1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
    Dit nieuwe forum is ontstaan door de samenvoeging van Ziggo-Gebruikers en Chelloo.
    Ontzet Notitie

Traag internet door router?

Discussie in 'Internet - Eigen netwerk' gestart door luked45, 23 aug 2009.

Niet open voor verdere reacties.
  1. luked45

    luked45 New Member

    Berichten:
    3
    Ik heb Ziggo Z3i, en sinds de snelheidsverhoging in juli jl. narigheid met m'n router.
    Ik heb er 3 (ja, stom); 2 Sitecoms en een ouwe Sweex Broadband.
    Die laaste is de enige die werkt. De andere 2 doen het gewoon niet, en dat ligt aan mijn gebrek aan router-kennis.
    Het vreemde is nu dat het gewoon internetten èn downloaden zónder router, dus met de kabel direct van het modem naar m'n pc, véél sneller gaat dan wanneer onze 2 pc's op de router staan aangesloten. Is er iemand die genoeg van routers af weet om me hierover informatie te kunnen geven?
     
  2. TRaSH

    TRaSH Forum Member

    Berichten:
    1.207
    als je begint om wat informatie te geven welke routers je hebt,
    hoe de pc's aangeslote zijn op de router.
    dan kunnen we na kijken wat de max. snelheid is van de routers (WAN TO LAN)



    je zegt dat je z3i hebt dus
    down 25 Mbit/s
    up 4.0 Mbit/s
    (abo)47,95 + (televisieabonnement)16,25 = 64,20
    voor 0,75 extra heb je een A1E
    down 50 Mbit/s
    up 5 Mbit/s
    (abo)64,95 is incl televisieabonnement
     
  3. tja

    tja Forum Member

    Berichten:
    2.209
    Z3i bestaat niet meer, deze abonnementen zijn overgezet naar Ai1 Extra (50/5 Mbps).

    Sweex routers zijn geen toppers, dus dat zal de reden zijn waarom je met router de snelheid niet haalt.

    Welke Sitecoms heb je?
     
  4. luked45

    luked45 New Member

    Berichten:
    3
    Traag internet door Sweex?

    Ik heb de Sitecom xDSL / Cable Router en de WL-600.
    Het vreemde is alleen (en dat ligt vást aan mij) dat die Sitecoms niets doen bij mij. De Sweex werkt dus wel, maar download 2Mb p.s. langzamer dan wanneer m'n pc direct op het modem staat.
    Er staan 2 pc's op, een die onder XP draait en een onder Vista. De boe is gewoon bekabeld, dus niks draadloos.
    ik hoor het graag als jullie iets weten.
     
  5. TRaSH

    TRaSH Forum Member

    Berichten:
    1.207
    wat bedoel je met niks doen ?
    ze gaan niet aan ?
    het probleem is bij veel oudere routers dat hun WAN > LAN snelheid niet hoog genoeg is.
    een 100mbits wan poort houd niet in dat hij ook echt die snelheid aan kan.
    had zelf ooit eens een 3com router die haalde niet meer dan 6mbits
     
  6. luked45

    luked45 New Member

    Berichten:
    3
    Probleem opgelost

    Ik ben eruit. Ik heb de Sitecom WL-600 gereset, de nieuwste firmware gedownload, en het downloaden gaat weer net zo snel als het deed toen er geen router tussen moden em computer stond. In ieder geval dank voor de reacties.
     
  7. TRaSH

    TRaSH Forum Member

    Berichten:
    1.207
    nou mooi dat het probleem zich zelf heeft opgelost,
    en graag gedaan.
     
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina