1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

T2W en T2P, Samsung geeft niet thuis

Discussie in 'Digitale TV - DVB-C en CI+' gestart door jorisjansen, 25 aug 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Nee, weet ik niet. Samsung is pas in juli met de productie van CI+ begonnen, nadat ze goedkeuring hebben ontvangen. Ik denk dat je Samsung hier niet voor aan kunt spreken. Zij hebben gewoon geleverd overeenkomstig de specificaties. Ik denk dat de dealers hier zelf een stuk verantwoordelijkheid in hebben.
   
 2. UE40B7000WWxxn

  Ook ik heb de 'verkeerde' versie gekocht. Dit terwijl samsung in de gebruiksaanwijzing van de WW versie aangeeft dat afhankelijk van de provider CI+ wordt ondersteund. Diverse meningen dat het aan Samsung zou liggen deel ik dus absoluut niet...

  Ik, en velen met mij die een paar maanden geleden deze versie hebben gekocht, voelen zich zwaar bekocht...

  En dan klaagt de middenstand dat men afwachtend is met het kopen van producten... Dat heb ik altijd gedaan en dacht een keer op tijd een fantastische tv te kopen, kan ik inderdaad met zo'n kl*te-kastje en een extra afstandbediening aan lopen klooien...

  Voorlopig voor mij niet meer het nieuwste van het nieuwste kopen want meestal vis je dan achter het net... Weer duizenden Nederlanders die zich bekocht voelen door Ziggo en/of Samsung..

  Zou mooi zijn als de klant eens koning was en men (Samsung én Ziggo) met een goede oplossing voor deze groep zou komen..

  Ik baal echt als een stekker ...!!!!
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 7 nov 2009
 3. Bij MM Eindhoven op advies van verkoper in juni een 37b550 gekocht, omdat deze CI+ zou gaan ondersteunen. Helaas dus ook een Wxxn gekregen welke nu dus niet werkt.
  Ik ben dus terug gegaan naar de MM en daar vertelden ze (zowel de verkoper als zijn manager) me doodleuk dat het niet hun probleem is, ondanks dat hun destijds mij dit model aangeraden hadden. De betreffende verkoper ontkent zelfs dat hij geen advies over CI+ gegeven kan hebben aangezien Ziggo de lijst met goedgekeurde types destijds nog niet had vrijgegeven. Naar mijn begrip heeft hij dus last van acute amnesia.

  BIJ MEDIAMARKT EINDHOVEN IS DE KLANT DUS GEEN KONING!!!!
   
 4. Toch ben je dan verkeerd voorgelicht als de winkel tegen je verteld heeft dat CI+ wel gaat werken en zal de winkel je TV om moeten ruilen als je dat kunt bewijzen.

  Het type TV wat jij hebt heeft geen hardware voor CI+, dus het is geen onwil van Ziggo of zoiets om het niet goed te keuren, maar de TV heeft het gewoon niet aan boord. De enige manier om dit op te lossen is door het hele binnenwerk van de TV te vervangen.

  Helaas is Samsung niet erg duidelijk geweest en heeft dezelfde (hoofd) typenummers gebruikt voor de wèl geschikte CI+ tv's en daardoor is de verwarring ontstaan.

  Zelfs als je op dit moment een TV koopt moet je nog heel goed oppassen dat je geen 'oude voorraad' in je maag gesplitst krijgt die geen CI+ ondersteund.
  Kun je dat Ziggo aanrekenen ? Ik denk zelf van niet, het is de verantwoording van de verkoper dat hij weet wat hij verkoopt en hij zal duidelijk moeten vertellen dat die tv dan niet geschikt is voor CI+ als een klant erom vraagt.
   
 5. Een type samsung tv met twee mogelijkheden?

  Hoi Allemaal,

  wat ik nog niet begrijp is, ik heb twee weken geleden de serie 8 Led tv van samsung gekocht en de insteekmodule voor de smartcard. Ook ik heb het zelfde probleem.

  maar is het mogelijk dat elke tv bijv de serie 8 een P en/of W mogelijkheid heeft?

  aangezien mijn tv een W heeft maar nog maar net is geleverd... Is deze dan een oude productie of..??

  Ben benieuws naar jullie reactie.

  oja heb ook Samsung vandaag maar een mail gestuurd.
  ben benieuwd naar hun reactie.

  gr. JAn
   
 6. Dan heb je in elk geval een versie gekregen zonder CI+. Heeft de winkel je wel toegezegd dat hij geschikt is voor CI+? Je kunt dan beter bij de winkel proberen hem om te ruilen. Samsung maakt TV's met en zonder CI+ mogelijkheid, die zullen vermoedelijk zeggen dat de winkel dit type besteld heeft en dus verkocht.
   
 7. CI+ of niet

  De tv heb ik een maand geleden gekocht maar via internet en niet specifiek gevraag naar de CI+ mogelijkheid dus acht de kans klein dat ze wel zeggen geen probleem.

  Is er een andere kaart die ik hiervoor wel kan gebruiken? Wellicht makkelijker en sneller te regelen dan in de tv discussie te belanden...
   
 8. Gebruik je nu een CI+ CAM van SMiT of Neotion met een Ziggo kaart?
  Als jouw systeem daarvoor niet geschikt is, en daar lijkt het op omdat je een W-systeem hebt, dan rest je weinig anders dan proberen die CAM te verkopen en een Alphacrypt aan te schaffen. Die werken wel in een CI slot, vooralsnog.

  Groet,
  JW
   
 9. Een Alphacrypt zou wel moeten werken, maar hou er rekening mee dat dit niet ondersteund wordt door Ziggo en op een gegeven moment misschien niet meer zal werken. Daarover kun je meer lezen in dit forum als je even rondkijkt.
   
 10. het is er een van @SMIT

  zal nu eens gaan zoeken naar het andere topic omdat ik het wel interessanter vindt met een CAM ivm de mogelijkheden die de tv heeft t.o.v.het kastje van ziggo heb er namelijk ook nog een digitale ontvanger van humax bij staan die wel gewoon werkt maar tja dat ziet er gewoon niet uit en je hebt twee afstandbedieningen nodig
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina