1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Docsis 3.0 modem binnen, wie kan me helpen??

Discussie in 'Internet - Algemeen' gestart door Titan1980, 21 aug 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Je kunt nog proberen je wifi te optimaliseren. Punten van aandacht zijn:
  1. Antennes. het signaal komt aan de zijkant uit de antenne; richt die zijkant dus op de plek waar je laptop staat (idem voor die laptop indien antenne aanwezig).
  2. B/G. Veel WiFi staat in compatibility mode B+G, of automatic; dat is zeer nadelig voor de G-mode; wanneer je zelf geen B apparaten hebt, moet je alleen G instellen.
  3. Zoek een vrij kanaal. De kanalen overlappen, dus die ernaast liefst ook vrij. Wanneer dat niet lukt kanalen met een stoorsignaal dat zo zwak mogelijk is.
  4. Probeer over te schakelen naar WPA2-AES beveiliging (indien overal ondersteund). Dat is niet alleen één van de veiliger beveiligingen, maar er is ook de nodige hardware-ondersteuning voor en dat scheelt dan snelheid.

  En wanneer dat niet helpt gaat het inderdaad geld kosten ....:cry:

  Mees de Roo
   
 2. Wat de maximum van de router is weet ik niet maar als er meerdere wireless netwerken in de buurt zijn, is het verstandig om een ander kanaal te proberen. (en dan niet 1 of 6 maar probeer eens 8)
   
 3. Normaal, en dat is met de wrt van mij niet anders, zul je met 54g niet snel boven de 50% van het theoretisch max komen. dat is dus zo'n 27Mb/s ofwel zo'n 3.3MB/s. Dan moet je wel behoorlijk dicht bij het apparaat gaan staan en geen verstoringen hebben. 2.7 MB/s is een acceptabele waarde. Daarbij komt dat de wrt ook de 50Mb/s niet aankan en dus bekabeld of draadloos sowieso niet het max kan halen.
   

 4. Ok kort samen gevat dus: of extra kabeltje leggen voor de laptop en dan bedraad gaan en dan wel de 5mb/sec eruit halen of een N-router kopen..
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina