1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Ziggo staat bijna bovenaan met inkoop van bandbreedte.

Discussie in 'Internet - Algemeen' gestart door databoy, 28 aug 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Wat wil je bewijzen hiermee?
  Dat Ziggo, UPC etc verdienen aan dataverkeer?
  Ah rekent aan ons als klant toch ook meer dan ze aan leveranciers betalen.

  Het probleem/bottleneck zit meer om de verbinding bij de klant thuis te krijgen.In een datacenter is het niet moeilijk om snelheid te huren maar om het fijnmazig te kunnen verspreiden en aanbieden bij iemand thuis is een ander verhaal.
   
 2. Bandbreete in Nederland is duur is algemeen bekend, maar die waardes wat opgegeven word klopt van geen kant, aangezien ze veel dingen vergeten OpenPeering en NL-IX.
   
 3. Grappig topic,

  Zonder inhoudelijke kennis van de backbonecapaciteit peering en transitrouting van een bepaalde ISP zal daar iets zinnigs over te vertellen zijn.
  En aangezien het aantal specialisten op die gebieden vrij beperkt is en geacht worden deze kennis als bedrijfskritisch te behandelen blijft het giswerk :mrgreen:
   
 4. Yep, en daar kan nog bij komen (zoals al eerder gemeld) dat ams-ix niet de enige locatie is om transit en/of peering te doen. En ik kan me best voorstellen dat UPC of Ziggo eigen infrastructuur naar bv de US hebben.
   
 5. Of buiten de bekende peering om natuurlijk :)

  Genoeg aanbieders op deze zeekabel bijvoorbeeld:
  https://www.tat-14.com/tat14/gclist.jsp
   
 6. Inderdaad een leuk topic, maar het zegt feitelijk erg weinig zonder nadere informatie.

  Ook de stelling van de auteur van het stuk dat de providers wel erg makkelijk geld aan de bandbreedte verdienen is erg kort door de bocht. De auteur van het stuk stelt dat voor "een paar dubbeltjes" de data bij de klant is, ik geef het hem te doen om voor "die paar dubbeltjes" een volledig HFC netwerk operationeel te houden, maar goed, daar zal de auteur wel geen rekening mee gehouden hebben.

  En ja, natuurlijk verdienen providers aan hun klanten, daarvoor zijn het commerciele bedrijven en dat is ook niet meer als logisch. Ik denk dat er weinig mensen in nederland zijn die tegen hun baas zullen zeggen, joh houd mijn salaris maar, ik werk wel gratis voor je. Voor niets gaan de zon op, voor de rest is toch echt geld noodzakelijk.

  En als je een bepaalde provider te duur vind.. dan stap je toch over naar een ander. Nederland is een vrij land en die keuze staat je vrij.
   
 7. Mij lijkt het interresante aan deze discussie de vraag of upc wel voldoende bandbreedte inkoopt voor hun klanten de snelheid te geven waarvoor ze betalen, mede doelende op de discussie van deze week dat upc klanten die vanaf nieuwsgroepen downloaden hun down snelheid verlaagd
   
 8. Ook daarover kan je eigenlijk alleen maar speculeren. STEL dat deze data en getallen betrouwbaar zijn (wat ik al betwijfel), dan nog kan je er niets zinnigs over zeggen. De meeste (grote) providers zullen waarschijnlijk op meerdere fronten dataverkeer inkopen, het kan dus best zijn dat dit slechts een (klein) deel is van de totaal ingekochte bandbreedte.

  Zonder inzicht in alle harde cijfers en overeenkomst die een provider afgesloten heeft kan je enkel speculeren. Lijkt me niet een erg zinnige discussie omdat je meningen gaat baseren op gegevens die je niet hebt. En meestal draait dat de negatieve kant op, wat in feite al gebeurd door de vraag te stellen of UPC wel genoeg bandbreedte inkoopt, wat misschien wel een geheel onterechte stelling is.

  Ik noem het geplaatste artikel niet meer als stemmingmakerij, geschreven door een auteur die een hoge functie heeft, maar niets met harde/feitelijke getallen kan onderbouwen en dus feitelijk maar wat in het rond aan het blaten is.
   
 9. Upc heeft wel gewoon genoeg bandbreete(intern) erbuiten is zekerweten 80Gbit of meer(was in 2006) maar of dit genoeg is weet je nooit van tevoren, anders zou het nu op ditmoment niet mogelijk zijn om fullspeed tedownloaden(cap is er al weer 2dagen af) en netwerk is nogsteeds niet ingeklapt.
   
 10. Je loopt in dit topic heel hard te roepen dat je zeker weet dat UPC voldoende bandbreedte inkoopt. Echter onderbouw je deze stellingen evenmin met harde feiten en cijfers.

  Zolang je het niet kunt onderbouwen loop je in mijn ogen net als de auteur van het blog maar wat te roepen zonder het te (kunnen) onderbouwen. De auteur van het blog doet aan stemmingsmakerij, negatieve dan wel te verstaan. Jij doet echter bijna precies hetzelfde, ook stemmingsmakerij in dit topic, maar dan positieve.

  Of ga discusseren, ik denk om die en die redenen dat dit zo is, of ga wat je nu stellig beweert onderbouwen met cijfers en feiten. Je bent in al je reacties erg Pro UPC, en dat is op zich geen probleem, maar ik mis in al jou jou stellingen die je kwistig rondstrooit hier op het forum de onderbouwingen van die stellingen.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina