1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Verbruik en uitwisselbaarheid CI+-toestellen

Discussie in 'Digitale TV - DVB-C en CI+' gestart door Zigmund, 21 aug 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Ik heb twee vragen:

  1) Het verbruik van digitale ontvangers is erg hoog, niet één uitgezonderd. Hoe zit dit met de CI+-toestellen? Wat is het verbruik, heeft iemand een lijstje met alle toestellen en het verbruik en hoe verhoudt zich dat tot een 'normale' tv in combinatie met decoder cq alleen een 'normale' tv?

  2) Hoe zit het met de uitwisselbaarheid van een CI+-toestel. Wordt deze bij aanschaf van bijvoorbeeld Digitenne waardeloos?
   
 2. Moderne tv's hebben een soort "moederbord" min of meer vergelijkbaar met een pc. Op dit moederbord zit o.a. een tuner de chipset. In een losse STB zit ook een dergelijk "moederbord".

  Ik denk dat je er van uit mag gaan dat het elektriciteitsverbruik lager is met een TV met ingebouwde ontvanger in vergelijking met een TV + STB. Ook het standbyverbruik zal lager zijn.

  Vergeet niet dat een beetje lcd zo 150 watt verbruikt. Veel meer dan een STB die 10-20 watt verbuikt.
   
 3. In mijn huidige setup kan ik mijn Sony compleet uitzetten maar blijft mijn externe DTV-tuner altijd aan/standby staan. Als ik straks de CAM ga gebruiken, zet ik met één knop TV én daarmee dus ook de CAM uit, toch?

  Dat lijkt me een besparing hoewel het waarschijnlijk niet mijn achteruitgang in koopkracht 2010 zal gaan compenseren... :wink:
   
 4. Het verbruik van een TV met ingebouwde DVB-C tuner is niet hoger dan dat van een vergelijkbaar toestel zonder zo'n tuner, dus tijdens het TV-kijken bespaar je dan in ieder geval de ca. 20 Watt die de decoder anders zou verbruiken.

  In stand by is een toestel met ingebouwde DVB-C tuner ook zuiniger dan een oplossing met een losse decoder. De gecertificeerde decoders verstoken namelijk in stand by ook allemaal allemaal ettelijke Watts aan vermogen, terwijl een modern TV-toestel in stand by niet meer dan 0,2 of 0,3 Watt hoeft te verbruiken.
  Nee. Alle CI+ toestellen hebben behalve een DVB-C ook een ingebouwde DVB-T tuner. Je kunt via KPN, online bij retailers, of in een Primafoonwinkel een zogeheten Digitenne starterskit kopen (prijs ca. 40 euro als je even zoekt). In de kit zitten een actieve antenne met kabel en voedingsadapter, een Conax CI module, en een smartcard. De Conax module met smartcard werkt gewoon in een CI+ slot van een CI+ TV.
   
 5. Energie verbruik was voor mij een belangrijke reden de Sony 40WE5 te kiezen. 40 inch met maar 92 Watt gemeten verbruik, zonder op kwaliteit in te boeten. Dat wou ik niet weer te niet doen met een slurpende losse decoder. De CAM+ is dan ook een uitkomst voor het verbruik en het scheelt weer een afstandsbediening.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina