1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Update aangaande certificering Philips

Discussie in 'Digitale TV - DVB-C en CI+' gestart door RogerSch, 25 aug 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Doman

  Doman Forum Member

  Berichten:
  2.674
  Ziggo:
  Internet & Televisie
  Gebied:
  fZiggo
  Meer..
  Lid geworden:
  20 sep 2005
  Ik dacht juist dat een CI+ CAM zonder CI+ signaal zich zal gedragen als een standaard CI cam?
   
 2. Is inderdaad ook wel wat voor te zeggen. Maar ik denk dat het voor de winkeliers, het gros van de kopers en niet te vergeten de HD van Ziggo een niet werkbare situatie opleverd.
  Ik vind 2 maanden trouwens ook wel erg lang duren, zeker als je bedenkt dat de eerder officiele berichten uitgingen van zomer 2009!
   
 3. Wat ik begrepen heb uit de specificaties vind er een uitgebreide handshake plaats tussen CAM en slot om juist daar fraude uit te kunnen sluiten. Als dat ok is worden er regelmatig keys van het netwerk afgehaald. Volgens mij gedraagt een CI+CAM zich als zodanig in een CI+ slot ongeacht het signaal.

  Een CI slot mist al de extra beveiliging/handshake en daar zal een CI+Cam zich als CI CAM gaan gedragen.
   
 4. des te meer een reden om te strijden voor openstelling van de kabel
  dat alleenrecht is helemaal niks
  heb ook een CI+ cam in bestelling maar de restricties die mogelijk zijn bevallen mij niets, misschien dat den haag of eu meekijkt
   
 5. Ik zie vele aannames, maar de mededelingen van anoniem hierover worden niet geloofd..... (Misschien moeten mensen dan ook maar niet meer vragen hoe het zit)

  In een ander topic in dit philips forum schreef hij al:
  Niet-gecertificeerd is geen stickertje en niet klagen als er iets niet goed werkt, maar betekent niet dat het toestel geblokkeerd wordt.

  Het feit dat sommige philips toestellen nu niet werken met de CI+ CAM heeft niets met "actief blokkeren door Ziggo" te maken, maar met een bug in de firmware/hardware. Dat is ook al diverse keren in dit forum uitgelegd, ook door mensen die een fieldtest uitvoeren.
   
 6. Er worden vele aannames gemaakt maar u kunt niet ontkennen dat dit deels ook door de medewerkers van Ziggo zelf veroorzaakt wordt. Neem bijvoorbeeld de volgende quote:

  Waar het om gaat is het woord voorlopig. Dit wekt de suggestie dat niet gecertifceerde toestellen in de toekomst geweerd gaan worden. We hebben allemaal kunnen zien op dit forum dat de samenwerking tussen Philips en Ziggo niet geheel vlekkeloos is gelopen. Mocht Philips uiteindelijk niet gecertificeerd worden, dan kan het bovenstaande leiden tot problemen voor diegenen die een Philipstoestel bezitten.

  Bij dit soort uitspraken zullen velen waarschijnlijk de haakjes rond het woord voorlopig snel wegdenken. We herinneren ons waarschijnlijk allemaal nog wel dat de Alphacrypt de komende jaren waarschijnlijk niet actief geweerd zou gaan worden. Ja, behalve in CI+ toestellen dan...
   
 7. Ik stel 'voorlopig', omdat ik ook niet ver in de toekomst kan kijken. Er zijn immers binnen europa opvattingen over toepassing van een whitelist bij het accepteren van een host door een CAM. De uitspraak over de Alphacrypt komt overigens niet van mij af, verder is de uitspraak volledig uit zijn verband behaald, het ging immers om de legacy en niet over nieuwe iDTV's op basis van CI+, want daar is immers een oplossing voor in de vorm van CI+CAM's.
   
 8. Tijdje niets van mij gehoord. Ik heb het allemaal even aangekeken. Met bovenstaande quote ben ik het helemaal eens!
  Ziggo lijkt wel op eigen houtje onze consumentenbelangen te behartigen (zie de epg-functionaliteit) en oa de certificering daar van af te laten hangen. Heel aardig van Ziggo dat zij haar consumenten beschermt tegen een onvolkomenheid als oa de epg.
  Eerlijk gezegd gaat mij dat echt te ver. Als ik een probleem heb met mijn Philips toestel dan wend ik mij tot Philips en het lijkt mij nou niet bepaald de taak van Ziggo om als zogenaamde "consumentenautoriteit" op te gaan treden. Als ik de reacties van met name anoniem lees, heeft het daar ondertussen wel alle schijn van!
   
 9. Dat klopt, de uitspraken over de Alphacrypt zijn vooral door Gradus Vos gedaan. U zegt dat de uitspraken rond die Alphacrypt uit hun verband zijn gehaald?

  In deze reactie staat geen woord Chinees. Er wordt geen enkele actie ondernomen om de Alphacrypt bewust te blokkeren. Nergens wordt aangegeven dat dit beleid alleen gericht is op legacy apparatuur. Dit werd pas later duidelijk:


  Hoezo worden er uitspraken uit hun verband gehaald?
   
 10. Dit is natuurlijk volstrekte onzin! Meneer Vos heeft duidelijk aangegeven dat de alphacrypt de aankomende anderhalf tot 2 jaar niet bewust tegengewerkt zou worden (dat ie niet ondersteund wordt, weten we wel zo langzamerhand). Bij deze uitspraak heeft hij geen onderscheid gemaakt tussen TV's met CI+ en TVs 'met CI. Mensen met een TV met CI+ Cam slot zijn dus gewoon, al dan niet bewust, verkeerd of tenminste onvolledig ingelicht. Het eerste woord wat me dan te binnen schiet is: oplichterij!
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina