1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

UPC begint met cappen, wat zal Ziggo doen?

Discussie in 'Internet - Algemeen' gestart door om1, 24 aug 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Pfew, wat een geluk dat ik daar dan buiten val. :mrgreen:

  [​IMG]
   
 2. [​IMG] op dit moment. Maar er wordt gegraven in de buurt, je weet wel, van die oranje kabels. Dikke en dunne, volgepropt met flinterdunne glasdraadjes :)

  Men schat dat over 2, 3 maanden het glasvezelnetwerk hier operationeel is, dan ren ik direct over naar Solcon. 100 Mbits down- en upload + tv + telefoon voor 7 tientjes in de maand... :pompom:
   
 3. Zit je niet eerst een jaar aan KPN vast ?
   
 4. Nee hoor, er is sprake van 2 partijen: de netwerkbeheerder (Glashart) en providers die aan particulieren triple-play pakketten aanbieden. In Deventer zijn dat er nu nog twee: concepts-ict en Solcon. Er kunnen in principe tientallen providers opereren op het glasnet en elkaar dus beconcurreren. Goed in de gaten houden dus. Op dit moment biedt Solcon het aantrekkelijkste bod.

  Het lijkt erop dat Ziggo hier flink last van gaat krijgen, niet alleen hier maar in heel Nederland wordt een inhaalslag gemaakt en zullen mensen massaal overstappen op glas. Vooral het feit dat de upload- en downloadsnelheid even hoog zijn maakt de performance wel een heel stuk sneller. Ik vermoed dat Ziggo een achterhoedegevecht voert...
   
 5. Geloof dat het hier in Enschede zo is dat KPN het eerste jaar exclusief mag aanbieden (zij laten ook het netwerk aanleggen) en pas daarna andere providers. En de abbo's die KPN aanbied zijn echt absurd (110 euro/maand voor 60mbit)
   
 6. Even een aanvulling: als het gaat gebeuren, zal cappen selectief zijn. Ik hoef niet lang na te denken welke type verkeer het eerste slachtoffer wordt: zaken die met Ziggo concureren, zoals(on demand) video streaming en voip. Dit alles onder het mom van: die downloaders doen maar, en daar hebben andere gebruikers last van.

  Als de infrastructuur niet in staat is de verkochte bandbreedte te leveren, zijn er grofweg twee oplossingen wat mij betreft: capaciteit uitbreiden, en voorlopig de beschikbare bandbreedte eerlijk verdelen tussen gebruikers, zonder naar het type verkeer te kijken.
   
 7. Je moet leveren wat je verkoopt. Dus als de bandbreedte omlaag gaat dan ook het abbo tarief.
   
 8. Nee.

  Je moet leveren wat je verkoopt, dus niet het abbo omlaag, gewoon leveren. Als je een BMW koopt is het toch ook niet acceptabel als de verkoper een Opel levert + de helft van je geld terug. Ziggo moet gewoon alles uit de kast halen om z.s.m. die 50mbit op te leveren.
   
 9. Je hebt gelijk, maar begreep mij verkeerd.
  Ik bedoelde dat als ze zouden gaan knijpen dat ze dan ook het tarief omlaag moeten doen.
  Je betaald voor de maximale snelheid. Dus krijg je veel minder moet het tarief omlaag.
   
 10. Gelooft Ziggo nou echt dat je 50Mbit neemt om te mailen, te surfen en Youtube te kijken of HD trailers te downloaden (zie: http://www.ziggosupersnel.nl/#/supersnel-internet)?
  De enige reden voor mij om meer snelheid te willen is dat mijn Usenet downloads dan veel sneller binnen zijn. Op het moment dat ze bewust Usenet gaan cappen op 1/3 van de normale snelheid is mijn abbonnement ook nog maar voor 1/3 bruikbaar en ga ik dus niet 3/3 van de prijs betalen.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina