1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Update aangaande certificering Philips

Discussie in 'Digitale TV - DVB-C en CI+' gestart door RogerSch, 25 aug 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Ik herinner mij ergens een uitspraak van een Ziggo Official dat actieve blokkering niet aan de orde is, maar dat de werking over enkele jaren niet meer gegarandeerd kan worden. Mogelijk hangt dat samen met de levensduur van de nu ondersteunde losse decoders.

  Als nieuwe TV's alleen nog met een CI+ aansluiting worden geleverd dan zal CI langzaamaan uitsterven. En de onzekerheid over de status van de Alphacrypt zal mensen toch er toe doen neigen een CI+ toestel te kopen.

  Er is recent een wezenlijke concurrentiestrijd tussen TV-leveranciers ontstaan m.b.t. de kwaliteit van upscalen van SD-content via de interne decoder. Hierdoor en door de komst van HDTV-uitzendingen zal de verkoop van nieuwe toestellen een enorme push krijgen, dus voor de invoering van CI+ lijkt het nu of nooit.
   
 2. Nou, dat lijkt me nou juist wel: als het certificaat daar niet in zit, heb je geen mogelijkheid het te vervangen en zal de TV het nooit gaan doen.
   
 3. Als er een unieke sleutel in de TV zit dan zit dat misschien net als bij een PC in de processor, maar tot nu toe heb ik nog niet veel gelezen over sleutels in TV's. Wel types, en firmwareversies van TV's en sleutels in insteekkaarten die periodiek via het netwerk moeten worden aangepast.
   
 4. Wat zit jij nu voor een onzin te verkopen hier? Als Alphacrypt niet meer gaat werken zeg jij dus dat na een x aantal jaren de losse decoders ook niet meer werken, begrijp ik dat goed uit je verhaal?
  Dat Alphacrypt niet meer werkt in een tv met ci+ capaciteiten (en andersom ook), dat is bekend maar dat de losse decoders ook niet meer gaan werken na intro van ci+ tv's is natuurlijk volkomen onzin.
  Een aantal van de opnamebeperkingen zijn nu ook al gerealiseerd/aanwezig in de losse "gecertificeerde" decoders.

  Gert.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 29 aug 2009
 5. De werking van de Alphacrypt is nooit gegarandeerd omdat deze CAM nooit officiƫel ondersteund is. Als Ziggo de mogelijkheid krijgt om de Alphacrypt te blokkeren dan zullen ze het niet nalaten.

  In feite doen ze het nu al. Op korte termijn zal de Alphacrypt worden geweigerd bij elk CI+ systeem in het Ziggo netwerk. Aangezien nieuwe TV's meer en meer de CI+ standaard gaan ondersteunen, zullen er dus steeds minder TV's in het netwerk zijn die de Alphacrypt kunnen gebruiken. Op deze manier wordt de Alphacrypt langzaam maar zeker uitgeroeid.

  Ziggo officials kunnen hier bij hoog en laag beweren dat ze de Alphacrypt niet actief blokkeren. Hun acties bewijzen het tegendeel. En ik zeg u dit: de enige reden waarom die Alphacrypt het vooralsnog op oude systemen blijft doen is omdat men op dit moment niet de mogelijkheid heeft om de Alphacrypt te blokkeren zonder dat daar ook bepaalde externe decoders last van krijgen.

  Op zich is het logisch dat Ziggo de Alphacrypt in CI+ systemen gelijk blokkeert. CI+ CAMS zouden veel minder goed inburgeren als de Alphacrypt het gewoon blijft doen. Zeg nu zelf: welke CAM zou u nemen als u de keuze zou hebben en zou weten dat Ziggo geen stappen tegen de Alphacrypt gaat ondernemen? Ik vermoed dat u niet zit te wachten op al die extragratis beperkingen die CI+ bij u in de huiskamer brengt...

  Ik ben het met u eens dat het voor CI+ nu of nooit is. Daarom probeert Ziggo het ook zo snel mogelijk bij iedereen door de strot te duwen. Hoe sneller die ellendige Alphacrypt uit het netwerk verbannen is, hoe vrolijker de contentproviders zullen zijn.[/sarcasme]
   
 6. Interessante opmerking van Anoniem elders:

  Er zit dus toch een fout bij Ziggo, niet bij Philips.
   
 7. Doman

  Doman Forum Member

  Berichten:
  2.674
  Ziggo:
  Internet & Televisie
  Gebied:
  fZiggo
  Meer..
  Lid geworden:
  20 sep 2005
  Een foutje of worden de Philips modellen nog bewust van het Ziggo netwerk geweerd? :?
   
 8. Krijg ook steeds meer het idee dat Philips bewust word geweerd door Ziggo. De antwoorden van Philips zijn redelijk duidelijk. Ziggo daarintegen komt met geweldige technische verhalen die volslagen onduidelijk zijn, het is net of alle philips eigenaren aan het lijntje worden gehouden.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 30 aug 2009
 9. we krijgen ook de zelfde antwoorden van philips , dan mag ik toch aannemen dat ze dit niet zomaar uit de duim zuigen ? philips zegt ook dat het wachten is op ziggo .philips is bij het begin van het ontwikkelen van CI+ betrokken geweest.
  als ziggo dit bewust doet dan vraag ik me af waarom ?
  ik wacht af hoe dit verloopt
   
 10. .

  De antwoorden van Ziggo zijn op dat punt ook niet anders, het enige verschil is dat de antwoorden op feiten zijn berust. De eerste waarnemingen van gebruikers zijn in die zin niet anders dan wat door Ziggo is gemeld.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina