1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Update aangaande certificering Philips

Discussie in 'Digitale TV - DVB-C en CI+' gestart door RogerSch, 25 aug 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Ik hoop dat je met "channel lock" niet bedoelt dat het sorteren niet meer mogelijk is. En daarmee samenhangend de zenders een eigen voorkeurnummer te kunnen geven.
   
 2. @Anoniem?

  Wat zijn '40+10 kanalen'?
   
 3. 50? :wink:
   
 4. Ik lees " channel lock" als wat in de Samsungs zit, de mogelijkheid voor de eigenaar om na beveiliging met code bepaalde kanalen te blokkeren voor de overige gebruikers. Ik wil bijvoorbeeld niet, dan mijn kinderen naar Private Spice kunnen kijken, alleen omdat er een totaalpakket aan zenders op zit. Nu kan je blokkeren op leeftijd, maar als het signaal niet goed meegeleverd wordt, dan heb je daar niets aan. Soms is het ook irritant als je zelf steeds een code moet invoeren, omdat iets boven de 12 jaar is. Met een channel lock zou je dan zelf een volledige blokkering van een kanaal kunnen instellen. Maar goed, dat is mijn interpretatie van "Channel Lock" .
  Sortering doet het volgens mij op alle gecertificeerde producten van Ziggo tot nu toe, dus waarom zou dat er afgaan?
   
 5. channel lock biedt de mogelijkheid een kanaal te vergrendelen met een pincode.
   
 6. De EPG is op dit moment beperkt tot maximaal 50 kanalen.
   
 7. Wat houdt dat concreet in? Dat je alleen EPG op de eerste 50 zenders hebt, of hoe moet ik zoiets interpreteren?
   
 8. OK, prima feature. Maar ik vind niet dat Ziggo daar richting fabrikanten iets over te zeggen zou moeten hebben. Als ik als consument zoiets op mijn TV wil, dan koop ik dus een Samsung en geen Philips.
  Maar die discussie is hier al vaker gevoerd.
   
 9. Inderdaad, doordat Ziggo zich (weer) gaat bemoeien met de functionaliteit van apparatuur krijg je alleen maar weer van die eenheidsworst. Ik zie liever dat de fabrikanten worden gestimuleerd door signalen uit de markt om met creatieve en goede functionaliteit te komen. Wat kan mij het schelen wat er op kanalen te zien is die niet in mijn pakket zitten, dus zou ik graag zien dat ik per kanaal kan aangeven of er wel of niet EPG informatie moet worden verzameld. En zelfs van een deel van de kanalen die wel in mijn pakket zitten wil ik niet dat de TV EPG informatie verzameld omdat ik die kanalen niet of nauwelijks bekijk en liever mijn EPG overzichtelijk en snel houd.

  Nog zo'n argument om voor de ene of de ander TV fabrikant te kiezen is een goede ondertiteling ondersteuning. Persoonlijk zou ik graag zien dat fabrikanten de ondertiteling ondersteuning zo flexibel mogelijk maken zodat de klant kan aangeven of die wel of niet automatisch ondertiteling wil zien en in welke taal en van welk type ondertiteling dat moet zijn (normale of doven en slechthorenden), maar ook de mogelijkheid bied om dat per kanaal weer anders in te kunnen stellen.

  Goede ondersteuning voor teletekst met veel pagina geheugen, veel instellingsmogelijkheden voor kinder sloten, voldoende memory voor eenvoudige timeshifting doeleinden van het te bekijken kanaal, ondersteuning van RDS, wel of geen EPG banners tijdens zappen, enzovoort. Allemaal zaken waarbij Ziggo zich vooral niet moet gaan bemoeien met de aanwezigheid en werking van dergelijk functionaliteit zodat de concurrentie de fabrikanten dwingt om met steeds betere oplossingen te komen.
   
 10. ik vertrouw er wel op dat het goed komt. Heb mijn CAM besteld. Volgende week eens lekker klooien ;-)
  Je moet er iets voor over hebben om een early adaptor te zijn toch?
  Als je dat niet wil zijn dan moet je gewoon een paar maanden wachten.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina