1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Ziggo 50mb via de kabel

Discussie in 'Internet - Eigen netwerk' gestart door Boomhakker, 28 aug 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Het klopt niet helemaal.....
  Ziggo z3
  1) nadeel: relatief duur € 64,20 voor 25 mb (televisie z1 is verplicht bij internet z3)

  Alles-in een
  2) Voordeel: De snelheid hoef je niet met anderen in huis te delen. Deze maken immers nog steeds gebruik van online. Dat het abonnement op je ouders naam staat wil nog niet zeggen dat je de snelheid dan ook met hun moet delen. Als jij je ethernetkabel in het modem steekt heb alleen jij beschikking over 50 mb (en 100 mb begin 2010). Je ouders laten hun ethernetkabel gewoon in de online livebox zitten.

  De door jouw genoemde adapter van COAX naar ethernet heet een modem. De ethernetkabel die je reeds hebt liggen kun je dus zo in de modem stoppen. De modem moet bij het AOP (meestal in de meterkast, daar waar de groene coax-kabel binnenkomt) geplaatst worden.

  Nogmaals:
  Dat een abonnement op je ouders naam staat wil nog niet zeggen dat jij de snelheid moet delen. Dit ligt puur aan de afspraken die je hierover met je ouders maakt.

  Dit klopt. Als je TV is voorzien van CI+ dan is het zeer verstandig om te wachten op de ziggo module. In dat geval schijnt de alphacrypt niet meer te werken....
  pvd
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 28 aug 2009
 2. Waar kan ik deze informatie vinden?
   
 3. Op internet (Google is je vriend) ... onder andere hier en hier
   
 4. Pvd,
  We snappen elkaar niet zo volgensmij :P
  Ik heb thuis Televisie Z1 + HDTV zenders al liggen , dus hier komt dan alleen nog 47,95 over per maand ;)
  En de coax(hoofd)aansluiting , volgensmij ligt die niet in de meterkast , maar naast de ISDN aansluiting in de woonkamer (het is nogal moeilijk om een 200kg zware kast te verplaatsen om even iets te checken)
  Kan ik niet boven op de 2de etage dat modem aansluiten , of moet dit per se benenden?

  pdukers , daar ben ik het wel mee eens , waar vind je dat?

  Nog even over de CI+ , die kwam eind spetermber uit?
  EDIT:
  Geen groene COAX kabel in de meterkast, zal wel achter de kast zitten
   
 5. Eerste link is voor z3i terwijl het ging over z3. De 2e link heeft het inderdaad over een verhoging van z3 ..... maar pas in q1 2010 en niet over enkele maanden ;)
   
 6. Dat idee had ik ook al. Je moet het eigenlijk zo zien: Alles-in-een kost €64,95. Dit is inclusief de kosten voor TV. Je ouders hoeven dan niet meer €16,25 voor het tv abonnement te betalen. In feite kun je dus stellen dat het internet en telefoniegedeelte van alles-in-een extra dus €48,70 kost. Dit voor 50 mb. Zowel bij internet z3 als bij het alles-in-een pakket moet het modem bij de hoofdaansluiting geplaatst worden. Maar je kan natuurlijk altijd proberen om het modem ergens anders te plaatsen, maar een goede werking is dan niet gegarandeerd.

  Dus als ik jou was wist ik het wel: Je ouders vragen het abonnement te wijzigen naar alles-in-een extra en vervolgens aan hun maximaal € 48,70 betalen voor je internet.

  pvd
   
 7. M'n ouders denken er nog een maandje over na.
  Maar als ik die blik al zag.... , hoop hoop hoop...
  Heb het nog even bekeken: Ons Online abbo is net verlengd t/m 18 december

  Mensen , heel erg bedankt voor het helpen!!
   
 8. Volgens mij kan je Online tegenwoordig per maand opzeggen, omdat je al een heel jaar lid van die club geweest bent. Zou dit maar eens goed nakijken. Mocht Online je houden aan de volle looptijd van het 2de jaar, dan houdt Online zich niet aan de spelregels die per 1 juli 2009 zijn veranderd in het voordeel van de klant.
   
 9. zo tezien heb je al digitale tv (hd) dus je krijgt in feite dan met alles in een alleen telefonie en internet erbij plus nog een decoder dus dan heb je twee smartcards dus je hoeft als ze goed overstappen naar alles in niet nog een card te kopen je kan de nieuw decoder tijdelijk gebruiken totdat je de module hebt je kan iin iedergeval wel met alles in sneller internetten en ja het modem moet beneden bij de aop in de meterkast of huiskamer het aop moet je dan trouwens ook vervangen hoeft niet altijd maar om er zeker van te zijn dat het goede aop er zit voor internet toch vervangen met hetgeen uit het pakket of door ziggo laten doen zelf doen is overigens niet zo moelijk oude aansluitdoos verwijderen wel zorgen dat je de kabel niet kapot maakt en dan de nieuwe erop weer zorgen dat je kabel heel blijft vervolgens alles aansluiten zoals aangegeven in de handleiding en je kunt je internet gebruiken (voor meer computers ff je router ompluggen van je oude provider naar ziggo)
   
 10. pffff, vergeet je niet adem te halen. Praat je net zoals je typt? :wink:

  Het kostte me een paar keer jou post lezen voordat ik denk dat ik jou post goed gelezen heb. Een paar punten her en der doen wonderen voor de leesbaarheid :wink:
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina