1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Waarom is elk UPC internet abo 2,5 keer zo snel?

Discussie in 'Internet - Algemeen' gestart door ziggogebruiker01, 20 aug 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Houd er wel rekening mee dat UPC pieksnelheden hanteert op hun website. Dit betekent dat je dit niet constant hoeft te hebben. Er zijn zat mensen die 120Mbit/sec Fiber Power van UPC hebben, maar die slechts 50/60 Mbit/sec halen, omdat UPC ze afknijpt. Juridisch gezien is dat gewoon legaal, want ze gebruiken het woordje "tot" er voor. :)

  De snelheden die Ziggo hanteert zijn de constante snelheden en je kunt er van uit gaan dat je die snelheid (misschien iets minder vanwege kwaliteit kabels/afstand etc.) ook echt haalt.
   
 2. E.Jekel en Stephen: Als je via SSL verbindt is er dan ook geen cap tijdens de piekuren (of moet ik zeggen: daluren)? En moet je newsserver specifiek geschikt zijn voor SSL? Of je je gewoon met elke payserver een SSL verbinding opzetten?
   

 3. Twee weken geleden heb ik UPC Fiber 90 met digitale TV en telefoon besteld.

  Levering ging snel, binnen 7 dagen had ik een Cisco modem binnen, met een los modem voor de telefonie. Zelf geinstalleerd, en binnen een kwartier na inpluggen online.

  De snelheid wisselt zo van 85Mbps tot 92, met 8 Mbps up.
  Sinds 22 augustus zit op het gehele netwerk van UPC 'netwerkmanagement', wat de download vanaf alle nieuwsproviders / p2p capt op exact 1/3 van de gekochte snelheid. Het zou op 'daluren' ongelimiteerd zijn, maar ik heb die uren nog niet ontdekt :?.

  Tot 21 augustus was de downloadsnelheid gecapt op een belachlijke 1Mbit voor de helft van alle abonnees, maar door via SSL aan de nieuwsservers te verbinden kon dit worden omzeilt, waardoor je alsnog met de volle 90Mbps kon downloaden. Die truuk werkt nu dus niet meer.

  Met als resultaat, kilometers lang geklaag;
  http://www.chelloo.com/upc/index.php?topic=31576.0
  en
  http://www.chelloo.com/upc/index.php?topic=30511.0

  Op zichzelf snap ik dat je als provider niet iedereen de volle snelheid kunt garanderen, daar is simpelweg de netwerkcapaciteit ontoereikend voor. Maar om nou iedereen standaard 2/3 van de gekochte snelheid te ontnemen... :sad:


  Voor mijzelf thuis heb ik vandaag Ziggo A-i-1 besteld. Ben benieuwd hoe het aansluiten verloopt...
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 23 aug 2009
 4. Vriesge: een vriend van mij in R'dam heeft precies hetzelfde. Grote vraag is: zal dit beter worden? Zijn het aanloop problemen of besodemieterd UPC zijn klanten gewoon? Alleen de tijd zal het waarschijnlijk leren. Want monopolisten als UPC (en Ziggo op de kabel) staan er niet bepaald om bekend dat ze eerlijk toegeven wat ze voor hun klanten in petto hadden of dat ze mensen hebben misleid.
   
 5. UPC knijpt al langere tijd P2P en usenet,
  is echt niet iets van kort geleden dus aanloop probeem nee niet echt,
  ziggo knijpt (nog) niet.
   
 6. Als mijn geheugen mij even niet in de steek laat diegene die ik erop gewezen had van die SSL optie met hun usenet gebruik (let op betaalde nieuwsgroepen heb ik het wel over en daar zou zeker wat in kunnen zitten) heb ik ze er niet meer over gehoord dat ze problemen hadden met hun snelheden.

  Op 1 na allemaal 120 gebruikers.

  Persoonlijk vind ik het erg lastig om te zeggen welke nou beter is om als ISP te hebben.

  Allebei hebben ze hun nukken.
  het enige wat ik wel weet is sinds Ziggo daadwerkelijk probeert te concurreren met hun snelheidsaanbiedingen is dat de stabiliteit hoofdzakelijk erg ver te zoeken is bij hun wat mij doet denken dat ze geforceerd dingen aan het doorvoeren zijn terwijl ze eigenlijk er nog helemaal niet klaar voor zijn.

  M.a.w. of Ziggo er goed aandoet om nu druk met die verhogingen bezig te zijn weet ik niet als het ten kostte moet gaan van de stabiliteit. Bedoel dit forum staat doorlopend vol met recente topics met snelheidsproblemen dmv stabiliteit, docsis 3 en nog meer.

  Of UPC dan beter is ? mja geen idee moet ik heel eerlijk zijn. Het komt bij mij meer neer op een voor- en nadelen lijstje maken en kiezen wat voor iemand persoonlijk beter uitkomt.
   
 7. Wees in ieder geval verzekert van 2 dingen.

  Punt 1 : Je zult met 90% zekerheid eerst een oude modem krijgen (docsis 2)
  Punt 2 : Authorisatie van de modem zal wel zeker niet werken en wees voorbereid op een wachttijd van tussen de 4 tot 30 ofzo uur.

  Heb mijn kennissen niet meer gesproken sinds ongeveer een week of 3 a 4 dus zou goed kunnen kloppen met SSL (ik zal het zeker niet uitsluiten totdat ik met ze gesproken heb).
   

 8. De nieuwe modems worden ook in de installatie pakketen rechtstreeks van ziggo geleverd, wanneer je een pakket afsluit bij een reseller (exepert, mediamarkt enz. enz) heb je wel kans op een Eurodocis 2 modem.

  Mijn eurodocis 3 modem was binnen 10 minuten aangesloten en geactiveerd. eerst even buiten je router om connecten en activeren. Modem z'n ding laten doen. daarna samen met je router herstarten en het werkt.

  ik download met 5.6Mb/sec vanuit een goede nieuwsgroep provider.
   
 9. hoeft niet collega van me heeft meteen zijn nieuwe modem gekregen.
  net als bij mij was het in 10 minuten gefixed.

  en dat het bij UPC snel gaat aanvragen en aansluiten hoeft ook niet altijd,
  nichtje in barneveld heeft UPC aangevraagt heeft 3 maanden geduurd tot de monteur kon komen en de dag dat hij zou komen kwam hij niet,
  dit was 2x al gebeurd pas de 3de keer kwam hij en kreeg ook de modem niet aan de praat.
  totaal heeft dit geintje 6 maanden geduurd voordat ze internet/telefoon/TV hadden.

  zo zie je zoals bij ziggo en bij upc zal je altijd een gedeelte mensen hebben waar het niet in 1x gaat en bij andere wel weer.
   
 10. Ga er maar vanuit dat ze niet vrolijk worden als je daarover begint. :mrgreen:
  UPC maakt einde aan omzeilen traffic shaping
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina