1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Chicago 440F

Discussie in 'Telefonie - Vast' gestart door tgtcjc, 25 aug 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Ik ben onlangs overgestapt van KPN naar Ziggo Alles-in-1. :frons:
  Moet het DECT basisstation Chicago 440F werken via Ziggo?
  Zijn er nog bijzonderheden te melden t.a.v. aansluiting van dit basisstation op het door Ziggo bijgeleverde Motorola kastje?
  Als dit basisstation niet werkt, welke alternatieven zijn er dan.

  Jan C.
   
 2. Werken doet het altijd, je kunt altijd bellen en gebeld worden. Je hebt alleen kans dat de nummermelding niet werkt. De telefoon moet daarvoor geschikt zijn voor FSK nummermelding. KPN gebruikt een ander systeem. Maar sommige telefoons zijn geschikt voor beide systemen, of dat voor de chicago 440F ook geldt weet ik niet.
   
 3. GolfTouch

  GolfTouch Forum Member

  Staat er op het basisstation 440F?
  Zelf heb ik de Chicago 440C handsets en de Chicago 500 basisstation en deze werken qua nummerweergave niet met Ziggo. Vrijwel alle KPN Chicago sets ondersteunen alleen DTMF en geen FSK.
  Volgens KPN en Gigaset.com is er geen optie of truuk om dit aan te passen.
   
 4. Om bovenstaande nog iets minder specifiek, maar wellicht wel duidelijker te maken ; zo'n beetje alle KPN branded toestellen, ongeacht serie, ondersteunen enkel DTMF nummerweergave, en dit word enkel door de KPN gebruikt.


  De KPN branded toestellen zijn over het algemeen op wens van KPN aangepast, wat gewoon inhoud dat KPN de mogelijkheid tot FSK nummerweergave eruit laat slopen.
   
 5. Maar een ander basisstation aanschaffen, tenzij ...

  Er staat inderdaad 440F op basisstation Chicago.
  Inmiddels kan ik zelf bellen en gebeld worden.
  Nummerweergave werkt inderdaad niet, maar dat hadden jullie al snel in de gaten.
  Ik moet nu concluderen dat dit basisstation een enkel en alleen door KPN toegepaste technologie hanteert.
  Geen tips en trucks om dit te omzeilen? bijvoorveeld via een of andere conversietechnologie, of dan toch maar een nieuw basisstation aanschaffen? Op basis van jullie gewaardeerde reacties, vrees ik voor het laatst, tenzij ...... ik besluit dat die nummer herkenning mij gestolen kan worden.

  Trouwens, dat overstappen van KPN met een ADSL internetverbinding naar een internetkabelverbinding van Ziggo, blijkt toch weer meer ogen en haken te hebben dan voorzien.
   
 6. FSK

  Er zijn vrij goedkope DECT toestellen in de handel, die volledig werken met ziggo. Zelf heb ik de panasonic KX-TG1102NL gekocht voor € 33,00 bij mediamarkt. Twee "hoorntjes" erbij. Hij werkt prima (inclusief nummerweergave)

  De nadelen van dit toestel zijn dat hij niet uitbreidbaar is, hij geen ingebouwd antwoordapparaat heeft en geen handsfree functie heeft.

  pvd
   
 7. DECT tip

  zeer bedankt voor deze nuttige tip.
  Ik denk dat ik het ga proberen; voor 33 euro kun je niet alles hebben in dit leven, maar het klinkt voldoende interessant.
  jan c
   
 8. Je kunt ook bij de webshop van Ziggo kijken de goedkoopste DECT daar is 39 euro en heeft een losse blackbox basispost en 1 losse handset. Je kunt daar vermoedelijk ook je bestaande handsets van je Chicago op aanmelden zodat je die kunt blijven gebruiken. De nummerherkenning gaat dan wel werken op zowel je oude als nieuwe toestel denk ik. (de basis bepaald of het werkt)
   
 9. GolfTouch

  GolfTouch Forum Member

  Even een belangrijke aanvulling hierop.
  Het aanmelden van een handset zal geen probleem zijn.
  Echter is het niet altijd zo dat je handset met de functies van het (afwijkende) basisstation om kan gaan. B.v. nummerweergave. Als je gebeld wordt zul je het nummer van de beller gewoon kunnen zien. Echter, is het goed mogelijk dat de "gemiste oproepen lijst functie" niet werkt. Ook enkele basisstion instellingen kunnen vaak niet gewijzigd worden. Dus als je zo'n set via Ziggo koopt zou ik dat nieuwe toestel altijd beneden houden zodat die handset wel alle mogelijkheden van het basisstation ondersteunt.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina