1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Update aangaande certificering Philips

Discussie in 'Digitale TV - DVB-C en CI+' gestart door RogerSch, 25 aug 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Dit klopt niet hoor.
  De huidige Philips firmware doet helemaal niets met de Ziggo CAM (kan geen zenders ermee kijken).
  Er is een test-firmware van Philips bij Ziggo. Deze werkt wel goed (in zoverre, je kunt zenders goed bekijken).
  Deze voldoet niet aan een aantal extra eisen (en wees maar blij dat Ziggo deze stelt, er zitten echt heel fundamentele dingen in en zonder de backup van Ziggo zouden wij als klanten dit nooit verbeterd krijgen), en daarom wordt deze test-firmware niet gecertificeerd.
  Philips gaat dit nu allemaal aanpakken en alle eisen van Ziggo inwilligen en dan straks deze firmware releasen.
  En ik had zelf al de suggestie naar Philips gedaan om gewoon die test-firmware als beta-versie uit te brengen zodat wij alvast gewoon de zenders kunnen kijken. Zie een stuk of 5 posts naar boven.
   
 2. Ik ben allang blij dat het allemaal geregeld wordt (dan maar even geduld).

  Kan ik straks lekker met één afstandsbediening met mijn nieuwe 42pfl9664 hd tv kijken. SUPER!:pompom:
   
 3. In de eerste quote die ik aanhaal staat dus (maar misschien heb ik dat niet helder overgebracht) dat Ziggo door een setting blokkeert dat Philips TV's werken met de Ziggo CI+ CAM.
  Dan kan Philips beta's uitbrengen wat ze willen, maar (ervan uitgaande dat de blokkade niet op firmware versie werkt, maar op manufacturer) het gaat niet werken.
  Door de blokkade ontneemt Ziggo de gebruikers de mogelijkheid de beta te gebruiken en de tekortkomingen voor lief te nemen.
   
 4. Ik denk dat het e.e.a. nauw in overleg zal gaan met Ziggo zodra Philips haar nieuwe firmware gaat introduceren (hetzij met of zonder BETA-testfase).

  Overigens ik ben sterk VOOR een beta-testfase!!! :):)
   
 5. Volgens mij heeft Anoniem toch duidelijk gezegd dat ze Philips niet blokkeren cq blacklisten. Wat ik ervan begrijp werkt met de huidige firmware een CI+Cam niet in het slot van een Philips
  Een beta versie toelaten is natuurlijk vreemd want Philips -net als de andere fabrikanten- wil ook gewoon dat Ziggo stickertje kunnen plakken. Maar dan moeten ze natuurlijk wel aan alle eisen voldoen.
   
 6. Ik denk dat Pio het al goed heeft verwoord: de cam werkt gewoon (helaas) nog niet in een Philips TV, zelfs zonder dat een kabelsignaal is aangesloten.

  Je stapelt aanname op aanmame, voor je het weer loopt iedereen weer te gissen en te speculeren. Ik denk dat iedereen zo langzamerhand toe is aan duidelijkheid, niet nog meer speculaties.
   
 7. Doman

  Doman Forum Member

  Berichten:
  2.674
  Ziggo:
  Internet & Televisie
  Gebied:
  fZiggo
  Meer..
  Lid geworden:
  20 sep 2005
  Jammer genoeg willen (mogen?) beide partijen blijkbaar geen duidelijkheid scheppen. :?

  Toch neem ik aan dat een Ziggo medewerker de onderstaande verklaring niet zomaar even heeft verzonnen?
  Het lijkt aanneemelijk dat er momenteel toch een soort van blokkering actief is:
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 14 sep 2009
 8. Het gaat er niet om of een Beta testfase door Ziggo goedgekeurd wordt. Ik las elders op dit forum dat Philips binnen één à twee maanden gecertificeerd zou moeten zijn. Dat duurt nog een hele tijd. Philips kan er voor kiezen om tot die officiële goedkeuring alvast een Beta-versie van hun firmware uit te brengen die al wel uit de voeten zou kunnen met de CI+CAM van Ziggo.

  Als Ziggo inderdaad geen blokkade opwerpt tegen niet gecertificeerde toestellen, dan kunnen de gebruikers van Philips toestellen al wel kijken met de CI+CAM. Een en ander zal dan waarschijnlijk nog niet optimaal werken. Ik denk bijvoorbeeld aan de discussie over de EPG. Het voordeel is dat men niet hoeft te wachten op de officiële certificatie.

  Het uitbrengen van een beta-versie is daarom niet eens zo'n gek idee. Ik denk zelfs dat het wel verstandig is. Als de mensen die de beta installeren merken dat Philips met de CI+CAM uit de voeten kan, dan is er heel objectief vast te stellen dat er vooruitgang is. Speculaties zijn dan ook niet meer nodig.
   
 9. Volgens mij bedoelt de Ziggo medewerker dat ze ook in het oude Casema gebied CI+ gaan inschakelen. Zoals dit al een hele tijd geleden in het Multikabel gebied is gebeurd.
   
 10. Ik denk ook dat het een goed idee is. Misschien hoef je het niet eens een beta te noemen, maar gewoon een release-planning in een aantal stappen: eerst blocking-bugs er uit dat bezitters van de TV's wel kunnen kijken (evt. met wat beperkingen). Vervolgens fine-tunen en certificaat halen.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina