1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

HDMI herkenning

Discussie in 'Humax iHDR5050-C (HD-PVR)' gestart door Wagi, 30 aug 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Ondanks de vragen/problemen die hier geplaatst zijn, begrijp ik dat de 5050C toch overwegend positief wordt beoordeeld en ik wil er ook eentje aanschaffen.

  Toch nog een vraag:

  Ziggo heeft mij vorig jaar de SAMSUNG DCB-H360R aangesmeerd (een soort probleem generator). Ik heb als tv de SONY BRAVIA KDL-40W4500 (Full HD).
  Als ie het dan een keertje deed, kon ik met HDMI aansluiting mooi beeld krijgen.....met zappen moest je wel een dag verlof nemen.

  In ieder geval bleek (later) dat dat als ik vanaf m'n TV de HDMI apparatuurlijst wilde bijwerken, deze niets herkende. Geen services, devices etc. Ma.w. de digitale afstemming vanaf de tv reageerde niet op HDMI aansluiting vanuit de decoder.

  Oorzaak: Dat samsung weggooiertje is uitgerust met HDMI 1.2 wat in 2007 al niet meer tot de fabrieksstandaard behoorde. De Sony herkent alleen vanaf HDMI 1.3

  Kan iemand mij vertellen of ik dit 'probleem' ook bij de 5050 heb?

  Alvast bedankt!
   
 2. De Sony kan communiceren met via HDMI aangesloten apparaten die de HDMI 1.3 standaard ondersteunen, en ook alleen deze apparaten verschijnen in de lijst van aangesloten HDMI apparaten die de Sony kan bijhouden als je dat tenminste wil. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk de TV bepaalde functies van een aangesloten Blu-ray speler te laten sturen.

  Maar dit alles betekent niet dat er problemen zouden zijn met de aansluiting van HDMI apparatuur die alleen de oudere 1.2 specificatie ondersteunt. Het staat volledig los van de handshaking die alle via HDMI verbonden apparaten met elkaar uitwisselen.

  De genoemde Samsung is berucht vanwege handshaking problemen, maar nogmaals, dit heeft niets te maken met het feit dat dat apparaat geen HDMI 1.3 ondersteunt. De Humax 5050C heeft evenmin een HDMI 1.3 interface, maar wordt daarentegen niet geplaagd door handshaking problemen.

  De Sony TV kan probleemloos overweg met alle oudere HDMI specificaties vanaf 1.0.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 30 aug 2009
 3. Hartelijk dank voor de reactie!

  Klopt het als ik het zo formuleer: de Sony lust de meeste HDMI-versies en gaat daar goed mee om, maar herkent de bron alleen als deze vanaf standaard 1.3 is?
  En als ik het goed begrijp zal de humax 5050C net zoals de Samsung niet op het HDMI-apparatenlijstje worden getoond? Het is dus eigenlijk een tekortkoming van de Sony?
   
 4. Ja, dat klopt. Aangesloten HDMI apparaten die geen HDMI 1.3 ondersteunen verschijnen niet in het lijstje, maar functioneren wel correct.
  De Humax verschijnt niet in het lijstje, maar dat is geen tekortkoming van de Sony. De Sony ondersteunt immers zelf HDMI 1.3, en het is toch niet de schuld van Sony dat de Humax 5050C dat niet doet?
   
 5. Ik heb zelf een 40 w4500 icm een SF2300 (audio receiver en dolbysurround) en uiteraard de Humax.

  dit werkt prima. Sony schakelt in op de laatst gebruikte zender of AV-uit/ingang.

  ik heb erg veel plezier van de Humax.
   
 6. Oja, plezier heb ik ook wel van m'n Humax. Zeker na die draak van een Topfield van KPN... :schater:

  Alleen... mijn nieuwe Panasonic TX-L37G10E start telkens op de analoge afdeling op. Moet 'm steeds weer met de andere a.b. op HDMI-1 zetten. Best onhandig ja!

  Is daar nou werkelijk niets aan te doen dan? Ik bedoel maar even, met een ouderwetse scart aan de Humax schakelt de tv wel direct naar het juiste kanaal. Maar daar heb ik die HDMI aansluitingen er natuurlijk niet voor op zitten...

  Het zit 'm toevallig niet in de HDMI-kabel o.i.d?

  Voor de rest ben ik superdik tevree met m'n Humaxje! :thumb up:
   
 7. Hier een beschrijving hoe je je Panasonic LCD / Plasma TV instelt op de Hotelmode.

  Nog even een zeer belangrijke opmerking:
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 16 sep 2009
 8. Hé, super hoor! Werkt perfect! Thanks... :thankyou:

  En bedankt voor de extra toelichting voor de locks... Ik was al lichtelijk nieuwsgierig haha... :oyeah:

  :applause:
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina