1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

volgende snelheids verhoging

Discussie in 'Internet - Algemeen' gestart door Sander de Vos, 28 aug 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. ^Heb je de zoekfunctie al eens geprobeerd?
   
 2. Een aantal weken geleden had ik een dame aan de telefoon van de Ziggo Helpdesk.

  Ze vertelde me dat in het najaar, september/oktober dacht ik, de download snelheid inderdaad naar 80 Mbit ging en de upload in ieder geval naar 8 Mbit.

  Zou 10 Mbit logischer vinden, marketing-wise. Maar dat is het antwoord dat ik van een Ziggo medewerker heb gehad toentertijd.
   
 3. Opmerkelijk, de huidige snelheids verhoging is nauwlijks achter de rug of er wordt al weer uitgekeken naar de volgende.
  Aangezien er nog al wat problemen zijn met de uitrol van nieuwe modems zoals je hier ook op het forum kan lezen verwacht ik de volgende snelheids upgrade niet voor dat dit opgelost is.
  Daarnaast zullen een heleboel Alles in 1 abonnees tegen de beperkingen van hun router aangaan lopen wanneer de snelheid op 80mbit over hoger gaat liggen. Heb liever dat Ziggo dit eerst goed gaat communiceren i.p.v. relatief snel een snelheidsverhoging er door knallen.
  Starks is de helpdeks overspannen omdat ze plat worden gebeld met vragen waarom ze de snelheid niet halen terwijl dit aan hun router ligt...

  Een hoge snelheid is mooi, maar je moet er wel zeker te weten klaar voor zijn.
   
 4. Grappig dat je het in je antwoord zélf al zegt: "Een hoge snelheid is mooi, maar je moet er wel zeker te weten klaar voor zijn.". Je moet er inderdaad ZÉLF klaar voor zijn. Als je nou gewoon die router eens achterwege laat (of een gigabit router koopt van +- €100,-) en een 1000mbit netwerk kaart in je pc propt, dan heb je een rechtstreekse lijn van je modem naar je pc en heb je 0,00 problemen. Ik heb het modem sinds 27 augustus, ik heb nog geen 1 keer problemen ondervonden met het modem. Oftewel, kom maar op met die 300mbit, want ik sta al te springen!! :thumb up:
   
 5. Jij bent er misschien wel kaar voor, maar alle andere mensen dan?
  Of is in dit geval alleen belangrijk van jij vindt en wil?

  Natuurlijk, hoe hoger de snelheid hoe beter, ik heb echter liever een rustige uitrol waarbij het achterliggende Ziggo netwerk in als z'n facetten er klaar voor is. Van helpdesk tot back-bone...
  Je reageert nu op een manier als een klein kind in een speelgoed winkel, ik weet niet wat ik moet kiezen, dus doe mij alles maar....
   
 6. Uhm, het laatste wat je vermeld vind ik één tikje aan de overdreven kant. Ik meld toch echt duidelijk dat IK er klaar voor ben, dus is het mijn goed recht te melden dat ze wat MIJ betreft de 300Mbit erdoor mogen knallen.
   
 7. De situatie die je schetst is ook niet reëel.
  Ziggo zal op dit moment het netwerk nooit niet helemaal opengooien qua snelheid. Men gaat in de pas lopen met andere concurenten. En dat doet met feitelijk al met het 60mps abonnement van tele2. Echter krijg je er op de 10mbit na alleeen maar extra dingen voor. Daarnaast heeft Ziggo aangekondigt dat de snelheid in de toekomst omhoog gaat naar minimaal 80mbit voor de alles in 1 extra abonnees. Dit zal men niet eerder doen voordat men door heeft dat de heavy users er klaar voor zijn. Nu weet ik wel dat je met een goed Lan-kabel CAT5e of CAT5 je klaar bent om je modem rechstreeks aan een 1Gbit netwerkkaart te stoppen,echter vrees ik dat de Heavy Users hier niet voldoening uit halen. 1 van de redenen van een snelle verbinding kan namelijk zijn om met meer dan 1 pc gebruik te maken van (snel) internet.
  Daarnaast is het de vraag als of de servers aan de internet-kant wel klaar zijn voor al die hoge snelheden. Newsgroepen wel, helemaal een pay-server. Maar wanneer jij een driver o.i.d. voor je pc moet downloaden van de website van de fabrikant kom je nu al nauwlijks aan de 2 mb/sec.

  heb persoonlijk liever dat ze alle problemen (ook voor anderen) oplossen, niet alleen qua internet maar ook met digitale tv e.d.
   
 8. Ik ben het volkomen met je eens dat de rest van het internet er nog niet klaar voor is. Zoals je zelf al meld, wanneer je een upgrade van iets wilt ophalen kom je meestal niet boven de 2mb uit. Ik vraag me echter af wat iemand met een 50Mbit lijn doet, die 65euri per maand is, zonder dat deze gebruik maken van usenet o.i.d waar deze snelheden in combinatie met een pay-server wél worden gewaarborgd? Wanneer iemand alleen maar over het internet "surft", heb je aan een 10Mbit lijn al meer dan voldoende.

  Terecht merk je op dat ze zich ook moeten concentreren op het TV gedeelte, maar ik denk dat dit zich in de loop der tijd vanzelf wel oplost. Denk je ook niet?
   
 9. Naast dat ik wel van newsgoepen download, je eerst ff moet zoeken naar een pay-server die nu al 50mbit of sneller ondersteund. gebruik ik mijn "snelle" internet ook voor de verbinding met kantoor. Ik moet regelmatig relatief grote bestanden overzenden. Dit werkt wel prettig met een hoge upload/download. Ben het volledig met je een dat wanneer je op dit moment normaal aan het internetten bent je echt geen snellere verbinding dan 10 a 20Mbit nodig hebt, maar aan de andere kant, dat zeg ik... en wie ben ik omdat voor een andere te bepalen.

  Feit is dat medewerkers geld kosten, wanneer ze minder mensen op het internet/snelheid verhaal hoeven te zetten op de helpdesk (omdat minder mensen bellen) kunnen ze meer budget vrij maken om de daadwerkelijk problemen, HD zenders op Samsung, Uitval eurodocis 3 modem en andere problemen op te lossen.

  Het zal niet voor het eerst zijn dat een bedrijf te veel wil in een te korte tijd. Rond eerst alle problemen af voor dat je verder gaat. Nu weet ik ook wel dat er iets is al concurentie, maar een goed management weet hier de juiste keuzes en prioriteiten in te geven.
   
 10. een hoop mensen weten ook niet het verschil tussen wan en lan.
  en zeggen maar me router is toch 300mbit maar ze kijken niet naar de effectieve doorvoer snelheid Wan-> LAN
  meeste routers hebben wel een 100mbit wan poort maar dat wil nog niet zeggen dat hij ook 100mbit doorlaat.
  software is daar vaak een bepalende factor in.
  wij hebben een linksys WRT610N-EU kost wel een paar duiten maar is wel voorlopig klaar voor de toekomst met een doorvoer op de wan poort van max 145.15 Mbit/s.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 10 sep 2009
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina