1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
    Dit nieuwe forum is ontstaan door de samenvoeging van Ziggo-Gebruikers en Chelloo.
    Ontzet Notitie

Geen lipsync op Ned 1HD

Discussie in 'Humax iRHD-5000 (HD-Tuner)' gestart door borry52, 3 sep 2009.

Niet open voor verdere reacties.
  1. borry52

    borry52 Forum Member

    Berichten:
    106
    Dat verhaal van dat "beeldverlies" snap ik niet helemaal!!
    Deze decoder geeft een erg goed beeld op SD en ik heb ondanks dat mijn LCD 5jaar oud is erg goed beeld.
    Als ik bij gewone uitzendingen, dus geen HD, heen en weer schakel tussen HDMI en SCART zie ik bijna of geen verschil. Zelfs de HD uitzendingen worden op SCART erg goed weergegeven.
    Daarbij is mij vrouw niet achterlijk, ze vindt alleen, net als ik, dat het moet werken waarvoor het is gemaakt, dus zowel HDMI als SCART.:no:

    Uiteidelijk was dat ook niet mijn vraag, ik wilde alleen weten of andere mensen ook last hebben van lipsync verschuiving op SCART omdat het in het begin, toen NED1,2 en 3 begonnen met HD uitzendingen het probleem niet bestond.
    Als anderen dit ook hebben ligt het aan de uitzending, ben ik de enigste, dan ligt het aan mijn decoder,.......meer wil ik niet weten!
    Je kunt je wel in allerlij bochten wringen om het te voorkomen maar het moet gewoon werken zoals het bedoeld is en ik heb nog garantie op dat ding.
     
    Laatst bewerkt door een moderator: 5 sep 2009
  2. Bernd

    Bernd Forum Member

    Berichten:
    122
    Heb je al gekeken of er nieuwe software is voor deze Humax ontvanger? Kan best een bekend probleem zijn die reeds opgelost is ..... .
     
  3. borry52

    borry52 Forum Member

    Berichten:
    106
    Heb ik inderdaad naar gekeken maar ik heb de laatste softwareversie er op staan.
     
  4. ronvm

    ronvm Forum Member

    Berichten:
    773
    Nee, ik heb er geen last van maar heb de audio zowel als de video via HDMI lopen, wellicht zou het met scart wel zo zijn, maar ja...scart (evenals 'component-video') is dan ook analoog en als je audio digitaal binnenkomt en de audio is ook nog eens in DolbyD, is het wel heel logisch dat er 'tijdsverschil' in zit. Heb je dit ook met bijvoorbeeld 'Discovery HD' met de audio op DolbyD?
     
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina