1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Docsis 3.0 modem binnen, wie kan me helpen??

Discussie in 'Internet - Algemeen' gestart door Titan1980, 21 aug 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. vandaag eindelijk het Docsis 3.0 modem ontvangen. Wat een drama om de boel te installen. Ooit gehoord van een NL talige handleiding Ziggo? damn.. Ik ben echt wel handig met computers maar dit slaat alles. Leuk dat je een activatie code krijgt met wachtwoord maar waar moet je die invullen? Ik heb telefonie via Ziggo dus ik kan het niet zomaar klakkeloos gaan proberen want dan ben ik straks mijn telefoonverbinding ook nog kwijt en kan ik de hulp lijn ook niet meer bereiken.

  Kan iemand mij ff kort stap voor stap vertellen wat ik moet doen?

  nu is het als volgt: Modem-Linksys wrt54g router-pc/xbox (wifi de notebooK)

  Ik kan zo het nieuwe modem tussen de router gooien (router eerst uit) maar hoe moet je die boel activeren..

  graag hulp :)
   
 2. In die brief met je inlog en wachtwoord, staat netjes omschreven hoe te handelen,
  beter is het, eerst je modum aan te sluiten, dat losse utp snoertje even aan je laptop te koppelen, andere einde in je modum, laptop starten en via lan verbinding contact te laten maken, het eerste dat je dan automaties in heeld krijgt, is de inlogpagina van Ziggo, als je geactiveerd heb, koppel je het snoertje weer los, zet je je modum uit, weer aan, en dan zet je de router en de pcee(s) aan.
   

 3. Ok het lijkt al te werken, telefoon valt er nog uit en internet ook maar dat zal wel te maken hebben met het proces van 30-60 mins wachten.. Internet doet het wel maar valt zo nu en dan weg en zegt dat er een LAN kabel niet aangesloten is.. nog maar ff wachten :cool:
   
 4. Ter aanvulling:

  Modem aansluiten, maar nog geen pc aansluiten. Nu wachten tot bovenste 4 lampjes constant branden. Daarna laptop pas aansluiten en verder volgens bovenstaand. Als je geen activatiepagina krijgt, dan browser sluiten, laptop even een paar minuten (aan) laten staan en opnieuw proberen. Geduld is een schone zaak en noodzakelijk bij activatie.
   
 5. Binnen 6 minuten online met een nieuw modum?
   
 6. Klopt, modem staat zijnm firmware te updaten en af en toe te booten. Advies, lekker een uurtje naar buiten, het is mooi weer, dan opnieuw proberen.
   

 7. yep alles werkt al, heel snel bekabeld internet (bijna 5mb/sec) via router ook. Maar op mijn notebook kom ik niet hoger dan 2mb/sec? (wifi) dit moet dus een wifi instelling zijn in mijn Linksys wrt54g router... enig idee wat ik moet doen daarmee? want nu wel de max speed via bekabeld internet en router maar niet wifi...
   
 8. wrt54g en algemeen de g standaard haalt afhankelijk van versie niet meer dan 20-25 mbit. De 2MB/s over wifi is dus je max. Wil je meer zul je aan een nieuwe router moeten. (en zal je laptop in ieder geval de n standaard aan moeten kunnen)
   

 9. vaag het is toch een 54g router? Ik kom met wifi niet boven de 2,7mb/sec nu terwijl bedraag dik 5mb! de linksys kan het dus niet aan? of moet ik een MTU waarde instellen? (nu 1500) of de wireless channel veranderen (nu 12-2,467ghz)

  Of toch maar een snelere router halen (apple airport extreme bijv)?
   
 10. Vandaag kreeg ik het modem binnen.
  Aansluiten was appeltje/eitje en na nog geen 10 minuten online.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina