1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

DVB ondertiteling bij Nederland 1, 2 en 3 HD?

Discussie in 'Digitale TV - Algemeen' gestart door ArChie, 7 sep 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Volgens de Nederlandse publieke omroep web portal zou er tegenwoordig sprake zijn van DVB ondertiteling bij Nederland 1, 2 en 3 HD:

  Bron: http://portal.omroep.nl/portal/tt888

  Ik kan echter geen DVB ondertitelingsstreams ontdekken bij deze kanalen in Ziggo/Multikabel gebied. Wordt die DVB ondertiteling voor doven en slechthorenden hier soms opzettelijk niet doorgeven? En waarom dan niet?
   
 2. Ik heb hier eens DVB ondertitels gezien op NED 1 SD, nu zijn ze er niet meer. Deze waren inderdaad in verschillende kleuren en hadden hetzelfde formaat als de reguliere ondertitels bij de NPO zenders.
   
 3. Nee, zijn niet aanwezig in het voormalig @home gebied. Wel wat teletekst ondertitels die hopenloos achterlopen (ned1 hd)

  Gert.
   
 4. Heb ik al 4x gehad zomaar ondertiteling! en via AB (subtitle) dan maar weer op OUT zetten.

  Maar waar het nu aan ligt dat het zelf opstart...?
   
 5. Volgens Anoniem doet Ziggo helemaal niks met het aangeleverde signaal (behalve scramblen en "wat multiplexen enzo").Dus met betrekking tot ondertitels ed die aangeleverd worden zou dat dus in het hele Ziggo gebied overal hetzelfde moeten zijn.
   
 6. Ik ga er vanuit dat het signaal in het gehele Ziggo gebied hetzelfde zou moeten zijn al blijkt dat in de praktijk niet altijd het geval te zijn. Ik vraag me echter af waarom de publieke omroep zelf expliciet op een website voor doven en slechthorenden ondertiteling aangeeft dat er tegenwoordig bij Nederland 1, 2 en 3 HD sprake zou moeten zijn van DVB ondertiteling terwijl de data streams daarvoor niet aanwezig zijn in het signaal van Ziggo(/Casema/Multikabel).
   
 7. We krijgen inderdaad wel DVB ondertiteling binnen en geven deze (nog) niet door. Reden waarom we dit (nog) niet doen is dat het blijkt dat klanten dit toch erg vervelend vinden als men ineens de (doven) ondertiteling verschijnt. Zie de voorbeelden hiervan op het forum.

  Om mis verstanden te voorkomen, de doven ondertiteling is natuurlijk ook nog gewoon beschikbaar via teletext pagina 888.

  Weet ook dat er gebruikers zijn die wel graag de doven ondertiteling als DVB zien verschijnen en dat je dit simpel handmatig kunt uitzetten.

  Kortom het heeft zijn voor en nadelen.........
   
 8. Allemaal leuk en wel, maar dan heb je nergens ondertiteling meer. Dus na overschakelen op een andere zender dan Ned 1, 2 of 3 HD, wederom het menu induiken en subtitles inschakelen. Lekker handig... Nog afgezien van de vele storingen op voornoemde zenders.
  Inderdaad, hier kunnen we dus genieten van, cq ergeren aan de DVB-ondertiteling op Ned 1, 2 en 3 HD, maar ook aan het vaak niet eens beschikbaar zijn (blauw scherm) of blokkerig beeld van deze zenders ! Dus blijven we maar kijken naar de 'gewone' zenders Ned 1, 2 en 3 :oops:
  Overigens nergens last van de overige (ook HD) zenders...

  Greetz,
  Phillip(us)
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 8 sep 2009
 9. Op zich goed bedoeld dan,de reden waarom Ziggo de doven ondertitels niet doorgeeft,alleen klopt die redenatie niet helemaal.
  Bij de BBC heb je deze doven ondertiteling ook.
  Het is een kwestie van eenmalig uitzetten.
  Als dit een "geldige" redenatie zou zijn,zou de engelse doven ondertiteling ook al lang op uit zijn gezet...
  Ik trek je absoluut niet in twijfel,maar het is wel erg tegenstrijding,op het ene kanaal wel,en op het andere kanaal geen doven ondertiteling.
  En soms kan het bij het Journaal handig zijn,hier tijdens het eten zit iedere keer de helft door het Journaal van 6 uur heen te kleppen.
  Met de Samsung moet je dan 2 keer teletekst indrukken en dan 888 kiezen.
  Dat zijn tig meer handelingen,als het eenmalig aan of uit zetten lijkt me.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina