1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Ziggo staat bijna bovenaan met inkoop van bandbreedte.

Discussie in 'Internet - Algemeen' gestart door databoy, 28 aug 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Misschien wel, misschien niet..

  Het enige wat je als outsider kan constateren is dat het netwerk op dit moment al het verkeer weet te verwerken.
  Wat je niet weet is hoever het netwerk belast is, (theoretisch voorbeeld) stel je hebt een netwerk dat bestaat uit 4 verbindingen die voor 75% benut mogen worden met verkeer.
  Nu blijkt in de praktijk de vulling 88% te zijn en gaat er ergens een kaart kapot.
  Dan klapt alsnog je netwerk in elkaar doordat de overgebleven drie verbindingen minder capaciteit hebben dan je nodig hebt...
   
 2. Dit zegt vrij weinig. Dit is capaciteit die men heeft naar de buitenwereld. veel verkeer blijft ook nog is binnen het eigen netwerk van de provider. Nieuwsgroepen van ziggo zelf is bv. intern netwerk verkeer, maar ook veel peer tot peer of websites die aangesloten zijn via het ziggo netwerk.

  Daarnaast als je puur zou kijken naar deze cijfers dan heeft ziggo ongeveer evenveel capaciteit als UPC. Mensen vergeten denk ik dat Ziggo 2 keer zoveel internetklanten heeft als UPC (700.000 / 1,4 miljoen ).
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 29 aug 2009
 3. Hoezo dat je merkt het tog met downloaden? weekend is altijd druk op internet ook bij upc en je ziet de snelheid neit inzakken, zo kan je opmaken dat er wel degelijk genoeg bandbreete is, ook kan je dit zien aan de ping tijden die klapperen niet, als netwerk vol zou zij zou de ping op en neer gaan, maar ze blijven gewoon netjes rond de 7ms.

  btw ben geen pro upc, is bagger bedrijf kwa communicatie en zo kan ik nog wel even doorgaan.
  En weet wel ongeveer hoeveel bandbreete upc heeft, heb zelf gameserver hosting en weet wel wat er gaande is in netwerk wereld.
   
 4. Aan het feit dat jezelf een gameserver host betekent nog niet dat je wat kan zeggen over de capaciteit van het netwerk. Hoogstens over je eigen ervaring met het deel van het netwerk wat jij gebruikt:wink:. Zo simpel is het allemaal niet.
   
 5. Dat jij iets weet, daar gaat het niet om. Het gaat erom dat anderen je uitspraken niet kunnen checken. Kortom, wat jij zegt is de afdeling geruchten, speculaties en van horen zeggen. Het zou waar kunnen zijn, maar we weten het niet.

  1 aspect (connectie naar ams-ix) noemen en alle andere genoemde zaken even vergeten zegt niks over of UPC danwel Ziggo voldoende capaciteit heeft. En alles op 1 hoop gooien helpt ook niet. Er is groot verschil tussen intern verkeer en extern verkeer. En wat extern verkeer betreft kan je alleen iets zeggen als je feiten weet over de peering policies en transit contracten. En dat is allemaal vertrouwelijk.
   

 6. Is leuk zo'n top 10 maar weinig providers hebben zelf een backbone wereldwijd gezien. UPC bijvoorbeeld wel ( AORTA ) en upc doet veel aan private peering.
   
 7. Heb geen nut op hier tereageren, Alles wat je zecht moeten ze bewijs voor hebben hier op dit forum.
   
 8. Als jij met volle stelligheid iets beweert ja. Jij doet uitspraken alsof het waarheden zijn, maar kan die waarheden niet onderbouwen.

  Zonder onderbouwing is het niet meer als een gerucht en stemmingmakerij.
  En hoe kan je iets met zoveel stelligheid beweren zonder dat je alle cijfers kent? Dat kan niet...

  Het kan waar zijn, maar ook net zo goed niet. Jij hebt enkel jou ervaringen met dat stukje van het UPC netwerk. Tenzij je een overzicht van het geheel hebt (in harde cijfers), dan kan je er ook harde uitspraken over doen. Op basis van het huidige lijstje, en je eigen ervaring kan je dat simpelweg niet concluderen. Simpel.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina