1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Nieuwe SD-ontvanger

Discussie in 'Digitale TV - Algemeen' gestart door anoniem, 20 aug 2009.

?
 1. Ja, ik gebruik de RF uitgang voor het aansluiten van analoge apparatuur

  57,4%
 2. Nee, ik gebruik deze aansluiting niet / nooit.

  42,6%
 3. Anders.

  0 stem(men)
  0,0%
Niet open voor verdere reacties.
 1. Zolang er nog analoog-only zenders zijn zou ik deze doorlus mogelijkheid zeker behouden op de decoders. Zodra alle zenders ook digitaal te ontvangen zijn is doorlusmogelijkheid niet meer persé nodig en kan deze uit de decoders weggelaten worden, naar mijn mening. Mensen die dan toch nog analoog willen zetten er maar een splitter tussen.
   
 2. Persoonlijk gebruik ik de doorlus-mogelijkheid nooit omdat dit bij mij op analoge tv's wel eens "kriebeltjes" of "reflecties" deed ontstaan die geintroduceerd werden door het doorlus-apparaat. Ik gebruik al jarenlang 1 toevoer-coax naar de plek waar TV en ontvanger staat, die via een 4 voudige splitter met F-connectors met 1 kabel per apparaat aangesloten wordt. Ik gebruik dus een ster-aansluiting en dus geen doorlus-aansluiting.

  Persoonlijk denk ik dat dit geen verplichting zou hoeven te zijn, hoewel het voor de gemiddelde TV-kijker (dus niet het niveau wat dit forum weet te vinden) misschien verwarrend zou kunnen zijn. Misschien een goede splitter standaard bij leveren of in elk geval een duidelijke uitleg erbij leveren waarin staat dat zonder splitter geen beeld op de analoge TV komt en hoe een splitter aangesloten zou moeten worden als je dat wel wilt zou voldoende kunnen zijn. Een merk/type apparaat tegenhouden om deze reden lijkt me persoonlijk niet nodig, zeker niet als het apparaat goedkoper is, of beter/simpeler dan huidige apparaten. (Ik bedoel dus dat het apparaat anders niet op de markt zou komen omdat de fabrikant geen aanpassing kan/wil aanbrengen.)
   
 3. Doman

  Doman Forum Member

  Berichten:
  2.674
  Ziggo:
  Internet & Televisie
  Gebied:
  fZiggo
  Meer..
  Lid geworden:
  20 sep 2005
  Er is natuurlijk wel een groot verschil met de "doorlus-apparaten" van vroeger zoals VCR/DVD recorders en de recente digitale decoders/PVR's.
  Bij de oude apparaten wordt er (meestal) een extra kanaal op de RF gezet wat dan inderdaad vaak een potentiele bron van storingen kan zijn.

  Bij de digitale decoders wordt alleen het RF signaal doorgelusd en eventueel nog versterkt waardoor er veel minder kans op eventuele storingen is.

  De RF doorlus mogenlijkheid blijft gewoon een handige/noodzakelijke feature.
  Vergeet ook de mogenlijkheid niet van een DVB-C TV in combinatie met een PVR.
   
 4. Ja dat ben ik zonder meer met je eens, maar ik bedoel dus:
  Een fabrikant die wel een kastje op de markt wil brengen, maar dat kastje niet wil aanpassen en een doorlus aanbrengen (om wat voor reden dan ook, kosten of fysiek onmogelijk om het in te bouwen), moet je zo'n kastje dan helemaal niet toelaten op de markt, of mag dit wel 'in de handel' komen?

  Laat je het wel toe dan wordt de keuze voor de klant groter en kan hij zelf kiezen of hij deze mogelijkheid wel of niet nodig heeft (door het wel of niet te kopen).
  Als je dit type ontvanger verbiedt heb je zelf die keuze niet.

  Persoonlijk denk ik dat een zo vrij mogelijke keus voor een klant de voorkeur verdient, mits het apparaat doet wat het in de specificaties belooft en de specificaties goed begrijpelijk en toegankelijk zijn (op de doos bijvoorbeeld info zetten dat er geen doorlus inzit)
   
 5. Cees,

  Ben helemaal met je eens dat het aan de fabrikant zou moeten zijn dat hij zelf kiest wat er wel en niet op en aan een decoder zit. Consumenten bepalen dan wat ze kopen en wat een succes wordt. Daarmee zou het hele certificeren van Ziggo overbodig worden. Analoge televisies hoefden ook niet door de kabelaar gecertificeerd te worden, en als het niet werkt is meteen duidelijk wie je er op kan aanspreken. De fabrikant, en niet je kabelaar.

  Helaas is het volstrekt onduidelijk wat de eisen van Ziggo zijn aan een gecertificeerde decoder. (en daarmee wat deze certificering voor de consument waard is) Blijkbaar staat een RF-doorlus er nu nog wel in, en komt deze ter discussie. Wat is het volgende, een digitale geluidsuitgang (TOS-link?) die wel weg kan? Of is teletext ondersteuning straks niet meer standaard? Wat zegt Ziggo goedgekeurd dan nog?
   
 6. Maar als het apparaat wat een klant gekocht heeft niet of heel slecht werkt, heeft een klant wel een probleem. Een apparaat waarvan tevoren bekend is of het wel of niet goed werkt lijkt me dan beter. Dus certificeren of testen of het in aanmerking komt voor een 'ziggo-certified' sticker lijkt me toch wel nuttig. Maar goed, eigenlijk raken we nu offtopic, want de vraag gaat hier alleen over het 'doorlussen' dus laten we het daar maar bij houden in dit topic :frons:
   
 7. Persoonlijk vind ik doorlussen niet nodig, ik heb daar ook slechte ervaringen mee.
  Ik heb in de woonkamer een TV, Hdd-recorder en twee decoders (een voor de TV en een voor de Recorder).
  Bij mij kabel aansluiting heb ik een klein antenneversterkertje geplaatst met vier uitgangen die rechtstreeks naar het betreffende apparaat gaan.
  Dus als er een decoder zou komen zonder doorlus mogelijkheid heb ik daar geen problemen mee.
  Ik heb, bij de weg, nog geen analoge zenders kunnen vinden die niet digitaal worden doorgegeven, dus ik snap de discussie niet.
   
 8. Die analoge zenders zijn er bij mij wel. Dat zijn de plaatselijke kabelkranten. Aangezien ik geen analoog kabeltje aan de TV heb zitten, kan ik die niet meer zien. Niet dat ik dat erg vind. Oubolligheid is troef.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina