1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Nog niet gecertificeerde modellen

Discussie in 'Digitale TV - DVB-C en CI+' gestart door Nop, 4 sep 2009.

Niet open voor verdere reacties.

 1. hmm dat is balen, kan dat ook niet met een software update of zoiets aan gepast worden?? Zo niet, terugsturen dus......?
   
 2. Doman

  Doman Forum Member

  Berichten:
  2.675
  Ziggo:
  Internet & Televisie
  Gebied:
  fZiggo
  Meer...
  Lid geworden:
  20 sep 2005
  Het KAN wel, maar Ziggo wil het niet.
  Combinaties van CI+ en CI apparatuur worden niet toegestaan door Ziggo.
   
 3. Ik heb mijn televisie begin december vorig jaar gekocht mede met het oog op het niet meer hoeven te gebruiken van de decoder (en afstandsbediening) en baal dus dat ik geen gebruik kan maken van de "legale" manier (lees CAM van Ziggo) om te voorkomen dat een alphascrypt niet meer werkt omdat hij niet ondersteund zou worden door Ziggo.

  Wat kan Ziggo bieden aan de eigenaren van televisies met de CI technologie?

  Anoniem kan jij daar antwoord op geven??
   
 4. Helaas, we hebben nooit iets geboden v.w.b. CIv1 ondersteuning. We hebben bewust gekozen CI te ondersteunen met aanvullende maatregelen in de vorm van CI+. Dit hebben we ook altijd zo gecommuniceerd.
   
 5. Ik heb al vaker gehoord dat de TV (40Z4500) middels een firmware update geschikt zou kunnen worden gemaakt voor CI+. Ook bevestigd door Sony klantenservice. Echter zou eea deze zomer worden getest. Helaas daar nog niets op terug gehoord.
   
 6. Er is geen enkele manier waarop een toestel met een CI slot via een firmware update zou kunnen worden veranderd in een CI+ toestel.

  De klantenservice van Sony (zowel in Nederland als in andere landen) beweert wel vaker dingen die niet kloppen. Daar zitten ook een hoop mensen die van toeten noch blazen weten, net als bij de telefonische helpdesk van Ziggo.
   
 7. Kunnen we niet samen spannen en een klacht tegen Sony en Ziggo.

  Wat ik zo wie zo balen vind.
  Iedereen heeft een analoog pakket met standaard zenders.

  Waarom kan Ziggo die niet gewoon vrij geven, dan kan iedereen die DVB-C heeft die netjes ontvangen.

  Wil je die extra zenders, en je tv ondersteund geen CI plus module moet je een extra losse receiver aanschaffen.

  En de t.v die het wel aan kunnen hebben geluk.
   
 8. Nog wel ja. Maar als het aan de kabelaars ligt duurt dat ook niet lang meer. Caiway heeft al aangekondigd dat ze op 10-10-10 definitief stoppen met analoge TV. De andere (grotere) kabelaars zullen dan wel op niet al te lange termijn volgen.
  Bij Caiway is dat ook zo. Daar is het complete digitale basispakket vrij te ontvangen, dus zonder CAM en zonder smartcard. Maar Ziggo en andere kabelaars willen dat niet, uit louter commerciële overwegingen. Ze denken namelijk dat de drempel om extra zenderpakketten te nemen een stuk lager wordt als je toch al een smartcard nodig hebt om überhaupt digitale TV te kunnen kijken.
  Nee, die kant moeten we nou juist niet op. Decoders zijn slechts een tijdelijk verschijnsel. Die hebben alleen maar bestaansrecht omdat 'gewone' TV's nou eenmaal geen (geschikte) digitale tuner aan boord hebben. Vergelijk het maar met de UHF converter kastjes voor Nederland 2 uit de jaren 60. Die zag je na een aantal jaren ook nergens meer staan bij de mensen thuis, gewoon omdat ze overbodig waren geworden.
  Nee, weer een verkeerd uitgangspunt, het is geen geluksspelletje. Er bestaan heel duidelijke, in Europees verband vastgelegde, standaards voor digitale TV via de kabel (en via de ether, maar daar hebben we het nu even niet over). Daarbovenop heb je ook nog allerlei standaards voor codering, maar op dat punt is er geen goede coördinatie en doet iedere kabelaar feitelijk maar wat hem (of haar) het beste uitkomt. En daar zou nu juist - door wetgeving bijvoorbeeld - een einde aan moeten worden gemaakt.

  Er zou in ieder geval het volgende moeten gebeuren:

  1. Een wettelijke verplichting voor alle aanbieders van digitale TV signalen (via de kabel, maar ook via de ether, lees Digitenne) om in ieder geval een compleet basispakket onversleuteld aan te bieden.

  2. Een wettelijke verplichting dat alle nieuw verkochte TV toestellen vanaf een bepaalde maat (bijvoorbeeld 26 inch) moeten zijn voorzien van een ingebouwde DVB-T én DVB-C tuner die aan de Europese specificaties voldoet.

  3. Afspraken in Europees verband voor een eenduidig versleutelingssysteem voor extra (betaalde) pakketten, zodat gegarandeerd is dat iedere TV die aan de overeengekomen specificaties voldoet ook werkt met iedere Europese aanbieder van betaalde digitale televisie via de kabel of via de ether.
   
 9. Niet alles hoef je via de wet te regelen, er zijn al regeltjes genoeg. Dit kun je rustig aan de commercie overlaten. Als er digitale zenders vrij te ontvangen zijn, zonder smartcard, zullen consumenten vanzelf toestellen met een DVB-C en/of DVB-T tuner kopen. Destijds is ook nooit een verplichting geweest om UHF tuners in te bouwen. Wat wel geregeld moet worden is standaarden anders kan de fabrikant en consument er geen touw meer aan vastknopen.
   
 10. Van heel Ziggo word ik schijt ziek, mijn TV van nog geen jaar oud kan niet samen werken met een ci+ cam. Schandalig!!!!!!!
  Ik heb deze Sony 40W4000 gekocht omdat ook een CI slot had, nou mooi dat ik er geen donder aan heb.
  Misschien marktplaats.nl???? Hoe word je in dit land telkens op kosten gejaagd.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina