1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

26LG4000 met dvb-t ook ziggo ?

Discussie in 'Digitale TV - DVB-C en CI+' gestart door sjoerd72, 1 sep 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Hello,

  Ben nieuw, ook vwb televisie techniek. Heb inmiddels wel begrepen dat ziggo met dvb-c werkt (wat dat ook mag zijn) en dat mijn tv alleen dvb-t ondersteund maar nu zit aan de zijkant een slot voor een kaart. Past hier nu een kaart in die dvb-t doet (?) en kan ik daar dan het (credit-achtig)kaartje wat in mijn humax irdeto in mijn tv stoppen.

  Situatie:
  ik heb beneden een humax irdeto staan en met scart aan mijn buis geknoopt. Boven op de slaapkamer heb ik recentelijk een 26LG4000 opgehangen. We hadden voldoende aan wat er via het analoge signaal van ziggo werd aangeboden maar nu blijkt dat de kids keer op keer om nickjr vragen (en ik vind het zelf wel fijn als scifi en discoscience te zien is boven). Op zich geen probleem maar dat ontvangt ie niet.

  Dus dvb-c kaart kopen(zelf of bij ziggo ?) en een extra credit-achtig kaartje bestellen bij ziggo of is het allemaal niet zo eenvoudig ?

  Groet
  Sjoerd
   
 2. Nee, dat gaat niet. Als je digitale kabel televisie wilt kijken moet er in het apparaat een DVB-C tuner zitten om op die kanalen te kunnen afstemmen. Als er in jouw TV alleen een DVB-T tuner zit dan kan je dus geen digitale TV via de kabel ontvangen, maar alleen digitale TV via de ether die met een antenne wordt opgevangen. De "kaart" die je in de TV kan steken is een Conditional Access Module (CAM) die er alleen maar voor zorgt dat je toegang krijgt tot de beveiligde digitale kanalen als je beschikt over het juiste abonnement. Die CAM wijzigt dus niet het soort digitale TV dat je kan ontvangen. Dat hangt af van de tuner.

  In jouw geval zit er dus niets anders op dan gebruik te maken van een externe ontvanger of over te stappen naar Digitenne van KPN als je gebruik wilt maken van de geïntegreerde DVB-T tuner.
   

 3. Oke - weten we dat ook weer. Digitenne is geen optie. Dat had ik en is best wel bagger afgezien van het feit dat er niet zoveel zenders zijn.. Kan inderdaad dan een extra humax kastje aanvragen maar dat kost weer meer gok ik.. Dank voor snelle antwoord

  Sjoerd
   
 4. Sjoerd, kijk even in je handleiding van de tv.
  ik heb zelf de 32LG2100, en die heeft volgens de nederlandse handleiding ook alleen maar een DVB-T ontvanger.
  Maar wat blijkt? als je bij landinstelling Zweden of Finland kiest heb je opeens wel een optie om zenders te zoeken via een CAM.
  (je moet dus even in de engelse handleiding kijken)

  ik heb van een collega een Alphacrypt geleend, en de landinstelling op Zweden gezet om dit te testen maar ik kreeg er geen zenders mee door.
  Ja, enkele wel, en enkele niet...beetje vreemd.
  Als je iemand weet waar je zo'n kaartje van kan lenen, kun je het zelf eens proberen op jou lcd.
  wellicht dat die van jou het wel doet.
  ik heb zelf niet veel geprobeerd buiten de landinstelling te veranderen naar Zweden en Finland, want aangezien de kaart niet van mij was wilde ik niet met software gaan werken e.d.

  ik hoop dat je er wat aan hebt.

  GreetZ!

  Chris
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 5 sep 2009
 5. Het is niet nodig om een CAM te lenen als je met een Ziggo kabelabonnement wil testen of een TV wellicht toch een ingebouwde DVB-C tuner heeft. Een ingebouwde DVB-C tuner kan namelijk ook alle zenders vinden als er helemaal geen CAM in het toestel zit, alleen kun je die zenders dan niet bekijken, met uitzondering van enkele zenders die ongecodeerd worden doorgegeven, zoals Nederland 1. Maar de EPG zal in ieder geval werken.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina