1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Ned 1,2,3 geen signaal, software upgrade Samsung H380R niet mogelijk

Discussie in 'Samsung DCB-H380 (HDTV)' gestart door tvdh!, 24 aug 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. error melding Geen signaal(controleer kabel) E48-32

  Ik heb op rtl4,5,7 en sbs6 Frequentie 316 de error melding Geen signaal(controleer kabel) E48-32
  Soms als ik dan naar national geographic HD schakel en dan weer terug naar rtl4,5,7 en sbs6
  Dan doen ze het soms weer
  Alle andere zenders doen het goed evenals de 2 andere decoders hier in huis
  Ook de oude decoder DCB H360R had geen problemen met deze zenders
  Kabels enz niks is anders! Of gewijzigd
  Ik word een beetje moe, van de slechte kwaliteit van de ziggo decoders
   
 2. Ik heb sinds ik ben overgestapt naar Ziggo Alles-In-1-Extra hetzelfde probleem. Voorheen ook digitale TV gehad met een SD ontvanger van Samsung maar nooit last gehad van dit hinderlijke probleem.

  Ook de laatste software update heeft het niet verholpen.

  Wanneer ik snel heen en weer zap tussen Nederland 3 HD en RTL4, wordt RTL4 vrij snel opgepakt.
  Het blijft vervelend.
   
 3. En nu? Of is dit al opgelost?:roll:
   
 4. Wat is het alternatief? Zo durf ik ook geen Ziggo HD-decoder te kopen.:shock:
   
 5. RTL 4, 5 SBS6 en net 5 E48-32 melding

  Sinds augustus heb ik bij Ziggo de alles in 1 extra afgesloten. Humax 5000c ontvagen en alles aangesloten door monteur. Alles werkte prima. Tot ongeveer vier weken geleden. Soms kwamen er strepen en blokken in het beeld. Tot 2 weken geleden, het hele beeld werd groen. Kreeg hem niet meer goed. Ziggo gebeld en moest de humax opsturen:evil:. Dit gedaan en tot mijn verbazing kreeg ik afgelopen zaterdag een nieuwe decoder. Een Samsung DCB-H380. Alom verbazing:sad:. Hierover gemaild maar ik moet maar een brief schrijven hierover met de klacht dat ik liever een humax wil hebben. Daarna gelijk problemen met de Samsung DCB-H380. Ned 1,2 en 3 doen het prima maar schakel ik naar rtl 4 krijg ik de foutmelding E48-32. Na veel heen en weer schakelen dan doen ze het weer goed. Contact met zowel Ziggo als Samsung gehad maar kom er niet uit. Geven elkaar de schuld. Na de laatste poging met Ziggo wordt mij geadviseerd te proberen om rechtstreeks zonder verder tussenkomst van alles met een coax-kabel te kijken of het probleem dan is opgelost:?:.
   
 6. Oh, wat vreselijk vermoeiend. Ik heb 2 Samsungs in huis, een doet het goed, de tweede heeft precies hetzelfde fenomeen. Ik dacht een maandagochtend model te hebben, maar nu zie ik dat gewoon meer mensen hetzelfde probleem hebben.

  Het is inderdaad te slecht voor woorden met die decoders van Ziggo, als eerste het HDMI handshake probleem, en dan nu weer dit.
   
 7. Ook ik heb dit probleem... was met vorige decoder (sd) wel goed dus aan het signaal ligt het niet, als ik ze namelijk wel binnenkrijg is het signaal prima.
   
 8. Samsung DCB-H380R / foutmelding E48-32

  Sinds 26 februari via Ziggo de Samsung DCB H380R ontvangen inclusief 2de smartcard. Direct na installatie dezelfde problemen "geen signaal E48-32" bij de zenders RTL4,5, SBS6, RTL7. Bij snelzappen pikt hij ze soms wel op en zijn dan 100%. Op mijn oude DCB (Samsung DCB9401R) geen problemen gehad, totdat ik afgelopen december ben verhuisd van Leiden naar Nootdorp. Omdat ik nu de fouten heb op de de nieuwe DCB kwam ik er achter dat ik op de oude DCB op eerder genoemde zenders af en toe geen geluid heb. Één en ander wijst in de richting van een kabelprobleem in mijn nieuwe woning (overigens standaard aangelegd). Googelen op deze fout levert een aantal gelijksoortige problemen op echter met verschillende decoders (Humax, Siemens) en wordt geregeld verwezen naar de bekabeling. Soms ook naar mogelijke instraling door andere aparatuur.
  Echter in alle gevallen die ik heb gelezen blijken de ontbrekende zenders in het zelfde frequentiegebied te liggen (in mijn geval 316.000).
  Zijn er techneuten onder jullie die met deze info naar een mogelijke oplossing kunnen verwijzen. Ik heb weinig vertrouwen in de aanwezige kennis bij de Ziggo helpdesk:cry::cry:.
   
 9. Ik heb met twee decoders er 1 met een probleem, en 1 die het echt nooit heeft. Dan lijkt het wat mij betreft geen kabel probleem. (staand op dezelfde plek, aangesloten op dezelfde kabel). Die met het probleem heb ik verhuisd naar de slaapkamer (langere kabel), probleem is niet meer, maar ook niet minder geworden.
   
 10. De DIGI 1 heeft ook zo'n soort probleem, waarbij een kanaal opeens met 100% signaal wordt gepakt nadat het apparaat uren heeft zitten "zoeken".:x
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina