1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Aanpassing frequentie's DTV Ziggo Noord (8/9/09)

Discussie in 'Digitale TV - Algemeen' gestart door TVdigitaal, 8 sep 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. op een gegeven moment ben je er zo zat van :censored: dat het idd wat mag kosten..op voorwaarde dat het dan ook over is....

  die 172 euri is ff een smak geld maar dat gevoel is over een tijdje verdwenen....de ergernis over wisselende beeldkwaliteit blijft langer hangen...
   
 2. De uitleg over het signaal ligt iets gecompliceerder/dieper. Zal het proberen uit te leggen, en toch wat meer in de diepte te gaan (voor diegene die het interesseert). Het is niet iets waar Ziggo iets aan kan veranderen, maar het heeft te maken met de natuurkundige wetten die hierop van toepassing zijn.

  Ziggo moet het signaal binnen bepaalde waardes aanleveren. Er is een "min" en er is een "max". Is het signaal de zwak, dan zal het beeld niet goed zijn, is het signaal echter te hard dan zal het ook niet goed zijn, het word dan overstuurd. Ook kan een "te hard" signaal schade aan brengen aan de aangesloten apparatuur, een te zwak signaal kan alleen maar storing in het beeld geven.

  Het is aan Ziggo om het signaal binnen de gestelde marges aan te leveren. Echter de binnenshuis installatie zal invloed uitoefenen op dit signaal. Elke afsplitsing en elke meter kabel zal in meer of mindere mate het signaal gaan dempen.

  Met, in jou voorbeeld, 5 splitters word het signaal flink gedempt. Ziggo zou dit niet op kunnen lossen door het signaal in die mate "harder" te maken, dan zou het namelijk overstuurd raken, wat je op een later moment niet meer oplost door het af te zwakken met splitters omdat het signaal door de oversturing al vervormt is.

  Wil je dus meer als 1 a 2 tv's aansluiten, met ook nog gemiddelde tot lange kabelafstanden zul je meestal aan een versterker moeten. Of je het wel of niet nodig hebt kan erg verschillen per situatie. Een goede winkelier kan een "rekensom" loslaten op datgene wat jij wilt, en kan advies geven.

  Is hier overigens ook mogelijk :wink:
   
 3. Ik had zo nu en dan ook dit soort storingen en dat heb ik eerst opgelost door dikke coax te gebruiken in de gehele woning (die groene die je wel kent uit de grond, maar niet dezelfde!) met spitter/multitap en alles op f-connectoren. 80% opgelost van de storingen, maar vond het signaal nog te sumier (noem mij een miereneuker of perfectionist) voor een paar week terug splitter/multitap vevangen voor versterker (retourgeschikt en dus voorbereid op ITV of Modem) en nu is het zoals ik het wil.. stabiel, geen storingen meer en zijn die er wel dan moet ik de Samsung 360 resetten met knopie. Was er snal achter dat de HDMI aansluiting regelmatig uitvalt en ben overgegaan op coponent kabel, nu software van de 360 eens perfect dat hij niet meer 1x in de zoveel tijd vastloop of in de fout gaat (en niet te vergeten de lipsync op HD 1,2,3) en dan is het goed

  In de theorie kan ik dus nu de modem op zolder plaatsen, maar als je een ruis in je retour hebt zitten versterkt de versterker ook dat.
  Die ongein wil in niet, en Ziggo ook niet denk ik want dat kan ook weer andere problemen opleveren.
  Na een groep's storing van een aantal maanden terug was hier even een moteur van Ziggo te meten, die wist niet wat hij zag in de meterkast.
  Zijn reactie was van in de trand van wij hebben nog niet eens zulke kabels en multitap's. Maar hij vond het ook mooi netjes aangelegd op deze manier. Dat zag hij ook wel anders, en dat geloof ik graag!
  Bij iedereen moet het snel en goedkoop in de categorie "als het maar werkt"
  Dus als er landurig problemen zijn denk ik i.d.d. dat een monteur (extern of niet) wel eens rechtvaardig kunnen zijn ongeacht de oplossing.
   
 4. Nu zijn we benieuwd! Fotootje van je meterkast?
   
 5. Ben er op het moment weer mee bezig, maar zal wel even een snapshot er van maken.
   
 6. Foto's! :cool: :lol: Wij zijn nieuwsgierig! :wink:
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina