1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Bandbreedte alles-in-1

Discussie in 'Ziggo - Algemeen' gestart door Maradona10, 3 sep 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Nogmaals hartelijk dank voor jullie uitgebreide reacties.

  Ik kan dus gewoon mijn bittorent client laten cappen via de Linksys. Alleen ik download alles via de usenet/torrent client van mijn NAS (Synology 209+). Weet niet of dat verschil maakt.

  Wat betrefd het alarm, het is niet zo belangrijk dat ik er een extra KPN lijn bij wil blijven gebruiken. Het is 'just in case'. En als er een storing v/h netwerk is of stroomuitval schreeuw ik wel wat harder. :)
   

 2. Klopt helemaal, een analoge kpn lijn zoals je hierboven ook schreef is verweg de betrouwbaarste oplossing wanneer je voor zekerheid gaat.
  voordeel is gewoon dat een analoge kpn lijn geen spanning in huis nodig heeft.

  Aan de andere kant, mijn ziggo modem heeft een uptime van 100% tot nu toe. Ook met het oude docis2 modem had ik zeker 99% uptime...

  de aris 702b heeft wel een uitvoering waar een accu in kan, zodat deze spanningsuitval in huis kan opvangen. Weet alleen niet als Ziggo deze ook leverd. (misschieen is daar de keuze alarminstallaie ook wel voor)
   
 3. Nou, eigenlijk geef je zelf al het antwoord.....
  Kan me voorstellen dat een bedrijf e.o een levensbedreigende situatie andere eisen steld.
   
 4. Ja weet ik. Het is misschien ook niet zo slim, maar ik ga er 'gewoon' maar vanuit dat mij niks overkomt. Laat het natuurlijk niet in handen van Ziggo.
   
 5. Durf het niet te zeggen. Denk dat de keuze meer leidt tot een waarschuwingsbrief zodat je ze niet aansprakelijk kunt stellen. Kun je eventueel met een klein upsje ook zelf opvangen. Zowel batterij en ups vangen uiteraard alleen stroomstoringen binnen het huis op. Zodra de straat op zwart staat, heeft de wijkkast ook een probleem en werkt het al snel niet meer. Maar als de ts het met een beetje harder roepen en een mobieltje af kan maakt het ook niet zoveel uit.
   
 6. Tsja, die beoordeling laat ik vooral aan jouzelf over......
   
 7. Klopt, de oude analoge KPN lijn bied een zogenaamde life-line. Echter wel met die nuance, dat het geheel alleen nog werkt als de spanning uitvalt als de aangesloten apparatuur enkel gevoed kan worden vanuit het KPN net. Voor dect toestellen, of een alarmsysteem zonder UPS houd het dus ook op als de netspanning uitvalt.


  Ook al is dit zo, als de netspanning uitvalt, is de kans groot dat de wijkkasten ook zonder spanning zitten en dan valt de verbinding alsnog uit.

  En de meeste consumenten apparatuur heeft geen UPS ingebouwd, bij uitval netspanning zal die apparatuur dan ook niet meer werken.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina