1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Upload valt terug naar vrijwel NUL

Discussie in 'Internet - Algemeen' gestart door hellehunde, 21 aug 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Vanochtend is helemaal vanzelf het probleem opgelost. Ik heb naar de modem waarden gekeken en die zijn niet veranderd. Geen extra log entries en bovenstaande waardes staan er nog steeds in, maar mijn upload is weer 4.8mbit.

  Ik vermoed dat het dus toch aan de Ziggo kant heeft fout gezeten.
   
 2. Dat is heel goed mogelijk. Die T3's (en trouwens ook de veel zeldzamer T4's) zeggen alleen iets over verbindings-problemen tot en met de CMTS. Alle problemen die daarna komen blijven buiten je zicht.
  T3's met een rare datum (1970 of ****) betekenen dat het modem zich in een vroeg opstartstadium (nog geen datum en tijd ontvangen) bevindt. Enige T3's zie je dan soms voorkomen. Véél T3's of T3's verspreid over de dag (in DOCSIS 2.0 gebieden schijnen ze op DOCSIS 3.0 apparatuur elke nacht op een vaste tijd ook voor te komen) duiden bijna altijd op problem met de upstream-verbinding.

  Mees de Roo
   
 3. helaas zaterdag weer exact hetzelfde probleem, bijna op hetzelfde moment begonnen. alleen dit keer werd het niet vanzelf opgelost op maandagochtend. Nu bezig met een speedtest op verzoek van de helpdesk.
   
 4. Ook bij mij een terugval in de de upload snelheid geconstateerd. Normaal is de upload snelheid bij mij rond de 4 Mbit met nu een terugval naar plm. 1 Mbit. De download snelheid fluctueert tussen 48 of 40 Mbit. Het vreemde is dat er vooral in de weekeinden er bij mij storingen optreden. Het Eurodocsys modem knalt er spontaan uit en dit weekeinde een terugval in de upload snelheid. Bovendien heb ik dit weekeinde al twee keer mijn connectie (Mac adres) met Eurodocsys moeten herstellen. Er zijn naar mijn mening duidelijk nog startproblemen met de software van Eurodocsys.
   
 5. Inmiddels is het probleem weer verholpen. Ik was nog bezig met de speedtests (degene van coax.nl die ziggo aanraadt werkt overigens niet in mijn postcodegebied) en precies om 8.30 was het probleem opeens voorbij. Dat is toch raar!
   
 6. Zelfde probleem hier (PC 3702).

  DL = ~18 (van de 20) UL is 0,6 (ipv 3). SInds vandaag.

  Als ik bij Sicko kijk zie ik bij mijn storingen vermeld:
  Maar wat betekenen nou die afbeeldingen?

  [​IMG] [​IMG][​IMG]
   
 7. Gisterenochtend viel het docsys modem plotseling uit en ik kreeg het modem niet aan de praat. In de middag plotseling weer signaal. De upload snelheid blijft helaas hangen op plm. 1 Mbit. Download 48 Mbit.
  Mogelijk wordt er om technische redenen 'geknepen'. Komend weekeinde zal het wel weer raak zijn als vele gebruikers hun nieuwe snelle modem gaan aanmelden. Ik houd er in elk geval rekening mee dat door de grotere belasting van het net mijn modem weer gaat 'flippen'. Al met al ben ik toch tevreden, de kinderziektes zullen er wel een keer uit geprogrammeerd worden.
   
 8. Televisie (TV gekleurd dus actueel)
  Internet (muis ghosted, niet actueel)
  Telefonie (handset ghosted, niet actueel)
   
 9. Ik denk niet dat er bewust iets in de vorm van knijpen uitgevoerd word. Het zal de maken hebben met een technisch mankement/storing, wat is zo lastig te zeggen, daar hebben we toch echt meer info voor nodig.
   
 10. ZIGGO speedtest ??

  Ziggo ??? internet wat is dat ???

  Ik ben het zat van 4 tot 13 sept upload 1 en download 162.6 KB speedtest.nl
  Gerbrand bakkerstraat 41-a groningen 9713HC groningen
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina