1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

DVD Recorder en HUMAX 5050

Discussie in 'Humax iHDR5050-C (HD-PVR)' gestart door lucf, 21 aug 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Ik heb nu een sony DVD recorder en overweeg een Humax 5050 te kopen. Daarbij heb ik een aantal vragen.

  Kan ik de opnames op de HUMAX harde schijf via de "oude" DVD recorder branden? Of kan ik de opnames beter via de PC bewerken en branden? In dat geval via USB of externe harde schijf?

  De Humax heeft 3 tuners. Kan ik 1 zender op TV bekijken en een andere zender gelijktijdig doorsturen naar de DVD recorder?

  Als ik de HUMAX met HDMI aansluit op de TV, kan ik het signaal dan gelijktijdig via scart naar mijn DVD recorder sturen?

  Groet
  Luc
   
 2. GolfTouch

  GolfTouch Forum Member

  Ja, dat kan alleen is dat een omslachtig proces. Je zult dus de opname op de 5050 opnieuw moeten afspelen en dan gelijktijdig opnemen op je DVD recorder.
  Je kunt de opnames ook via FTP naar je PC halen.

  De Humax heeft 2 tuners. Echter kan je 2 zenders opnemen en 1 tegelijkertijd kijken als deze zender in dezelfde transportstream valt als de opname.

  Ja, dat kan. Hij stuurt het signaal gelijktijdig via HDMI en Scart. Echter moet je rekening houden dat als je naar een HD zender kijkt het beeld niet exact in het midden staat. Hij valt een stuk buiten beeld. Een SD zender levert geen probleem op.
   
 3. Alvast bedankt voor de antwoorden. Toch nog wat vraagjes...  Wat is een FTP?

  Kan deze decoder 2 verschillende signalen gelijkertijd versturen ri. resp. de TV en de DVD recorder
   
 4. GolfTouch

  GolfTouch Forum Member

  FTP (File Transfer Protocol) is een protocol. De Humax 5050 heeft een netwerkaansluiting. Daarmee kan je de 5050 aansluiten/opnemen in je thuisnetwerk.


  Via FTP en een juist programma kan je bestanden van je 5050 halen en bestanden op je 5050 zetten. Kijk hiervoor even naar deze topics:
  Nee, geen 2 verschillende kanalen/signalen. Dus je kunt bv niet Nederland 1 op je TV via HDMI kijken en je DVD recorder RTL4 opnemen. Dus wat je op je TV ziet wordt via respectievelijk de HDMI- of scartuitgang verzonden.

  Kijk ook even in het Humax 5050 Forum. Daar vind je veel meer informatie.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina