1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Router levert lage snelheid, bedraad niet!

Discussie in 'Internet - Eigen netwerk' gestart door thatonealex, 9 sep 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Dag Allen,

  Ik heb net Ziggo Alles-in-een Extra aangeschaft en na veel problemen kunnen activeren. Heb nu ook een draadloze router van netgear, de WGR 614v7. Die heb ik van een kennis gekregen die hem al een jaar gebruikte.

  Mijn problemen zijn als volgt. Aan het begin gooide het modem mijn router er na 5 minuten er af. Ik moest dan de lease releasen en opnieuw aanvragen(ik neem aan dat dit ongeveer overeenkomt met ipconfig/release en renew). Daarna deed ie het weer voor een paar minuten maar kreeg ik steeds een lease van 1 uur. Ik heb toen het Mac adres van mijn computer gekloond en nu doet ie het goed.

  Echter als ik via een bedraade verbinding op het modem draai(Modem>PC) haal ik ~48Mbit, Via de router ook bedraad (Modem>Router>PC) haal ik ook die snelheid. Maar zodra het draadloos is valt ie terug naar 12-18 Mbit.

  Ik heb echt alles geprobeerd. Ziggo helpt me niet omdat ik niet een router van hen heb. Alle settings heb ik geprobeerd, kanaal verander, met/zonder beveiliging, B&G of alleen G.

  Ik heb netgear gebeld en die zeiden dat ik geen dual band router heb dus ik kan niet meer dan dat verwachten. Maar ze adverteren toch 54Mbps?

  Moet ik nou een nieuwe router kopen(DIR655 ofzo?) of is er iets dat ik kan doen om hem beter te laten werken.

  Alvast bedankt!
   
 2. g gaat onder ideale omstandigheden tot iets boven de 20 mbit effectief. Voor meer heb je echt n nodig.
  Mozilla/5.0 (SymbianOS/9.2; U; Series60/3.1 NokiaN95_8GB/15.0.015; Profile/MIDP-2.0 Configuration/CLDC-1.1 ) AppleWebKit/413 (KHTML, like Gecko) Safari/413
   
 3. Ok, en is het dan belangrijk dat ik er een koop met dual band?
  Mozilla/5.0 (SymbianOS/9.2; U; Series60/3.1 NokiaE71-1/200.21.118; Profile/MIDP-2.0 Configuration/CLDC-1.1 ) AppleWebKit/413 (KHTML, like Gecko) Safari/413
   
 4. Met G-wireless haal je in de praktijk max (ongeveer 20Mbit), maar in wat minder goede omstandigheden kan dit al snel zakken.

  Om wireless ook de volledige snelheid te behalen heb je in elk geval N-wireless nodig. De router an sich kan de snelheid aan omdat je bedraad wel de snelheid haalt. Nu heb je eigenlijk een paar mogelijkheden.

  1- Je koopt een N access point die je aansluit op de router. Hiermee verkrijg je de mogelijkheid tot een sneller wireless netwerk, echter zal ook de pc of laptop van een N-kaartje moeten worden voorzien.

  2- Je koopt een geheel nieuwe router met N-wireless (al dan niet dualband). Net als in de eerste optie zal ook hier de pc of laptop van een N kaartje moeten worden voorzien.

  Optie 1 geeft je meer apparaten, maar apparaten waar een fout/probleem kan optreden en deze router gaat mogelijk bij een volgende snelheidsverhoging alsnog de bottleneck vormen.

  Optie 2 is waarschijnlijk niet eens duurder (wellicht zelfs goedkoper) dan optie 1. Je kan alles beheren op slechts 1 apparaat, en als je nu een goede snelle router koopt, ben je voorlopig ook direct klaar voor de toekomst, Je kan er dus weer even tegenaan.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina