1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Nieuw arris modem haalt Aie-E snelheid niet

Discussie in 'Internet - Algemeen' gestart door Superduper263, 22 aug 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. De power en NSR waarden zien er wat mij betreft goed uit. Alleen raar dat je maar 3 download streams hebt i.p.v. 4 (zoals je zelf al constateerde).
  Wat mij ook opvalt is dat je met een 100Mbps netwerk werkt . Ik heb bij mijn schoonvader een soortgelijke situatie ervaren. De upload is daar perfect maar de download is maar 15Mbps (soms 25). Mijn voorkeur is dus duidelijk een 1000Mbps netwerk.
  Verder zou ik wat anderen al hebben aangegeven de PC tijdelijk direct aansluiten, liefst met de bijgeleverde cat6 kabel. Daarna even de modem uit en aan en even testen hoe dat werkt (heb je trouwens een 1000Mbps netwerkkaart?).
  Mocht dit allemaal niet werken dan kan je altijd nog een clear RF cache proberen via de volgende link: http://192.168.100.1/scanover.htm

  Jammer dat Ziggo helpdesk niet veel meer heeft kunnen doen. Mijn ervaring is dat de meeste volgens script werkten, dat is wel een beetje frustrerend. Er gaan geruchten dat deze week een nieuwe firmware beschikbaar komt t.b.v. de stabiliteit en div. andere problemen. Wat daarvan waar is en wat het gaat oplossen is mij nog niet duidelijk (zie ook andere topics op dit forum).
   
 2. [​IMG]

  Sorry kreeg het niet duidelijker.
   
 3. @))Pilske((

  Net nog even naar je power en SNR waarden gekeken. Alle waarden lijken bij jou op het randje te zitten.
  Download power minimaal -10dBmV, liefst 0dBmV en maximaal 10dBmV.
  Download SNR moet minimaal 33dB zijn.
  Upload power liefst 45dBmV, maximaal 55dBmV.

  Geen schokkende getallen maar volgens mij kan het geen kwaad om na te gaan hoe de kwaliteit is de coax kabel en het radio / tv kastje / splitter.

  Ook bij jou zie ik een 100Mbps netwerk. In mijn eerdere post heb ik daar al iets over aangegeven.

  Leg eventueel uit wat zoal geprobeerd is om de performance te verbeteren. Overigens zou ik deze http://speed.io niet gebruiken. http://speedtest.ziggo.nl of http://www.speedtest.net vind ik het meest betrouwbaar.
   
 4. Een fullduplex 100Mbits netwerk met goede (intel/3com) ethernet adapters haalt makkelijk 90-100 Mbits; zelfs goedkope oudere (b.v. realtek of on-board) adapters halen nog 75-80 Mbits. Wel is het bij die laatste van belang gebruik te maken van recente drivers.

  Je kunt wel de statistieken van de adapters nakijken op transmissie-fouten; slechte kabels en/of stoorvelden kunnen hoge percentages errors, dropped, overrun, frame of carrier fouten geven. Collisions duiden op een foutieve configuratie (halfduplex)
  Voorlopig is er dus geen enkele reden om het netwerk te verdenken.

  3 downstream kanalen komen voor in gebieden die nog DOCSIS 2.0 zijn. Het is een soort truc om zonder ombouw toch DOCSIS 3.0 snelheden aan te kunnen bieden. Kwa snelheid zouden die drie kanalen daarvoor inderdaad ruim voldoende moeten zijn.

  Mees de Roo
   
 5. ))Pilske((,
  Je downstream waarden zijn al marginaal; vanaf -10 dBmV en 33 dB moet je gaan klagen bij de helpdesk.
  Je upstream slaat echter ongeveer records; met 57 dBmV zit hij 3 dBmV boven het absolute maximum van 54 dBmV van de 32QAM modulatie waarnaar hij al is teruggeschakeld (53 dBmV max bij 64 QAM verwacht). Aangezien je i.v.m. temperatuurswisselingen liefst beneden de 50 dBmV blijft is dat modem waarschijnlijk al aardig heetgelopen (met overeenkomstige levensduurverkorting).
  Dit is, wanneer je er zeker van bent dat je interne bekabeling in orde is, een 100% helpdesk en monteur geval; wij kunnen hier niets meer aan doen.

  Mees de Roo
   
 6. @ Slayer

  Mijn poortjes op mijn WRT160N router zijn idd 100Mbit Draadloos 300Mbit (Firmware gedown-grade ivm storing @ ziggo netwerk). Ik heb al een paar keer mijn laptop (Gigabit lan poort) direct op modem aangesloten (Via meegeleverde gele utp kabel, meegeleverde witte utp kabel) er zat ook een blauwe bij, maar dat is usb aansluiting toch? ben niet thuis op dit moment dus kan morgen avond wel even checken.

  Maar... Dit neemt niet weg, dat met mijn oude modem ik een snelheid haalde van 20 Mbit, en ik nu vaak nog maar op de 10 Mbit zit. Dit kan niet aan mijn binnen-installatie liggen of mijn pc's. Correct me if i'm wrong.
   
 7. Superduper, heb je al eens geprobeerd in de veilige modus op te starten?
  Ik haalde daar ook 48/5. Terwijl ik in de "normale" modus niet hoger kwam dan 25/2. Blijkt nu dus dat AVG hiervoor verantwoordelijk was.
   
 8. De 'Power' is de signaal sterkte deze moet tussen de -10dBmV en 10dBmV zitten (normaal rond de 0 waarde).
  De 'SNR' is volgens mij de signaal/ruis-verhouding, deze moet juist hoger zijn dan 33 dB. Hoewel die bij ))Pilske(( op het randje zit, is deze binnen de norm.

  Correct me if I am wrong...

  Over de QAM ben ik nog niet uit. Ik heb ook bij upload 32 QAM bij een goede signaalsterkte van 45dBmV. Ondanks dat heb ik gewoon de maximale upstream.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 25 aug 2009
 9. Ik heb bij mijn weten zelfs in deze draad al een keer een volledig overzicht van de acceptabele signaal-, S/N- en andere waarden gegeven, maar de draad is lang dus hier komen ze nog maar eens een keer:

  =====================

  A. Upstream signaal minima en maxima:

  +8 dBmV to +58 dBmV voor QPSK. (DOCSIS 1.0, 1.1)
  +8 dBmV to +55 dBmV voor 8 QAM and 16 QAM. (DOCSIS 1.0, 1.1)
  +8 dBmV to +54 dBmV voor 32 QAM and 64 QAM. (A-TDMA DOCSIS 2.0)
  +8 dBmV to +53 dBmV voor S-CDMA DOCSIS 2.0 (Alle Modulatie types)

  *Aanbevolen upstream signaal niveau's zijn: +35 dBmV to +52 dBmV.
  Streefwaarde (inregelwaarde) signaal niveau is: +45 dBmV.


  B. Downstream signaal waardes:

  Voor alle modems:
  -10 dBmV to +10 dBmV "Aanbevolen".
  -11 dBmV to -14 dBmv / +11 dBmV to +14 dBmV "Acceptabel".
  -15 dBmV & +15 dBmV "Maximum"

  *Streefwaarde (inregelwaarde) signaal niveau is: 0 dBmV.


  C. Signaal/ruis niveaus:

  QPSK: 12 dB minimum. 15 dB or hoger aanbevolen. (vaak gebruikt voor upstream kanalen).
  16 QAM: 18 dB minimum. 21 dB of hoger aanbevolen. (vaak gebruikt voor upstream kanalen).
  64 QAM: 24 dB minimum. 27 dB of hoger aanbevolen. (vaak gebruikt voor downstream kanalen).
  256 QAM: 30 dB minimum. 33 dB of hoger aanbevolen. (vaak gebruikt voor downstream kanalen).

  * Upstream S/N niveaus zijn voor de gebruiker nooit zichtbaar.


  D. Veiligheidsmarges

  Modem signalen en ruisniveau's kunnen tot 3 dBmV en 3 dB variƫren tengevolge van temperatuurverschillen; meet dus bij voorkeur meerdere malen onder wisselende omstandigheden gedurende minstens 24 uur.
  Wanneer de variatie groter is duidt dit op andere (kabel en kabelversterker) problemen die dringend aandacht behoeven.
  Gezien eerder genoemde variaties is het gewenst bij alle bovengenoemde signaal en signaal/ruis niveaus een veiligheidsmarge van 3 dBmv en 3 dB aan te houden.


  E. Codewords (indien beschikbaar)

  Richtlijnen (in percentages van het totaal aantal codewords) zijn ongeveer:
  correctable codewords: >2.5% ongewenst, >5% onacceptabel.
  uncorrectable codewords: >0.5% ongewenst, >1% onacceptabel.

  *Streefwaarde uncorrectable codewords is: 0 of zo dicht mogelijk in de buurt

  =====================

  "Marginaal" wil zeggen dat de waarden op of rond de grenswaarden liggen, en zeker niet slechter mogen worden. Gezien het feit dat er bij ))Pilske(( zelfs geen ruimte meer is voor de 3 dB(mV) veiligheidsmarge i.v.m temperatuursverschillen denk ik dat je voor zijn downstream-waarden gerust van marginaal kunt spreken.
  Daarbij moet je in de gaten houden dat alles beter dan "aanbevolen" geen merkbare prestatie verslechtering zou moeten opleveren; tussen "aanbevolen" en "minimum/maximum" stort alles steeds verder in.

  Voor de upstream zie ik bij goede verbindingen over het algemeen 64QAM modulatie bij een signalrate van 5120 Ksym/sec. Maar Ziggo is groot en in ieder geval voorlopig een bij elkaar geveegd zootje, dus ik wil/kan niet uitsluiten dat 32QAM ergens de standaard is; om de aangeboden transferrate te halen is dat, in combinatie met een signalrate van 5120 Ksym/sec, in ieder geval ruim voldoende.
  57 dBmV is echter te veel, hoe je het ook wilt bekijken; er zijn veel modems die bij 55 dBmV fysiek al maximaal staan te blazen. Zeker wanneer je de gewenste 3dBmV veiligheidsmarge aan wilt houden, zou je eigenlijk 50 dBmV als permanente bovengrens na moeten streven, ook in het belang van de levensduur van je modem.
  Maar het duidelijkste bewijs voor dit alles komt uit de upload snelheid die ))Pilske(( eerder heeft gepost. 414 Kbits/sec, wil zeggen dat er nog amper data goed over de lijn gaan (en de uploadsnelheid is gelukkig niet erg afhankelijk van bij wie je die meet). Zelfs de download valt terug door het feit dat de acks niet snel genoeg verzonden kunnen worden. Upload-snelheid en upstream-power level samen, maken dit een duidelijk hardware en dus helpdesk/monteur geval.

  Mees de Roo
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 25 aug 2009
 10. Bedankt voor de zeer complete uitleg! Deze had ik nog niet gevonden.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina