1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

EPG op Philips incompleet en ook nog iets over de compatibiliteit...

Discussie in 'Digitale TV - DVB-C en CI+' gestart door rowdy, 3 sep 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Ter info:
  Dat knipperende/looplicht balkje zie ik soms ook terwijl ik geen Net TV heb.
   
 2. Ik heb bij EPG ook dit verschijnsel. Mijn analyse tot nu toe:
  - blijkbaar wordt het looplicht balkje standaard gebruikt bij informatie ophalen, wat de bron van de informatie ook is.
  - blijkbaar is niet alle EPG informatie direct beschikbaar in het geheugen van de TV.:cry:
   
 3. De TV cachet inderdaad de EPG informatie niet.
  Het huidige programma + info daarover is direct beschikbaar in het Ziggo signaal. Als je echter info wilt hebben over een ander programma, dan moet dat 'opgezocht' worden in het totale signaal aan informatie.
  Vergelijk het een beetje met teletekst. Pagina 100 is er direct (als het goed is), op andere pagina's moet je (zonder cache) altijd wachten. Hoewel de techniek natuurlijk heel anders is, is het met de EPG vergelijkbaar qua zoeken/wachten.
  Dit staat ook op de openstaande issues lijst en is ook een van de vereisten van de Ziggo certificering, want het is echt onacceptabel lang hoelang je soms moet wachten, vooral ook als je van meerdere programma's even snel wilt zien waar het precies over gaat.
   
 4. @ Stuiknaad

  Met geklungel bedoelde ik het steeds proberen via configuratie de NetTV aan de gang te krijgen, nadat deze blank bleef alsgevolg van de laatste door philips beschibaar gestelde firmware update die ik geinstalleerd had.

  Opeens kreeg ik een helder moment en realiseerde ik mij dat de laatste firmware ook oplossingen moest geven aan zender posities/lokaties voor het gebruik van de CI+ cam module.

  Vandaar dat ik de zenders opnieuw geinstalleerd heb opdat de zender lokatie links met NetTV opnieuw gemaakt worden. Het resultaat was dat ik de NetTv guide weer terug (hersteld) had.

  Ter info: Ik had de TV toen nog alleen aan de antenne (DVB-T). Inmiddels heb ik de beruchte CI+ cam module geinstalleerd en de program guide keuze in het configuratie scherm op die van de zender gezet i.p.v. automatisch.
  Effect is dat de NetTV guide (lees: internet guide) niet meer gebruikt wordt maar nu de guide (EPG) die met de zenders mee gezonden wordt in beeld krijg. Deze zie er karig uit, geen zender icoontje e.d.. Maar daar staat tegenover dat deze vele malen sneller laad dat de NetTV guide.

  Met vriendelijke groet Minkie
   
 5. Gisteren werd mij door Philips verteld dat de Internet EPG server niet meer wordt aangeboden. Er kan dus alleen nog gebruik gemaakt worden van de 'broadcast' EPG. Dit reden is mij niet bekend.
   

 6. Dit is sneu voor alle mensen die alleen analoog kijken. Je begint je af te vragen wat ze daar in Eindhoven aan het doen zijn.

  P.S. Anoniem, ik volg dit forum sinds ik in juli een Philips 37PFL9694H12 om rden van CI+ aangeschaft heb.

  Ik wl jou langs deze weg bedanken voor de integere manier waarmee je ons, ondanks soms bijzonder schofferende opmerkingen , onverstoorbaar blijft informeren over zinvolle zaken en dat ook nogeens in privee tijd.

  Nogmaals anoniem mijn Dank:thankyou:

  Met vriendelijke groet Minkie
   
 7. Dank voor je positieve reactie, het is overigens niet altijd even makkelijk om 'onverstoorbaar' door te blijven gaan, maar het gaat de laatste tijd gelukkig weer wat beter.
   
 8. klopt!!!


  dank je wel Minkie, wat je zegt heb ik gedaan....en het werkt weer
   
 9. Ik denk dat het ze teveel werk kostte om de bron-EPG van internet steeds in hetzelfde formaat te houden.
  Aan de andere kant: als de normale EPG goed werkt, is die ook zichtbaar voor analoge kijkers zonder CAM (in Ziggo gebied iig). Je kunt dan weliswaar niet op een programma klikken of op 'info' drukken bij een analoge zender, dat is wel jammer. Aan de andere kant: áls je zo'n dure, mooie TV koopt, met CI+ slot en er is een CAM module, dan (denkt Philips) wil je ook digitaal kijken en besteed je ook die extra 80 euro wel aan een CAM.
  Dus ik denk ook dat het aantal mensen dat hier echt enorm last van krijgt, wel mee zal vallen.
  Aan de andere kant is het natuurlijk niet netjes bestaande functies op te heffen en moet de kabel-EPG ook eens onder handen worden genomen want die kan mooier/beter :)
   
 10. Zoals ik ook al vaker aan heb gegeven, ik ben ook heel blij met jouw input!
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina