1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Duitsland - HD+/CI+: Pro Sieben Sat 1/RTL willen het 'Reclame Doorspoelen' tegengaan.

Discussie in 'Digitale TV - Zenders' gestart door Doman, 3 sep 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Het mes snijdt aan twee kanten:

  1) huidige televisies ondersteunen CI+ wat een extra argument is een abonnement op digitale televisie aan te schaffen.
  2) ze krijgen hiermee een middel in handen om te bepalen wat de kijker wel of niet mag niet zien.

  Het is inderdaad niet in het belang van de consument.
   
 2. Dat begrijp ik allemaal wel, maar er is altijd gezegd dat de contentaanbieders dit eisden.

  Blijkbaar is dat niet zo.
   
 3. Altijd weer zo'n mislukte analogie erbij. Nee, tv kijken is niet hetzelfde als een internetsite bekijken. Ziggo heeft niets te zeggen over welke sites ik bezoek.

  Echter, je betaalt voor het ontvangen van de tv signalen, de content aanbieders verdienen hun geld voor het produceren met reclame. Dat ze daarmee ook mogen bepalen dat je de reclame niet zomaar mag skippen met een opname, is eigenlijk niet meer dan redelijk. Ja, vervelend voor de kijker, maar als iedereen de reclame skipt heb je ook weinig meer om te kijken he.

  Dat het geen ideaal model is, is weer een heel andere discussie. Daar ga ik me nu niet aan wagen.
   
 4. En nogmaals, wijs me even waar die "rechten van de kijker" staan.

  Wat ik wel kan vinden, is dit:

  artikel 9 – gebruik van de Aansluiting en de Diensten
  1. De Klant volgt de redelijke instructies van Ziggo ten aanzien van het gebruik van de Aansluiting en de Diensten op.
  2. Ziggo levert de Dienst tot aan de Aansluiting. De Klant is verantwoordelijk voor de beschikbaarheid, het aansluiten en het naar behoren functioneren van alle apparatuur en voorzieningen die nodig zijn voor de ontvangst en het gebruik van de door hem afgenomen Diensten. Onder meer gebruikt de Klant goed werkende apparatuur en (aansluit)kabels die voldoen aan de geldende wettelijke eisen en de specificaties van Ziggo. De Klant mag bij of door het gebruik van zijn Aansluiting geen storing in de ontvangst door derden van via het Netwerk verspreide signalen veroorzaken.
  3. De Klant mag via het Netwerk verspreide signalen niet aan derden (laten) doorgeven. Ook mag de Klant zichzelf of derden, actief of passief, geen onbevoegde toegang geven tot het Netwerk of een Dienst, of (technische) voorzieningen (laten) treffen waardoor deze toegang kan worden gerealiseerd.
  4. De Klant mag de Diensten niet commercieel exploiteren.
  5. De Klant is verantwoordelijk en aansprakelijk voor de gevolgen en de kosten van elk bevoegd of onbevoegd gebruik van zijn Aansluiting en de Diensten door hemzelf en door derden, dit in de ruimste zin van het woord.
  6. De Klant is ermee bekend dat via de Diensten toegang kan worden verkregen tot bijvoorbeeld informatie- of interactieve diensten van derden en dat daarop (algemene) voorwaarden en tarieven van derden van toepassing kunnen zijn.
  7. De Klant is ermee bekend dat de op grond van een Abonnement ontvangen programma’s, (informatie)diensten en andere content waarop bijna altijd intellectuele eigendomsrechten rusten. Elke ongeoorloofde verveelvoudiging en openbaarmaking kan leiden tot aansprakelijkheid van de Klant tegenover Ziggo en derden.

  Daar is iedereen die Ziggo heeft mee akkoord gegaan (ja, het is leeswerk, ik weet het, maar misschien is het handig dat in het vervolg maar te doen).
   
 5. je hoeft het niet te lezen Ziggo houdt zich zelf er toch niet aan.
   
 6. En dat is gebaseerd op?
   
 7. Voor het basispakket is CI+ niet nodig, CI+ is belangrijk om premium content te beschermen, content waar de klant extra voor betaalt en waar het inderdaad zo is denk ik dat de content aanbieder extra bescherming wil.
  CI+ wordt aan iedereen opgedrongen zodat Ziggo een breed platform heeft waarop die premium content kan worden aangeboden, zodat ze extra geld kunnen vangen van hun klanten, en hun klanten geen extra apparatuur hoeven aan te schaffen voor die extra content, alleen even extra abonnement op de smartcard opgeven, drempels wegnemen dus.
  Om dezelfde reden moet iedereen een decoder met smartcard kopen, zodat de huidige extra pakketten zonder drempels kunnen worden aangeboden.
   
 8. Alleen bij de Belgische grens? :roll:
   
 9. Misschien krijgen de content aanbieders wel te veel macht als ze dit eisen.
  Want draai de boel eens om,als Ziggo,als een der grootsten,zou weigeren content te betrekken bij een partij die dit eist dan vraag ik me terdege af welke situatie er dan gaat ontstaan.
  Als de content verkoper zijn waar niet kwijtraakt,lopen de verliezen zo op dat ze wel een stapje terug zullen doen.
  Alleen heeft Ziggo dan al die tijd geen content,dus het is een kip en ei situatie.
  Het is zoals Frank-NL al zegt niet alleen de content leverancier, bij een dvd mag je vaak de reclame vooraf ook niet skippen en dien je die af te kijken tot je bij het menu bent.
  Nou is dat makkelijk te kraken,maar dat gaat voor ci+ niet op.
  Ik kan me ook wel voorstellen waarom het bij de kleine kabelaars nog niet zo is,een kleinere afnemer heeft ook minder potentiele misbruikers.
   
 10. Waarom zou Ziggo opkomen voor haar klanten?
  Ziggo heeft een monopoliepositie t.o.v. haar klanten en de content aanbieders hebben een monopoliepositie t.o.v. Ziggo.
  Voor zover ik weet is het zo dat Ziggo moet betalen om RTL door te geven op de kabel. Mogelijk wordt dat goedkoper of gratis als ze meer beperkingen inbouwen. Voor RTL HD wordt het anders misschien wel erg duur.

  Kijk naar Rekam en Caiway, die zitten op dezelfde kabel; Rekam geeft alleen gratis zenders door, Caiway ook zenders waar ze voor moeten betalen en zij hebben dus een groter, duurder basispakket (met de RTL zenders erbij dus). Het merendeel van de mensen kiest dan toch voor dat duurdere pakket, we kunnen blijkbaar niet zonder RTL. En RTL heeft dus veel te zeggen bij de kabelboeren.

  Overigens is het basispakket van Caiway wel gecodeerd op de Rekam kabel.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina