1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Homeplug, digitale tv zonder kabel

Discussie in 'Digitale TV - Algemeen' gestart door Sluuz, 8 sep 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Ik heb Ziggo alles in 1 plus en eigenlijk staat de hele handel in de woonkamer (modem, AOP, TV, router). Nu wil ik graag een TV in mijn slaapkamer ophangen, echter is daar geen coax aansluitpunt aanwezig.

  Ik vraag mij dus af of het mogelijk is om het coax signaal uit het AOP via een adapter over het stroomnet te sturen zodat ik geen kabel hoef te trekken naar de slaapkamer.
  Ik weet dat er van die homeplugs zijn die een normaal netwerk via het stroomnet verspreiden, maar ik wil dus eigenlijk dat alleen het TV signaal wordt verstuurd (dus een homeplug met coax aansluiting).

  Bestaat zoiets, of is dit op een andere manier nog op te lossen?
   
 2. Tsja, ik weet dat zoiets bestaat voor het internet verkeer, maar voor dtv? Ik zou het eigenlijk niet weten... Ben bang dat je toch een coax moet trekken naar de slaapkamer.

  Gert.
   
 3. GolfTouch

  GolfTouch Forum Member

  Nog nooit van een dergelijke variant gehoord. Zou wel erg ideaal zijn als deze bestaat.

  Een andere optie is om een zender en ontvanger aan te schaffen. Dus was je beneden ziet wordt via de ether naar boven gezonden.
  Kijk maar eens op deze site voor enkele voorbeelden.
  Hou hiermee wel in de gaten dat draadloze routers en dect basisstation storing kunnen veroorzaken op het uitgezonden signaal.
   
 4. Nee, zoiets bestaat niet. Het signaal dat je via de kabel binnenkrijgt beslaat een heel breed frequentiespectrum, dat loopt van ca. 40 tot ca. 900 MHz. Het is uitgesloten dit via het lichtnet te transporteren. Je zult een coaxkabel moeten doortrekken naar de slaapkamer. Gebruik wel kwalitatief uitstekende bekabeling en aansluitmateriaal (stekkers, splitter, eventueel een versterker), of laat het aanleggen door een erkend installateur als je wil dat het goed gebeurt.
   
 5. GolfTouch

  GolfTouch Forum Member

 6. Die twee HDMI converters zijn ook HDMI naar Cat5, geen HDMI naar Ethernet (wat wel gesuggereerd wordt).

  Dit is op Tweakers aangekondigd, maar een beetje duur, denk ik.

  Hier is er nog een.

  Iets wat ook mogelijk is, is gebruik maken van de DLNA ontvangst mogelijkheid die tegenwoordig in veel TV's zit. Maar ik weet niet of er een DLNA server bestaat die van een kabel-tuner kan ontvangen.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina