kan DVBViewer overweg met een softCAM waardoor de kosten (en het risico) beperkt kunnen blijven omdat er geen AlphaCrypt CAM hoeft worden aangeschaft.
   
 4. Doman

  Doman Forum Member

  Berichten:
  2.674
  Ziggo:
  Internet & Televisie
  Gebied:
  fZiggo
  Meer..
  Lid geworden:
  20 sep 2005
  Er zijn wel alternatieve mogenlijkheden om DVB-C in Windows Media Center werkend te krijgen maar deze vergen wel meer kennis van de gebruiker.
  Zie bijvoorbeeld: http://www.dvblogic.com/

  Ook Technotrend DVB-C ontvangers kan je, met wat beperkingen, onder Windows Media Center laten functioneren. :wink:

  Wel hebben de makers van Digital Everywhere de meest nette en gebruikersvriendelijke DVB-C oplossing voor gebruikers van WMC.
  Jammer blijft dat Microsoft normale ondersteuning van DVB-C tot nu toe altijd heeft tegengewerkt onder WMC.

  Het voordeel van softcam's blijft wel dat deze in pricipe veel eenvoudiger zijn aan te passen voor eventuele veranderingen wat betreft de codering.
  En nogmaals, CI+ op zich heeft geen enkele invloed op de codering zelf.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 10 sep 2009
 5. Dus als ik het goed begrijp dan gaat het waarschijnlijk wel werken met een Alphacrypt ((voorlopig) maar gaat dit dan ook werken met de officiele CAM van Ziggo?
   
 6. Nee, de voor Ziggo geschikte Irdeto CI+ CAM mag van Ziggo niet functioneren in een standaard DVB CI slot.
   
 7. Doman

  Doman Forum Member

  Berichten:
  2.674
  Ziggo:
  Internet & Televisie
  Gebied:
  fZiggo
  Meer..
  Lid geworden:
  20 sep 2005
  Wat zeker niet gaat werken is een officiele CAM van Ziggo.
  Deze gebruikt CI+ technologie en hierdoor kan de provider (Ziggo) bepalen dat de CI+ modules alleen functioneren in CI+ ontvangers.

  CI+ ontvangers zijn er niet voor de PC en zullen er vrijwel zeker ook nooit gaan komen.

  Op de bestaande CI apparatuur/CAM's heeft Ziggo geen directe invloed, alleen door een ingrijpende wijziging in de codering van het DVB-C signaal kunnen deze 'uitgeschakeld' worden.
   
 8. Ik kan mij niet voorstellen dan er geen CI+ tuners voor pc's zullen komen.
  Daar is toch vreselijk veel vraag naar.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina