1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
    Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
    Verberg deze melding

Geen geluid via Toslink (optical)

Discussie in 'Samsung DCB-H380 (HDTV)' gestart door TBM, 7 sep 2009.

Niet open voor verdere reacties.
  1. TV : LG 42LH5000
    HD-Decoder : Samsung DCB-H380R


    Sinds een paar dagen de Samsung H380R HD-decoder in huis en deze via een Toslink optische kabel aangesloten op een 5.1 surround set (Philips), echter, na 1 dag ineens geen geluid meer via deze aansluiting.

    Sluit ik diezelfde Toslink kabel direct aan, dus van de surround set direct op de TV (dus laat de decoder links liggen), dan werkt het wel. Met andere woorden, de Toslink kabel en de surround set is niks mis mee.
    (ter info : De HD decoder is op de tv aangesloten via HDMI 1.3b kabel)

    Het enige wat ik kon vinden qua audio settings in het menu van de HD-decoder (Samsung) zijn 3 keuzes, de eerste is DD 5.1 en deze heb ik dan ook gekozen. Maar goed, heb ze alle 3 getest, maar bij geen van 3 krijg ik geluid uit de surround set via de Toslink.

    Samsung decoder defect? Of heb ik nog ergens een instelling over het hoofd gezien?

    Alvast bedankt!
     
  2. Gisteren avond de kabels eruit gehaald en er opnieuw ingestoken en ineens werkte het weer. Had ze daarvoor nog goed aangedrukt zonder resultaat, heel maf. :?
     
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina