1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

UPC begint met cappen, wat zal Ziggo doen?

Discussie in 'Internet - Algemeen' gestart door om1, 24 aug 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. En de klanten van Ziggo wel ?
   
 2. Naja eerdas wel een keer wanneer de ISP keuze open gegooid word.

  Tenminste laat ik het zo zeggen dat die bepaling er al is maar verschillende providers (waaronder zeer zeker ziggo en upc) nog geen cq niet veel actie hebben ondernomen om hun district ervoor beschikbaar te maken.
   
 3. De kabel wordt alleen opengegooid voor analoge TV (oftewel: totaal niet meer relevant) niet voor digitaal en internet.
   
 4. Is dat "cappen" niet noodzakelijk omdat ze tegen de fysieke grenzen van coax kabel aan lopen. Ik kan me voorstellen dat als er meerdere mensen een 100+Mb abonement hebben in één straat dat het dan op een gegeven moment op is met de capaciteit.
  Weet iemand wat er maximaal over een coax aan data kan naast de bestaande tv en radio.
   
 5. Op voorhand er vanuit gaan dat Ziggo ook gaat 'cappen' vind ik erg voorbarig. Vooralsnog is er volgens mij nog geen reden om aan te nemen dat dit gaat gebeuren. Gebeurt dit toch dan zullen er een hoop abonnement 'aanpassingen' aangevraagd worden. Ik zou bijv. mijn abonnement verlagen naar de snelheid die wel haalbaar is met newsgroups. Komt die snelheid beneden de maximale snelheid van andere aanbieders in mijn regio, dan ben ik weg.
   
 6. Er zijn meerdere mensen die op hetzelfde deel v/h netwerk zitten (in netwerk-taal een 'collision domain') welke dus bandbreedte delen. Als je tegen de grens hiervan aan loopt dan moeten je CD's dus kleiner, m.a.w minder mensen per deel v/h netwerk.

  Dit is precies wat er in LAN netwerken ook gebeurt, meerdere computers op 1 hub zitten in hetzelfde collision domain en delen dus bandbreedte, bij een netwerk met een switch is elk poortje 1 collision domain en haal je dus de max. snelheid tussen je switch en je netwerk kaart, omdat je in je eentje in een CD zit. Omdat switches tegenwoordig geen drol meer kosten gebruikt niemand meer hubs.

  M.a.w. als er te veel mensen zitten in een CD moet Ziggo gewoon meer apparatuur plaatsen: da's hun probleem en niet het mijne.
   
 7. Nee, maar Ziggo capped tenminste niet. ;)
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 25 aug 2009
 8. Selectief bepaald type verkeer inperken is wat mij betreft uit den boze. Het grootse deel van mijn verkeer is geen HTML (en ook geen news downloads overigens). Ik zou zwaar balen als mijn verkeer t.o.v. HTML verkeer wordt afgeknepen onder het mom van het is toch maar p2p of download verkeer. Dat is het namelijk niet. En al zou het het wel zijn, dan nog.
   
 9. Hoeft ook niet als veel mensen nog geen 50% van de beloofde snelheid halen :schater::schater:
   
 10. Wie weet is het al een stilzwijgende cap met iedereen die zijn snelheid niet haalt :oyeah::schater:
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina