1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

kan dvd recorder niet gebruiken via ontvanger

Discussie in 'Digitale TV - Algemeen' gestart door bach, 1 sep 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. ik heb een samsung DCB-B270R
  ik kan niks meer opnemen met mijn dvd recorder via die ontvanger ik heb van alles geprobeerd er komt geen beeld meer ook als ik op systeemwerkset druk zie ik niks ik heb een losse Sony dvd recoder dus niet met een tuner daar mankeert niks aan want ik heb hem nu ouderwets aangesloten dan is het beeld wel minder en weinig zenders maar beter als niks de ontvanger is ook niet stuk want hij geeft wel zenders door alleen dvd doet niks ik hed gebeld naar Ziggo maar daar hoor je de eerste uren hoef je niet te bellen het is te druk wat een service is dat daar
   
 2. Probeer af en toe eens een punt te zetten. Leest ff wat prettiger. De ervaring leert dat onverzorgde teksten minder uitnodigend zijn om op te reageren.
   
 3. Het is niet alleen de interpunctie en de hoofdletters waar het aan schort. Van het verhaal is verder ook geen chocola te maken, en relevante informatie ontbreekt zo goed als totaal. Dit wordt niks zo.
   
 4. Nou, ik heb een dvd recorder die doet het niet meer via de ontvanger van Ziggo,is dat nou zo moeilijk?
  het is aangesloten zoals het in het boekje van Ziggo staat. met scartkabels Heeft het ook steeds gedaan. Nu niet meer,je hebt in de dvd recorder een startscherm dat zie ik dus ook niet er gebeurt niks. De zenders ook niet.Weergave ook niet helemaal niks.ikl heb de ontvanger van de buren geleent hetzelfde gebeurt er dus.
  ik heb dus nu alles afgekoppeld en gewoon de antenne kabel aan de dvd gedaan ,in en uit en nu doet hij het wel.
  maar dan heb je geen digitaal beeld en minder zenders
   
 5. Als je de DVD recorder via SCART hebt aangesloten op SCART AV2 van de Samsung decoder (zoals Ziggo - foutief - aanbeveelt), dan kan het zijn dat de decoder om de een of andere reden het signaal dat op AV2 binnenkomt niet meer doorgeeft via AV1. Wat gebeurt er als je de decoder eerst op stand by zet en dan een DVD probeert af te spelen met de DVD recorder? Heb je dan wel beeld?

  De juiste aansluitmethode is om het RGB SCART signaal dat de decoder uitsluitend via SCART AV1 levert door te lussen via de DVD recorder naar de TV. De DVD recorder is als het goed is aan de achterzijde eveneens voorzien van twee SCART aansluitingen. Hiervan accepteert er één RGB input, terwijl de andere RGB output levert. Dat is zo gemaakt met het oog op aansluiting van een settopbox (zoals een kabeldecoder). Raadpleeg hiervoor ook de handleiding van de DVD recorder.
   
 6. Dank U wel dat ga ik straks eens uit proberen ik houd U op de hoogte

  Jos
   
 7. Hou er daarnaast ook rekening mee dat op het moment dat je de Recorder alleen via die scart aansluit je ook die ingang (AV2) moet opnemen en dus opneemt wat je decoder uitzend! Op het moment dat jij wat anders wil kijken en tegelijk wil opnemen zul je 1 van de 2 analoog moeten doen.

  in de sony recorder zit als het goed is 1 analoge tuner en in de tv zit 1 analoge tuner. (dus 2 analoge tuners.) Er is maar 1 digitale tuner aanwezig, dit houd dus in dat je maar 1 zender tegelijk digitaal kan sturen, maar 2 analoge zender zou kunnen sturen!

  succes:thumb up:
   
 8. helaas het helpt allemaal niks ,hij is nu bij een tv zaak om de hoek voor 10 Euro gaan ze het uitzoeken,bedankt voor de tips
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina