1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Garuda TV, 7 september niet meer te zien,

Discussie in 'Digitale TV - Zenders' gestart door Wesmsn, 2 sep 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Ja het is inderdaad jammer dat ze van de kabel zijn, sinds enige weken hadden ze ,s avonds om 21.00 recent nieuwsprogramma vooral voor mijn vrouw en schooonmoeder leuk.
  Vroeger zat Garuda in een apart pakket daat betaalde ik toen Euro 9,95 voor. Als de reden is dar er niet voldoende ruimte op de kabel is moeten ze maar een een zooi van dei 13 in een dozijn zenders er van afknallen.
  Ik zal in ieder geval een mail aan Garuda sturen.
   
 2. Nou, er zijn zat Amerikaanse programma's te zien, dus jij hebt niet te klagen. Er zijn heel veel Indonesische mensen in Nederland en die hebben nu geen keuze meer, zelfs geen extra pakket of zo...
   
 3. Re:

  Action Now was ook zo aan het reageren. Niet veel later verdween die zender bij andere kabelbedrijven en stopte de zender met uitzenden. De waarheid zal wel in het midden liggen.
   
 4. Een beetje een kip en het ei opmerking. Immers, als een zender niet meer wordt doorgegeven de grote kabelbedrijven in een land dan komt er een moment dat het niet langer rendabel is om door te blijven gaan met de zender. Zonder doorgifte bij TV providers zijn er sowieso onvoldoende kijkers en komt het bestaansrecht van een zender in gevaar. Omdat Ziggo tegenwoordig zo groot is kunnen ze met hun kanalenbeleid er dus heel snel voor verantwoordelijk zijn dat een zender ook ophoudt te bestaan zodra zij de zender om onduidelijke redenen uit het pakket gooien. Misschien hebben Ziggo en UPC wat dat betreft wel te veel macht. Je ziet niet voor niets dat zenders die zich laten betalen voor doorgifte zich op voorhand al zorgen gaan maken als de contracten gaan aflopen en soms zelfs voor het aangaan van de nieuwe contract besprekingen hun kijkers oproepen om bij Ziggo en UPC kenbaar te maken om het kanaal te behouden.
   
 5. Waarom gaat Garuda niet in Indonesië uitzenden? Daar wonen 240 miljoen potentiële kijkers, iedereen verstaat het, en die paar miljoen digitale Ziggo-klanten doen er dan niet meer toe! :wink:
   
 6. Deze keer is het kennelijk niet een zender die bij jou in je lijstje staat, maar misschien is het de volgende keer wel raak. Ik ben niet voor of tegen doorgifte van Garuda TV op de kabel. Waar ik wel tegen ben is de manier waarop Ziggo meent te moeten omgaan met het verwijderen van kanalen en de manier waarop Ziggo nooit de verantwoording neemt voor genomen besluiten. Altijd maar weer wijzen naar niet verifieerbare zogenaamde onderzoeken die zouden hebben aangetoond dat er geen vraag naar een bepaald kanaal meer zou zijn.

  Heb dan ook als bedrijf gewoon de ballen om aan te geven dat je het kanaal niet meer doorgeeft vanwege eigen financiele belangen en dat het je niets interesseert dat er misschien klanten zijn die een bepaald pakket hebben genomen vanwege dat kanaal. Geef dan ook als bedrijf minimaal een maand van te voren, liever langer, aan dat een kanaal gaat verdwijnen via een brief aan alle abonnees die het kanaal in het pakket hebben zodat de klanten ruim de tijd hebben om dat pakket op te zeggen.
   
 7. Hier ben ik het wel met je eens, maar aan de andere kant is er in Nederland ook helemaal geen stok achter de deur voor kabelbedrijven waardoor ze die verantwoording zouden moeten afleggen.

  Wat er zou moeten gebeuren is, stop met die kabelraden voor analoge zenders, en maak ze actief voor digitale TV & HDTV. Geef Ziggo alle ruimte voor het uitfaseren van analoog, en vraag in ruil daarvoor 2 dingen:

  - De 60% mensen die nog analoog kijken moeten gecompenseerd worden voor de aanschaf van een decoder of TV met ingebouwde decoder.
  - De kabelraden moeten gaan adviseren over het digitale pakket i.p.v. het analoge.

  Dit soort beleid moet echter door de politiek gemaakt worden en niet door een bedrijf als Ziggo. Het is commercieel gezien ongunstig, en dus is het Ziggo een worst wie voor de extra kosten opdraait, zo lang zij het niet zijn. En dat is ook de reden dat er naar hartelust gewisseld wordt in de digitale pakketten, nu het nog kan! Als excuus kunnen ze immers de analoge kabelraden aanwijzen, want zij zijn er verantwoordelijk voor dat er geen ruimte genoeg is op de kabel voor de extra HD en SD kanalen? :roll:

  Dus: Zo snel mogelijk uitfaseren en de kabelraden digitaliseren.
   
 8. Garuda TV

  http://indisch4ever.web-log.nl/indi...a-tv-via-z.html?cid=25775818#comment-25775818
  Hier staan meer discussies over het onderwerp en meer mensen die zich ergeren. Het was de enige zender waarvoor we een uitgebreid pakket namen.

  Ik stoor me er dus aan, dat zonder vooraankondiging e.e.a. beeindigd wordt en de manier waarop Ziggo (een monopolie, want je kan geen kant op) met klanten omgaat. Indonesiers in de regio Den Haag hebben nu niets meer. Caiway zendt niet uit in Den Haag en UPC is ook niet hier te verkrijgen.

  Ziggo krijgt van ons een koude douche. Het gaat puur om de kijkcijfers en niet om wat de klant wil. Gelijk heb je als je zegt maak er een separaat pakket van, ik betaal er zo weer een tientje voor. Ik begrijp het allemaal niet. De 1 klaagt over het feit dat er veel muziek was en teveel herhalingen, maar wij haalden er veel plezier uit, gewoon kijken naar wat je wel leuk vindt. Dat doe je met andere zenders ook toch ? Gewoon periodiek genieten was het (maar wel bijna dagelijks).

  Ze weten bij Ziggo niet wat ze veel huishoudens met een Indonesische achtergrond aan doen met deze beslissing. Sterker nog, het interesseert ze niet eens. Ons doet het pijn in elk geval.

  Nog een reactie na alles gelezen te hebben:
  *Garuda TV stopt niet zelf met uitzenden
  *Garuda TV's website doet het gewoon
  *Ziggo wilde het gewoon lozen ivm financien of plaats maken voor Fox oid
  *Ben het eens dat er verplichtingen zijn naar de Indonesische achterban
  *Betaalde ook sinds de start 9,95 voor alleen Garuda TV
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 9 okt 2009
 9. Overdrijven is ook een kunst.
   
 10. Huh? Discriminatie? Waardoor? Van mij mag iedere turkse zender er ook uit. Zij hebben toch hun schotels gericht op hun favoriete sat en dat is niet die zender die onze kabelboer doorgeeft. Dus sluit maar af, die turkse zenders incl Garuda. De wereld is dan niet te klein en zekers grijpt de regering niet in.
  Ik snap je probleem maar helaas vindt de kabelboer dat ze er te weinig aan verdienen en dus commercieel te onaantrekkelijk dus stoppen ze er mee. En dat is de praktijk, helaas.

  Gert.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina