1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Problemen HDMI samsung dcb-h380r

Discussie in 'Samsung DCB-H380 (HDTV)' gestart door Christa, 26 aug 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Zie ook http://ziggo-gebruikers.nl/forum/showthread.php?t=2112. De update werkt voor zover ik heb kunnen uitvogelen niet, want V16 komt er niet door vanwege invalid_sys_code.
   
 2. In Ziggo/Multikabel gebied is er voor de Samsung DCB-H360R een test firmware versie van 12/01/2009 met loader volgnummer 16 beschikbaar via het download kanaal. Dergelijke test firmware versies zijn alleen te downloaden door speciale test uitvoeringen van de ontvangers. Ik neem aan dat er in Ziggo/Casema gebied dezelfde test firmware versie klaat staat als in Ziggo/Multikabel gebied.
   
 3. Hoe zet ik mijn decoder om naar een test uitvoering? :wink:
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 15 okt 2009
 4. Die uitvoeringen zijn uiteraard voorbehouden aan de elite...:wink:
   
 5. Vandaag heb ik de decoder ontvangen en ik heb meteen een nieuwe HDMI-kabel gehaald want die had ik nog niet. Ik heb hetzelfde type TV en via HDMI kom ik niet verder dan een egaal blauw scherm.

  Na het lezen van wat berichten hier heb ik de decoder met SCART aangesloten, op die manier kan ik tenminste wel de installatieprocedure uitvoeren. Leuk, maar wat heb ik daar aan? Ik wil immers HDTV! :rolleyes:

  Updaten lukt niet want die optie staat op grijs in het menu, en een dure switch aanschaffen als work-around lijkt mij geen goed plan. Is er een oplossing om de boel toch via HDMI werkend te krijgen met de Samsung decoder, of rest mij alleen een ruilpoging voor een ander apparaat zoals de Humax?
   
 6. Voor het updaten van de DCB-H380R moet je geduld hebben. Het duurt even voordat het kopje groen wordt in het update menu.
   
 7. In het update menu krijg ik nu inderdaad een groene knop in beeld, maar erop drukken geeft "Geen update beschikbaar." Ik neem aan dat de firmware van de decoder dan up-to-date is.

  Ik krijg wel een blauw scherm op het HDMI-kanaal dus er is een signaal, en als ik dan even van kanaal wissel (naar HDMI-2 en weer terug naar HDMI-1) dan zie ik een melding van de resolutie naast het kanaalnummer staan voordat hij uit beeld verdwijnt. Verder gebeurt er niets op dat kanaal.

  Mijn volgende stap is de firmware van mijn TV updaten, maar daarvoor moet ik eerst een USB-stick regelen. Morgen weer verder.

  Overigens heb ik via e-mail al een reactie gehad van de klantenservice, men vermoedt dat het aan de TV ligt. Ik ben benieuwd...

  [edit] Ik heb nog even wat gerommeld met de resolutieknop van de decoder. Via de scart-verbinding kan ik die op 1920x1080i zetten, maar het HDMI-kanaal geeft dan aan "Niet-ondersteund videoformaat." Ik heb dan ook geen blauw scherm meer. Als ik hem op 1280x720p zet krijg ik weer een blauw scherm zoals ik eerst had. Verder dan dit kom ik voorlopig niet.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 28 okt 2009
 8. Onzin reactie van de klantenservice. Als ze hun werk goed zouden doen weten ze dat het probleem zich met veel meer apparaten voordoet dan alleen een Philips TV.
  Ik heb hetzelfde probleem met mijn Sony AV Receiver, dat heb ik aangegeven aan zowel de klantenservice van Ziggo (nou ja, service, da's een groot woord) en die van Samsung.

  Gisteren een poging gedaan de firmware van de Samsung te updaten, helaas, geen effect (geen update beschikbaar).

  Je zult helaas, zoals velen van ons, gebruik moeten maken van Component/SPDIF aansluitingen omdat de HDMI poort op de H380 simpelweg onbruikbaar is.
   
 9. Inmiddels heb ik de firmware van mijn TV opgefrist, maar het maakt geen verschil: nog steeds een blauw scherm via HDMI. Dan maar componentkabels inderdaad.

  Overigens vond ik dit wel een frappante quote uit de handleiding:
  Tuurlijk Samsung, geef op voorhand alvast de kabel maar de schuld. :-P

  In de mail van de klantenservice werd nog voorgesteld om de technische dienst te bellen als ik er niet uit kwam. (De eerste suggestie was overigens om het juiste HDMI-kanaal te vinden met de afstandsbediening van de TV. Dat viel niet mee, er zijn er drie! :rolleyes:) Maar gezien de verhalen hier krijg ik niet de indruk dat dat gaat helpen. De belkosten kan ik misschien maar beter in die componentkabels gaan steken, dan heb ik toch nog HD-beeld.

  In ieder geval bedankt voor jullie reacties.
   
 10. Ik wilde Samsung DCB-H380R aanschaffen. Ik heb Philips 37PFL9830 LCD HD Ready en een 32PF9632 HD Ready die ook 1080i aan moeten kunnen. Beide LCD's uit de CINEOS serie.

  Ik begrijp uit de reacties hier dat het onverstandig is om de oudere Samsung DCB-9401R/270R te vervangen door de DCB-H380R?

  Ik wil alleen maar HD op Ned1, 2 en 3 en Eurosport (1080i) kunnen zien om te beoordelen of HD een verbetering tov SD betekent.

  Ik ben benieuwd of deze Samsung DCB-H380R gewoon werkt met genoemde Philips LCD's of dat ik deze Samsung Settop moet mijden. Is Humax het enige alternatief dat werkt of zijn er nog andere goed werkende alternatieven?

  Het ding moet gewoon doen waarvoor het gemaakt is. Als het ding wel werkt, is de Samsung DCB-H380R elders dan goedkoper dan via Ziggo, MM of BCC ? Ik heb het installatiepakket niet nodig, ik vervang alleen de settop box.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 30 okt 2009
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina