1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Ziggo TV kijken zonder Firmware updates.

Discussie in 'Digitale TV - DVB-C en CI+' gestart door Robin4, 30 aug 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Ik wil binnen de kortste keren ziggo aanvragen, aangezien er in zuid-limburg vrij weinig keuze is, heb nou telfort maar wil sneller internet hebben en ook digitaal tv kunnen kijken.

  Ik heb zelf pas een maand ofzo een Sony Bravia KDL-w5500 37 inch LCD tv. Nou zag ik in een ander topic op dit forum dat ziggo allerlei firmware updates installeerd. Ik ben hier niet zo van gechameerd en wil daarom ook me tv niet na de knoppen hebben. Ik heb inmiddels wel alle update functies van de tv uitgeschakeld.

  Ben ik verplicht om een nieuwere firmware te installeren om ziggo met CI+ slot te kunnen gebruiken? Of kon dit al met de eerste firmware?

  En doet ziggo nog steeds moedwillig de firmwares doordrukken ook als alles in de tv op uit staat?
   
 2. Ziggo doet niets moedwillig, als je zelf niet kiest voor een auto software upgrade dan krijg je ook geen nieuwe software.
  Je zult alleen genoegen moeten nemen met de software zoals die is. Als je de software niet wilt opwaarderen dan kun je ook geen gebruik maken van alle fixes die worden gelevert met nieuwe software versies. Op de website van sony kun je release notes vinden. In de komende releases zullen ook nog een aantal CI+ verbetering worden meegenomen.
   
 3. Nee, u bent niet verplicht om nieuwere firmware te installeren. Het is uw tv en u bepaalt wat daarmee gebeurt. Het punt is wel dat de oudere versie van de firmware mogelijk niet goed samenwerkt met de Ziggo-CAM. Als u bij problemen bij de helpdesk van Ziggo aanklopt dan zullen ze standaard zeggen dat u uw firmware moet bijwerken omdat ze anders het probleem niet kunnen oplossen.

  De updatefuncties op de TV uitzetten is inderdaad een oplossing om te voorkomen dat de TV de nieuwe firmware installeert. Let er wel op dat u al die opties uitzet. Er zijn eigenaren van Sony TV's die hebben ondervonden dat het uitschakelen van alleen de optie Auto Service Update niet voldoende is:

  Helaas hebben een aantal Sony TV's de eigenschap om firmware zonder tussenkomst van de gebruiker te installeren mocht het beschikbaar komen. Dit is een tekortkoming van Sony.
   
 4. Mocht je je om wat voor reden toch genoodzaakt voelen om te upgraden naar de laatste firmware versie dan is het volgende misschien nog interessant:

  Uiteraard wordt deze oplossing niet door Ziggo ondersteund en is er geen garantie dat het werkt of blijft werken. Als ik een Sony TV koop dan vind ik deze optie zeker het proberen waard. Ondersteuning van Ziggo is ook niet zaligmakend...
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina