1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

dvd recorder aansluiten samen met digitale decoder

Discussie in 'Digitale TV - Algemeen' gestart door biebje, 30 aug 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Hallo,

  Ik probeer mijn dvd-recorder aan te sluiten,maar na 2 dagen proberen en lezen kom ik niet echt verder,kunnen jullie mij helpen?
  Ik heb een alles in 1 pakket (z1),en in het boekje staat een aansluiting tussen de t.v -digitale decoder en een videorecorder(wie heeft die nog zou je denken)maar als ik het op die manier doe,gaat het niet :?

  Ik heb een dvd-recorder van het merk Sony type RDR- hx725

  Het boekje van de dvd recorder is zo uitgebreid dat het me duizelt,en je word van a naar b en c gestuurd helaas

  Groetjes Biebje
   
 2. Het komt erop neer dat je het RGB SCART signaal van de decoder via de recorder doorlust naar de TV. Dat staat ook beschreven in de handleiding, inclusief een plaatje. Je kunt het aansluitschema volgen van het plaatje op bladzijde 15 van de Nederlandse handleiding. Natuurlijk heb je behalve die ene RGB SCART kabel die je in het plaatje ziet nog een tweede RGB SCART kabel nodig, die je aansluit tussen SCART uitgang LINE1 op de recorder en de (eerste) SCART ingang van je TV.

  Het optische G-link kabeltje heb je niet nodig omdat deze recorder ook over een synchro-rec functie beschikt. Dat betekent dat je de recorder kunt instrueren om te beginnen met opnemen zodra er een videosignaal op de SCART ingang wordt aangeboden. De recorder zal dan ook weer stoppen met opnemen zodra het videosignaal op de SCART ingang wegvalt. Zodoende is het mogelijk om tijdens je afwezigheid of als je slaapt opnamen te laten maken van digitale televisieprogramma's waarbij je dan uitsluitend de timer in je decoder programmeert, en dus niet de timer in je recorder.

  Helaas is dit één van de weinige Sony recorders die geen RGB signalen kan opnemen (handleiding blz. 14). Dat was een ordinaire bezuinigingsmaatregel van Sony, want het voorgangermodel RDR-HX710 kon dat wel. Dit betekent dat je met de RDR-HX725 geen optimale kwaliteit zult kunnen krijgen bij het opnemen van digitale programma's vanaf je decoder.
   
 3. Hallo Riparius,

  Bedankt voor het uitgebreide verslag/beschrijving ik ga dit even doen en kom hier op terug:thumb up:

  Groetjes Biebje
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina