1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Dit nieuwe forum is ontstaan door de samenvoeging van Ziggo-Gebruikers en Chelloo.
  Ontzet Notitie

Windows 7

Discussie in 'Internet - Algemeen' gestart door z0p!, 31 aug 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. meesdroo

  meesdroo Forum Member

  Berichten:
  704
  Kan je bij je router wel instellen voor hoelang de DHCP lease duurt en/of kan je een test doen met alle waarden die je van DHCP krijgt "fixed" ingesteld op je PC, om te kijken of het aan DHCP ligt?

  Mees de Roo
   
 2. mesa57

  mesa57 Forum Member

  Berichten:
  5.464
  Nee, het is een speedtouch 546 die ik alleen met een wizard kan configureren. Andere niet windows 7 pc's zie trouwens niet bijzonders aan.
  Het rare van dat uitroepteken is dat het verdwijnt zogauw ik b.v. met IE explorer een site bezoek of vanuit de commandline b.v. een ping doe.
  Tot die tijd staat in het netwerkcentrum ook dat ik geen connectie met internet heb. Als ik ipconfig /all doe ziet alles er prima uit.
  Lijkt of windows 7 de internet toegang laat 'slapen' totdat je wat doet.
  Ik vond het ook vreemd dat de verbinding van de topic starter het ook ineens deed. Lijkt dus wel een beetje op dit gedrag.
   
 3. meesdroo

  meesdroo Forum Member

  Berichten:
  704
  Wanneer het geen problemen oplevert zou ik het maar laten zitten. Er bestaat wel een hinderlijk DHCP probleem maar dat zit in Vista en zou in Windows7 weer opgelost moeten zijn.

  Mees de Roo
   
 4. Eddysan

  Eddysan New Member

  Berichten:
  1
  Oplossing

  Windows 7 heeft problemen met het identificeren van de netwerkinterface. Zodra blijkt dat het MAC adres niet kan worden uitgelezen, dan zal vanuit de beveiliging geen verkeer mogelijk zijn naar bv het internet. Meestal word dit veroorzaakt doordat de netwerkdriver niet compatible is met Windows 7. Om je MAC adres te achterhalen kun je bv een dosprompt openen, en dan het commando: IPCONFIG /all uitvoeren. Waarschijnlijk staat achter het MAC adres FF FF FF FF FF FF of 00 00 00 00 00 00
  Om dit probleem op te lossen kun je via apparaatbeheer bij de eigenschappen van de netwerkkaart meestal zelf een MAC adres opvoeren. Bv hetzelfde adres als die van je wireless kaart, maar dan het laatste getal met één cijfer verhogen. bv: 00-22-6F-32-45-37
  Vervolgens zal Windows 7 de kaart wel vertrouwen en toegang tot het internet toelaten.

  Succes :grin:, Eddy
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina