1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

EPG op Philips incompleet en ook nog iets over de compatibiliteit...

Discussie in 'Digitale TV - DVB-C en CI+' gestart door rowdy, 3 sep 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Maar hoe zou je dat moeten zien dan? De info over b.v. Dolby gaat volgens mij ook alleen maar uit van wat de zender aan informatie meestuurt, niet of het ook echt 5.1 of zo is. Ik zou ook wel graag willen zien of een uitzending 720p, 1080i of 1080p (zijn die er al) is, maar weet ook niet waar je dat kunt zien. Vroeger hadden we een stereolampje op een tuner. Dat ging aan als een uitzending in stereo was. Op een bepaald moment hebben de omroepen besloten altijd het stereosignaal mee te zenden, onafhankelijk of de opname nou wel of niet in stereo was; en volgens mij is dat nu nog steeds de praktijk. Het zou me niet verbazen dat dit ook soort "technieken" ook toegepast wordt bij HD-uitzendingen. Ik neem tenminste niet aan dat bv. alle reclameboodschappen op Ned 1 HD ook al echt in HD zijn (zeker de wat oudere niet). Maar wat heeft dit nog met het hoofdonderwerp van dit forumdeel (CI+) te maken? Misschien moeten we deze discussie elders voortzetten, zo daar al behoefte aan is.
   
 2. Dit verhaal lijkt inderdaad off-topic, hoewel dat aan de moderators is om te beoordelen.

  Het kwam ter sprake omdat bijv. de Humax IR Fox decoder veel meer info weergeeft dan de Philips EPG.

  Edit: Volgens Philips Support is het niet op de TV te controleren of een uitzending daadwerkelijk HD is of dat het upscaled is.

  Op zich wel jammer want ik vind het wel leuk om te weten of er steeds meer uitzendingen in echt HD worden uitgezonden.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 2 okt 2009
 3. EPG Philips EPG

  Beste heer van der Veen,

  Als je een software upgrade uitvoerd (deze staat op de Philips site) kan heb je een volledige EPG (gisteren gedaan).

  Gr.Jan
   
 4. @Jan,

  De EPG is hier nog steeds niet compleet hoor.
   
 5. Ik weet niet of het al eerder/ergens anders is gemeld, maar je kunt de EPG-lijst helemaal naar eigen wens samenstellen.
  (Guide - Options - Voorkeurzenders)

  Ik heb eerst een boel zenders uit de EPG-lijst gehaald en vervolgens mijn favoriete zenders weer toegevoegd.
  (Ter verduidelijking: Je kunt dus ook de zenders met een hoger kanaalnummer dan 73 toevoegen)

  Kortom? Vooralsnog een prima workaround voor het maximale aantal (50 stuks) EPG-entries.
  Op deze manier blijft de EPG-lijst ook lekker compact.

  ---

  Edt: Volgens een medewerker van Philips Support is het met de Philips EPG niet mogelijk om uitzendingen te programmeren.
  Dit kan met de Humax IR Fox wel en dat vond ik wel handig.

  Edit 2: Het blijkt toch mogelijk te zijn om met de Philips EPG te programmeren:
  EPG - (Toekomstig programma kiezen) - Info - Instellen - Sluiten
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 2 okt 2009
 6. Op de 5604 nog altijd 50 zenders, is ook nog niet opgelost door Philips en is 1 van de punten die een Ziggo-certificering nog in de weg staat. Philips is hiermee nog bezig.
   
 7. Dat wist ik niet, dat is natuurlijk wel een handige tip tot het definitief is opgelost, ik ga dit vanavond direct even proberen!
   
 8. Als je bedoelt dat je kunt aangeven een melding te krijgen wanneer een bepaald programma gaat beginnen, dat kan ik op mijn 8404 sinds gisteren wel. Druk op Guide, selecteer het programma en druk op Info. Nu wordt er aanvullende info over het programma gezocht (via internet?) en is er bij veel (niet alle) programma's de mogeljkheid om een startindicatie op te geven. In de EPG verschijnt dan vervolgens een klokje bij het programma. Ik heb dat gisteren gedaan bij "De slimste" op RTL4 (22.30) en "Pauw en Witteman" op Ned 1 HD om (23.00, toen was De Slimste nog niet afgelopen, dus overlappend) en op de aangegeven tijden verscheen keurig een melding op 't scherm waarin ik kon aangegeven of ik wilde overschakelen of niet.:grin:
   
 9. Dit kan wel hoor. Tenminste het kon wel met de vorige firmware versie (gewoon in de EPG op een programma gaan staan, druk op Options en dan kun je de herrinnering instellen. Vervolgens zul je, zodra het programma begint, een balk in beeld krijgen die je vertelt dat een ingeprogrammeerd programma begint, druk op OK om over te schakelen o.i.d.

  Ik kan niet controleren of dit nogsteeds kan met de nieuwste firmware, maar ik weet 100% dat dit altijd wel mogelijk was.

  Edit: Henk was me al voor ;) Het kan dus gewoon. En btw. die extra info die je ophaalt als je op info drukt wordt niet via internet opgehaald, maar gewoon van het Ziggo signaal.
   
 10. Ik heb het ff geprobeerd en het is inderdaad mogelijk om te programmeren. (Althans, ik heb net ff een uitzending ingesteld en ik moet dus nog ff afwachten of ik alleen een melding krjig of dat de TV ook autoamtisch naar de goede zender overschakelt)

  Ik heb overigens geen Net TV, dus de EPG-gegevens zullen via de kabel binnenkomen.

  Edit: Stereo met Joost :)
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina